Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mi Twoja ekipa od razu proponowała kampinos zamiast list startowych...

a kołkujesz styro?

ja niestety te listwy miałam już kupione przed dogadaniem z ekipą.

O kołkowanie mnie dzisiaj pytali czy chcę. Ja mam parterówkę - właściwie nie widzę sensu... chyba, że wiesz coś na ten temat ??

Ty będziesz kołkował?

Edytowane przez atika

Atkia, dziękuję za info:) Do mnie wchodzi dopiero elektryk na początku listopada więc pewnie będę musiała przerzucić tynki na wiosnę...... Mam jeszcze jedno pytanie, bo doczytałam, że będziesz miała reku i WM. Ja zebrałam ze sto milionów ofert i jedna "lepsza" od drugiej :( pewnie dlatego, że nie mam miejsca na rozprowadzenie rur i to może przedrożyć całą zabawę. Napisz mi proszę kogo masz od reku, może oni dadzą dobrą i przemyślaną ofertę

Atika, może wrzuciłabyś fotki swoich tynków i wylewek...?

Postaram się to zrobić w weekend - mam problem ze zgraniem zdjęć z telefonu.

Ale właściwie wylewki to tylko te co wklejałam wcześniej mam, bo teraz to są zapaćkane po tynkach. Tzn. Są sprzątnięte na gładko, ale straciły swój kolor ;) co oczywiście w niczym nie przeszkadza.

Tynki mam obfotografowane, ale muszę zdjęcia jakoś zgrać.

Edytowane przez atika

Dom mam mały - 130 mkw powierzchni użytkowej z użytkowym poddaszem. No i wyceny skrajnie różne - od 17 000,00 ( gość polecany z forum- Stanisław Kowalczyk), po 23 000,00 (Rekuperatory, Klima-pol itp) aż do prawie 30 000,00. Mam kolegę z Kielc, który bardzo poleca reku ale mu zakładali goście z Kielc na dużo większy dom niż mój za 13 000,00 ( z tego co pamiętam to ma Mistrala). Ogólnie wymiękłam trochę... kominy wentylacyjne mam już postawione, mój szanowny małżonek cały czas mnie stopuje z kasą ale ja chciałabym chociaż rozprowadzić teraz rury bo potem to już będzie po ptakach;)

Dom mam mały - 130 mkw powierzchni użytkowej z użytkowym poddaszem. No i wyceny skrajnie różne - od 17 000,00 ( gość polecany z forum- Stanisław Kowalczyk), po 23 000,00 (Rekuperatory, Klima-pol itp) aż do prawie 30 000,00. Mam kolegę z Kielc, który bardzo poleca reku ale mu zakładali goście z Kielc na dużo większy dom niż mój za 13 000,00 ( z tego co pamiętam to ma Mistrala). Ogólnie wymiękłam trochę... kominy wentylacyjne mam już postawione, mój szanowny małżonek cały czas mnie stopuje z kasą ale ja chciałabym chociaż rozprowadzić teraz rury bo potem to już będzie po ptakach;)

Instal-Tech który robił Atice i mnie instalacje wod-kan-co też robią wm z reku więc może ich poproś o wycenę...?

Jestem na chwilę... Nie było czasu na forum. Zakupy, budowa i wczoraj miałam urodziny ;)

Stawiam z tej okazji wirtualne ciacho ;)

http://i2.pinger.pl/pgr323/cdcddff80023fcbe4dc58839/ciastko_by_rona555_.jpg

Wieczorem lub jutro napiszę co u mnie, a jutro jakieś fotki wkleję.

Anka - moja ekipa za WM z reku Renovent nowy model 400 za materiał i robociznę bierze niecałe 15.000zł. A dom mam 186m2 pow. wentylowanej.

Pisałaś, ze masz kominy, czyli w planach była wentylacja grawitacyjna ??

Musisz teraz jakoś dobrze zabezpieczyć wywiewy w kominach by nie kłóciły sie z WM.

Podpytaj w tej firmie co dałam Ci namiar, na pewno wyjdzie Ci taniej niż miałaś wcześniejsze oferty.