Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

Muszę Wam jeszcze wkleić moją ceglaną ścianę. Jest w trakcie murowania - ale ją uwielbiam...

Miała być pomalowana na biało - ale mam dylemat czy nie zostawić jej takiej jak jest....

http://foto2.m.onet.pl/_m/30d00643037579f03423afe7eb3abade,10,19,0.jpg

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mi się bardzo podoba cegła, ale u kogoś. Zawsze wygląda zachwycająco, ale u siebie jakoś bym nie chciała... Też chyba bym jej nie malowała... Tak wygląda naturalniej, bardziej surowo, a Tobie zdaje się chodzi o taki loftowy, trochę zimny look...

Asia, jakiej wysokości masz pomieszczenia?

U mnie też planowane 2,70, ale możliwe, że wyjdzie wyżej, bo nie chcieliśmy porothermu docinać i panowie zrobili całą cegłę od góry. U mnie w łazienkach też chciałabym płytki zgrać więc możliwe, że akurat w łazienkach ciut obniżę... Z drugiej strony nie wiem, czy taki pasek 10cm od sufitu nie wyglądałby lepiej :-?

Atika, jakie wiadomości z placu boju pt. elewacja...?

Z placu boju - jutro fotka.

Dzisiaj wiadomości - ściana z garażami - obrobione wnęki, na niej siatka zatarta klejem. Cały 1 długi bok 19mb, z 5 oknami tak samo. Czyli przygotowany pod tynk.

W międzyczasie wyszło, że jednak będziemy kołkować bo 5 płyt styropianu odpadło. Więc wszędzie poszły kołki.

Podobno ten szary styro gorzej się trzyma niż normalny. Komuś z forum naszego poznańskiego też odpadł styropian z tego co pamiętam.

Więc wszędzie dla bezpieczeństwa poszły kołki.

Reszta ścian nie jest do końca ułożona bo dopiero jutro dojedzie brakujący styropian !!!! Oby dojechał...

Ogólnie wszystko ok, choć panowie dostali opr.... za nieoklejenie okien. Tłumaczyli się że zrobią to przed tynkami, ale nie rozumiem dlaczego nie przed klejem i siatką. W każdym razie jutro mają to zrobić.

Jeśli jutro z rana dojedzie styropian to jutro na pewno skończą jego przyklejanie.

uffff to tyle.

a ściana ceglana piękna i bym zostawiła nie malowaną, tak jak anka napisała surowy look

ściana pewnie zostanie taka surowa. Mnie urzekła ;)

Ale przez to że taka zostanie, a nie pomalowana na biało muszę coś wymyślić do kuchni. Bo tam miała iść cegła z elkaminodomo - ale byłoby za dużo cegły. A co za dużo...... i tak dalej.

Reni - Twój beton fajny. Dzięki za info u Ciebie. Muszę pomyśleć.

I jeszcze jedno. Czy Ty na ten beton dawałaś jeszcze jakiś lakier, impregnat, itp ??

Pisałaś u siebie, że wiadro 1000zł. W sumie jak sie kupi podkład, lakier i 3 opakowania tego magnata - bo tyle bym potrzebowała na właśnie ok. 14m2 - to też wychodzi prawie 1000zł... I zastanawia mnie, czy ten Twój 1000 to wszystko czy jeszcze dodatkowo coś się kupuje.

I czy da sie to zrobić samemu ?? Bo w sumie bym chciała robić sama, by móc dumnie patrzeć na ścianę zrobioną "tymi ręcami" :)

Znalazłam jeszcze coś takiego - wygląda ciekawie.

cameleo

http://www.cameleo.pl/photo/_products/mala_172.png

Edytowane przez atika