atika 19.10.2011 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Muszę Wam jeszcze wkleić moją ceglaną ścianę. Jest w trakcie murowania - ale ją uwielbiam...Miała być pomalowana na biało - ale mam dylemat czy nie zostawić jej takiej jak jest.... http://foto2.m.onet.pl/_m/30d00643037579f03423afe7eb3abade,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.10.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Piękna... ja bym nie malowała. Pomalować zawsze możesz później i mieć nową ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Mi się bardzo podoba cegła, ale u kogoś. Zawsze wygląda zachwycająco, ale u siebie jakoś bym nie chciała... Też chyba bym jej nie malowała... Tak wygląda naturalniej, bardziej surowo, a Tobie zdaje się chodzi o taki loftowy, trochę zimny look... Asia, jakiej wysokości masz pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.10.2011 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Dzięki dziewczyny. U nas będzie wszędzie 2,70m. Miałabym miejsce na 2,80 - ale wówczas nie zgrałabym płytek np. w łazienkach bo musiałabym docinać 10cm paski. 2,70 to chyba i tak dość sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.10.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 U mnie też planowane 2,70, ale możliwe, że wyjdzie wyżej, bo nie chcieliśmy porothermu docinać i panowie zrobili całą cegłę od góry. U mnie w łazienkach też chciałabym płytki zgrać więc możliwe, że akurat w łazienkach ciut obniżę... Z drugiej strony nie wiem, czy taki pasek 10cm od sufitu nie wyglądałby lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.10.2011 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 dla mnie by nie wyglądał U nas mogłoby być spokojnie 2,80, nawet 2,85 bo tak wyszło - ale w sumie oprócz płytek zadecydowała o 2,70 też grubość ocieplenia. W "stropo-sufit" włożyliśmy 45cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.10.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Mam pytanie. Co mogę położyć na ściany, czym je pomalować - by wyglądały jak betonowe. Znalazłam coś takiego: http://static3.skapiecstatic.pl/2184752-1-1-0.jpg Jeszcze jakieś propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Lina_ 19.10.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam, jest jeszcze beton dekoracyjny Fox dekorator, Primacol i to co ma Reni czyli Oikos, ale w Poznaniu widziałam jak na razie tylko te magnaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.10.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Atika, jakie wiadomości z placu boju pt. elewacja...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.10.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Z drugiej strony nie wiem, czy taki pasek 10cm od sufitu nie wyglądałby lepiej bój sie boga anka , skad taki pomysł ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.10.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 atika wątpię, że pomalowane bedzie jak beton, ja z mojego jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.10.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 a ściana ceglana piękna i bym zostawiła nie malowaną, tak jak anka napisała surowy look Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.10.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 bój sie boga anka , skad taki pomysł ???????? Chciałam sprawdzicz, czy czuwacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.10.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Atika, jakie wiadomości z placu boju pt. elewacja...? Z placu boju - jutro fotka. Dzisiaj wiadomości - ściana z garażami - obrobione wnęki, na niej siatka zatarta klejem. Cały 1 długi bok 19mb, z 5 oknami tak samo. Czyli przygotowany pod tynk. W międzyczasie wyszło, że jednak będziemy kołkować bo 5 płyt styropianu odpadło. Więc wszędzie poszły kołki. Podobno ten szary styro gorzej się trzyma niż normalny. Komuś z forum naszego poznańskiego też odpadł styropian z tego co pamiętam. Więc wszędzie dla bezpieczeństwa poszły kołki. Reszta ścian nie jest do końca ułożona bo dopiero jutro dojedzie brakujący styropian !!!! Oby dojechał... Ogólnie wszystko ok, choć panowie dostali opr.... za nieoklejenie okien. Tłumaczyli się że zrobią to przed tynkami, ale nie rozumiem dlaczego nie przed klejem i siatką. W każdym razie jutro mają to zrobić. Jeśli jutro z rana dojedzie styropian to jutro na pewno skończą jego przyklejanie. uffff to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.10.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Chciałam sprawdzicz, czy czuwacie ładne żarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.10.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Atika, dzięki za relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.10.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 (edytowane) a ściana ceglana piękna i bym zostawiła nie malowaną, tak jak anka napisała surowy look ściana pewnie zostanie taka surowa. Mnie urzekła Ale przez to że taka zostanie, a nie pomalowana na biało muszę coś wymyślić do kuchni. Bo tam miała iść cegła z elkaminodomo - ale byłoby za dużo cegły. A co za dużo...... i tak dalej. Reni - Twój beton fajny. Dzięki za info u Ciebie. Muszę pomyśleć. I jeszcze jedno. Czy Ty na ten beton dawałaś jeszcze jakiś lakier, impregnat, itp ?? Pisałaś u siebie, że wiadro 1000zł. W sumie jak sie kupi podkład, lakier i 3 opakowania tego magnata - bo tyle bym potrzebowała na właśnie ok. 14m2 - to też wychodzi prawie 1000zł... I zastanawia mnie, czy ten Twój 1000 to wszystko czy jeszcze dodatkowo coś się kupuje. I czy da sie to zrobić samemu ?? Bo w sumie bym chciała robić sama, by móc dumnie patrzeć na ścianę zrobioną "tymi ręcami" Znalazłam jeszcze coś takiego - wygląda ciekawie. cameleo http://www.cameleo.pl/photo/_products/mala_172.png Edytowane 19 Października 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.10.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam, jest jeszcze beton dekoracyjny Fox dekorator, Primacol i to co ma Reni czyli Oikos, ale w Poznaniu widziałam jak na razie tylko te magnaty. Witam u mnie i dziękuję za pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.10.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Fox dekorator - ma boskie zdjecia betonowych ścian... ale żadnych info gdzie kupić i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 21.10.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 witam po raz pierwszy przejrzałam dziennik piękny dom okolica super u mnie też w planach kuchnia z Ikei pozdrawiam i... zapraszam również do mojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts