Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

atika tempo z tego co widzę zabójcze; kiedy przeprowadzkę planujecie; my planujemy następne wakacje letnie zamieszkać w nowym domku- nasze dzieci zaczną szkołę już w nowym miejscu- moja Ola I kl. gimnazjum, Mati jest pierwszym rocznikiem który do szkoły wcześniej jako sześciolatek ;)

Jak w podpisie - mamy nadzieję na przeprowadzkę 18 grudnia.

Moje dzieci już chodzą w nowym miejscu. 6 latek do pierwszej klasy i 2,5 latek poszedł do przedszkola. Teraz ich wożę przez cały Poznań, godzinę w jedną stronę i mam powoli dość. Ale jeszcze chwila i do szkoło/przedszkola będę miała 5 minut ;)

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to ja sobie trochę pomarudzę, a co...

Zamówiłam płytki do łazienki z paradyża taranto. Miały być w tym tygodniu. I dojechały w poniedziałek - ale nie ten kolor :mad: Fabryka się pomyliła i nie te przysłali. Następne mają do mnie dotrzeć do przyszłego czwartku !!! W tym samym sklepie zamówiłam tez Nową Galę - a, że nie ma Paradyża to czekają z transportem - by obie poszły razem. A płytkarze na budowie nie mają co robić...(no prawie) z braku innych płytek zaczęli dzisiaj kłaść garaż.

Wczoraj teść pojechał odebrać nasz brodzik. Na magazynie spędzil równo godzinę !!! Po czym Pan stwierdził, że w paczce jest nie ten. Naszego nie mają na stanie!! Więc zrezygnowałam z tego sklepu. Muszę poszukać gdzie indziej.

Ostatnia sprawa moje baterie. Są cudne, piękne i je uwielbiam - ale Panowie muszą przerabiać WSZYSTKIE !!! podejścia w ścianach. Pan Radek - instalator mnie chyba zabije. Ale dzielnie od wczoraj walczy razem z kolegą i przekładają wszystko. Ciekawe ile mnie to będzie kosztować :(

Dobra pomarudziłam....

Teraz z pozytywnych spraw.

Nowi Panowie od płytek(po wywaleniu tego który spieprzył sprawę w kotłowni) są naprawdę bardzo na plus.

Myślący - co jest ważne !!! Wiele spraw podsunęli jak rozwiązać, wiele doradzili i kłada płytki tez bardzo ładnie i do tego w zadziwiającym tempie. Na budowie od 8 do 19 !! Robota naprawdę im wychodzi.

Tym samym mam już gotowe płytki w przedsionku=korytarzyku, łazience gościnnej, spiżarni, pom.gospod. Kładzie się garaż.

W łazience chłopaków jest gotowa zabudowa ścianki i położona Nida. U nas są stelaże.

Jak na razie jestem z nich bardzo zadowolona.

Mam też ocieplone całe poddasze i wszędzie położone sufity ;)

w przyszłym tygodniu szpachlowanie i szlifowanie...brrr najgorsza robota.

I panowie kończą tynkowanie i drudzy podbitkę.

Dobra kończę ten przydługi wywód bo Was zanudzę...

Jeszcze tylko z niebudowlanych wiadomości - choć mąż się wcześniej wzbraniał - jednak sam się "zapatrzył" i kupiliśmy maluchowi łóżko.

Jest totalnym fanem samochodzików i koparek... wiec łóżko będzie miał tematyczne.

http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/73/72/92/1873729239 już widzę jego radość ;)

Atika, a dlaczego trzeba podejścia do baterii przerabiać...? jakiś niestandardowy rozstaw mają...?

no kurde nie wiedzieć czemu - wszystkie sobie wybrałam podtynkowe z mieszaczami w środku - a były podejścia na zwykłe krany - więc wszystko do przeróbki.

Nawet panel prysznicowy trzeba przerabiać podejścia - bo panel ma 15cm - a podejścia były rozstawione na 18 i by nie weszły w panel. Ale tu było najmniej przeróbek - bo tylko podkuć i dosunąć do siebie.

Reszta to rozwalanie niezłego kawałka ściany.... Kurde skąd mogłam wiedzieć że te baterie każda inaczej zrobiona i zaprojektowana.

Na drugi raz (choć mam nadzieję, ze go nie będzie - najwyżej komuś radą posłużę) na etapie wchodzących instalatorów będę mieć pokupowane wszystkie baterie by od razu zrobić jak nalezy.

Esiak i jeszcze mam pytanie - bo chyba Ty podawałeś namiar - potrzebuję firmę która w ludzkich cenach podstawia kontenery na śmieci budowlane.

Jak 4 ekipy które teraz działają zaczęły wszystko wynosić i wywalać to przed domem mam jedno wielkie śmietnisko :(

A może jeszcze ktoś inny kogoś poleci ?

Atika

u Ciebie takie tempo, że się wszystko jak w kalejdoskopie zmienia, nie sposób nadążyć... zdjęcia jakieś pokaż coby bardziej poglądowo było ;)

Zdjęcia... kurcze nigdy nie mam czasu ich zrobić. Ale obiecuję, że coś wkleję.

Rano wpadam na budowę, wpuszczam wszystkich załatwiam co trzeba i zmykam do pracy.

A po południu jeżeli jadę to z dzieciakami w samochodzie.

a wieczorem to juz ciemno jest i d... ze zdjęciami.

ale w weekend postaram się nadrobić.