Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Esiak, Lipka - nie ma za co. Mam nadzieję, ze jeszcze się spotkamy.

Co do ceny za ocieplenie. Też miałam z tym problem. I wiecie co - dałam ogłoszenie na Oferia.pl. W ciągu 3 dni zgłosiło się do mnie 15 osób !!!

Ceny są od 35 do 50 zł. Większość cen 40-45zł. 50zł. były chyba tylko 2 oferty. Za ocieplenie wełną - ja pytałam o 3 warstwowo bo tek było u mnie + stelaże krzyżowo + nida + szpachlowanie na gotowo. Oczywiście u mnie to cena za proste sufity, a nie skosy, ale myślę, że dając ogłoszenie można sobie zrobić przegląd cenowy.

Aha z Oferii mam obecnych płytkarzy z których jestem bardzo zadowolona. Jak wiecie poprzedniemu panu podziękowałam, nowi robią naprawdę ładnie, szybko i są bardzo fajni cenowo ;)

Esiak dzięki za namiary na brukarzy.

Esiak - dzięki - ładne fotki Ci wyszły ;)

Na płytkarzy wrzucę jak skończą u mnie. Nie chcę przechwalić.

Parapety mam aluminiowe, zaokrąglone, malowane. Kolor taki jak okna RAL 7016. Malują na każdy RAL.

Z tej firmy: RDM

Miałam je w poprzednim domu i były po latach jak nowe, więc wzięłam takie same.

Asia, a kiedy Kierbud będzie odbierał ocieplenie? Ostatnio mówiłam mu, ile płaciłaś i on stwierdził, że to niemożliwe, żeby za taką cenę ktoś wszystkie prace wykonał :) Jestem ciekawa jego opinii bo nie ukrywam, że cena baaardzo kusząca a zdjęcia Esiaka pokazują piękne "kawałki" Twojego domu

lipka - jeszcze nie znalazłam, tzn. nie szukałam dalej.

Ale - co Ty wsadzisz w 2m3 ?? to maleństwo. Ja u siebie muszę pewnie z 2 x 8m3 zamówić.

Anka - Kierbud jeszcze nie widział - muszę do niego zadzwonić i się umówić. szczerze to ja nie widzę do czego się doczepić. Esiak - co myślisz - dawaj szczerze co Ci się nie podoba.

No a cena - może akurat na tyle się cenią. Ja tez sie bałam ich brać ze względu na cenę, ale jak widać jest ok.

Płytkarzy teraz mam tanich, a kładą nieporównywalnie lepiej od Pana za 50zł. za płytki + dodatkowo płatne różne pierdołki, którego wywaliłam, bo tak płytki położył, że miałam dość. Dobrze, że zaczynał od kotłowni i na niej skończył.

Teraz Panowie super kładą, doradzają, myślą i ogólnie bardzo dobrze sie z nimi współpracuje.

Aniu - dla Ciebie - trochę większe kawałki domu - ale kurde dzisiaj mgła była i widzę, że wyszły słabe zdjęcia. Musze w końcu zrzucić te z aparatu do kompa, a nie tylko te z komórki.

http://foto2.m.onet.pl/_m/49ac5a9776b51490bd1e6810f4c3be1e,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/e18ff2d8d305478247dd53acaf2cf3e3,10,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/4f6710ef7ae9fe5abc9e94fab222da50,10,19,0.jpg

Na dole ciemna opaska położona z tynku żywicznego. Na razie cała w ciapki - schnie mleczko. Mam nadzieję, że wyschnie równomiernie i nie będzie tych ciapków.

Atika na ja na razie nie mam dużo smieci, kartony spaliłam, deski potniemy do spalenia, gruzu brak, styropianu jeszcze nie mam

na razie jakieś worki, pozostałości po tynkowaniu

więc mi powinno starczyć

a taki kontener długo nie postoi więc trzeba szybko cały zapełnić

ile płytkarze sobie liczą?