Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lipka, Asia to chyba IKEowiski sprzęt będzie brała, żeby do mebli pasował. Choć mogę się mylić :???:

Asiu, dzięki za te foty. Pięknie wszystko wygląda, ale... Sama wiesz :roll: Choć nie wykluczam, że jednak podobną kolorystykę będziemy miały ;) W końcu to moja pierwsza myśl była, żeby w 7016 iść :) Jutro jadę z autem na przegląd i będę miala 2 godzinki wolnego, a obok jest salon Hormana więc się wybieram... Pomacam, pooglądam, popytam... Może tam się na jakiś kolor zdecyduję...

lipka - Tak jak pisze Ania - ja biorę piekarnik, mikrofalę i lodówkę z IKEA - bo mają niestandardowe rozmiary i niestety nie ma żadnej mikrofalówki, która miałaby taki wymiar jak robiona dla IKEA - więc nie będzie mi nic innego pasować w szafki.

Osobno kupię chyba zmywarkę. Tu jest większy wybór - choć i tak ograniczony rozmiarami.

Lodówkę pasująca do szafek znalazłam tylko jedną - tą samą co ma IKEA. Ale opłaca się kupić w IKEA bo mają 5 lat gwarancji od razu - nie trzeba dopłacać.

Muszę się przyjrzeć zmywarką w IKEA - bo te co widziałam w EURO RTV AGD - są jakieś liche. Wszystko takie delikatne.

Ja miałam teraz w domu zmywarkę, cichutką, solidną, kilka lat bezawaryjną. Te nowe przy niej wyglądają jakby miały się szybko rozsypać.

myszonik - :hug: - ja na poprzednim płytkarzu też bym "zbańczyła".

atika

jesteś zadowolona ze swojej ekipy od reku? drodzy byli?

Jestem zadowolona. Jeszcze nie skończyli - czekali na sufity - teraz mają do zamotowania same anemostaty. Ogólnie wszystko ok. I raczej nie byli drodzy. Na nowym reku Renoventa dostałam od nich najlepszą ofertę. Dodatkowo są z Buku - więc mają do mnie "rzut beretem". Za całość zapłacę niecałe 16.000 zł.

Aniu i jak wizyta w Hormanie ??

Ja mam drzwi i bramę tytan metalik. Są z lekkimi drobinkami połyskującymi. O wiele bardziej mi się podobały niż 7016. I uważam że idealnie pasują do okien. Te okna choć sa w RAL 7016 też mają coś odrobinę połyskującego, tzn. nie są takie zupełnie matowe.

Jak dla mnie wszystko się ładnie zgrywa.

lipka - Tak jak pisze Ania - ja biorę piekarnik, mikrofalę i lodówkę z IKEA - bo mają niestandardowe rozmiary i niestety nie ma żadnej mikrofalówki, która miałaby taki wymiar jak robiona dla IKEA - więc nie będzie mi nic innego pasować w szafki.

Osobno kupię chyba zmywarkę. Tu jest większy wybór - choć i tak ograniczony rozmiarami.

Lodówkę pasująca do szafek znalazłam tylko jedną - tą samą co ma IKEA. Ale opłaca się kupić w IKEA bo mają 5 lat gwarancji od razu - nie trzeba dopłacać.

Muszę się przyjrzeć zmywarką w IKEA - bo te co widziałam w EURO RTV AGD - są jakieś liche. Wszystko takie delikatne.

Ja miałam teraz w domu zmywarkę, cichutką, solidną, kilka lat bezawaryjną. Te nowe przy niej wyglądają jakby miały się szybko rozsypać.

myszonik - :hug: - ja na poprzednim płytkarzu też bym "zbańczyła".

nie masz racji. Pasować będzie jakakolwiek mikrofalówka. Nawet w ikei przy zabudowie jednego urządzenia nad drugim dają zaślepkę. Którą montażyści docinają na wymiar przy montażu, więc jeden pies.

Z lodówką faktycznie trzeba uważać, ale jak trzy lata temu robiłam research na rynku, to pasujących modeli znalazłam kilkanaście, lepszych i gorszych.

Z kolei zmywarki w ikei nie są jakieś super, można znaleźć coś fajniejszego za te pieniądze.

Madeleine - naprawdę dają zaślepkę - która później ładnie wygląda ?? Nie będzie sie rzucać w oczy - że coś tam brakuje ??

W sumie ja nie mam nic przeciwko mikrofalówką z IKEA bo są naprawdę duże, mają dużo funkcji i zawsze mogą służyć jako dodatkowy prawie piekarnik.

Więc raczej je wezmę.

Ze zmywarkami - rzeczywiście kilka innych pasuje. Ale te co pasują oglądałam i były takie sobie.

A co do lodówki - może coś źle szukam. Ja wpisywałam dokładnie te wymiary jakie ma lodówka którą chcę kupić i niestety tylko jeden model mi wyszukiwało.

Może przy tych wyższych lodówkach jest większy wybór. (tych 171cm). Ja chcę kupić taką 157cm.

Chyba, że masz jakieś namiary/linki to daj proszę znać.

I może wiesz jak to jest z tymi wymiarami. Czy jak zmywarka będzie miała 2mm więcej to wejdzie czy nie ?? Bo właśnie o te 2mm chodzi i jeśli by można było wstawić to od razu jest duuuzy wybór.

moje Ghosty ;)

http://img84.imageshack.us/img84/4528/20111104100614476.jpg

Queene - super !!!

Te Ghosty - to są jedyne "plastiki" które mój mąż zaakceptował. Niestety nie chce Eamsów :( ale te Ghosty też fajne.

Ja się zastanawiam, czy kupować wszystkie z "bokami-poręczami" czy tylko 2 - na krótsze boki stołu, a 4 bez rączek - też są fajne.

I chciałabym transparentne - przeźroczyste i takie ciemne-dymne.