Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu - dzięki ;)

Sharlotka - albo coś malowanego jak ta lampa - już zakupiona;

http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/b7/a7/62c13317cd4c3c552f9300996903-43869245_d.jpg

Raczej jednak marne szukanie, więc bym wykorzystała te lakiery w sprayu o których pisała Narendil. Kolor idealny.

Atika daj mi namiary na kafelkarzy i cegłę

Lipka - Cegłę kładł u mnie pan od elewacji - ale szczerze - weź kogoś innego - bo ja się z nim namęczyłam. Tzn. jego pracownik kładł super, ale później on coś z tym pracownikiem się kłócił, nie wnikam, więcej go nie było i mi sam "szef" ją kończył. I położył średnio - więc go nie za bardzo polecam.

A płytkarze - Adrian 785607741 - ich jak na razie mogę polecić.

U mnie zejdzie im pewnie jeszcze z dobry tydzień/półtora. Później przerwa i pewnie wrócą do mnie położyć panele, bo my chyba nie damy rady czasowo sami tego zrobić.

Esiak - jak tam ocieplenie - "robi się??"

witam dawno mnie tu nie było atika, a tyle się tu dzieje ciekawych rzeczy

elewacja- jaki to kolor ??? jakiej firmy? ładniutki

okna już są; tak domowo się robi :wave:

ciekawa jestem Twojej kuchni; u mnie też IKEA będzie

oj dawno Cię nie było, bo okna są już od 2 miesięcy ;)

Tynk to Caparol silikonowy - kolor Basalt 15. Na żywo jest nieco ciemniejszy niż na zdjęciach.

To ciekawe jak u Ciebie IKEA wyjdzie. A jakie meble kupujesz - na co się zdecydowałaś ?? Sprzęt AGD też z IKEA kupujesz, czy znalazłaś jakieś inne, pasujące ??

Edytowane przez atika

Atika, i jak ustalenia odnośnie lamp?

Jeszcze nie do końca ustalone ;) Mąż jakoś się obawia malowania. Mam poćwiczyć najpierw na czymś, a później brać sie za nowe lampy ;)

Ale mam nadzieję, że dam radę.

Jak skompletuję to co kupujemy to wkleję.

W każdym razie jeszcze raz dziękuję za ten spray - mam nadzieję, że wyjdzie tak jakbym chciała ;)

Ogłoszenie.

Przy kupowaniu płytek - otwórzcie w sklepie przynajmniej 1 opakowanie i sprawdźcie czy są proste i równe.

Cena - nie zawsze gwarantuje jakość :(

W garażu kładliśmy tanie płytki za ok. 30zł. były równiutkie - Paradyż.

Korytarz, łazienka gościnna płytki za ok. 50 zł. też były w miarę.

Teraz Panowie kładli płytki w łazience chłopaków i byli bliscy rozbicia ich na drobne kawałki...

Były wykrzywione - takie banany, różnica w długości płytek nawet 3-4mm !!!

Do tego 3 paczki były zrobione 2 tygodnie później i miały inny odcień !!!!

Płytki za trochę ponad 60zł. Więc by sie chciało już coś prostego.

Więc sprawdzajcie też czy cała partia płytek jest z jednego dnia !!

Na pocieszenie przyjechała Paradyż Taranto - one są idealnie równe ;) i Nowa Gala OR13 - tu są 1 mm różnice w płytkach, ale "bananów" brak.

Czyli kolekcje za 120zł. i więcej gwarantują równość płytek ??...

A jak u Was z tymi płytkami ??

oj dawno Cię nie było, bo okna są już od 2 miesięcy ;)

Tynk to Caparol silikonowy - kolor Basalt 15. Na żywo jest nieco ciemniejszy niż na zdjęciach.

To ciekawe jak u Ciebie IKEA wyjdzie. A jakie meble kupujesz - na co się zdecydowałaś ?? Sprzęt AGD też z IKEA kupujesz, czy znalazłaś jakieś inne, pasujące ??

zdecydowaliśmy się na ABSTRAKT biały, blaty czarne, sprzęt IKEA, wątpliwości jeszcze mamy co do zmywarki z IKEI, podłoga Paradyż seria My Way EBANO NATURALE;

Wasza przeprowadzka już tuż tuż :)

Edytowane przez khb

zdecydowaliśmy się na ABSTRAKT biały, blaty czarne, sprzęt IKEA, wątpliwości jeszcze mamy co do zmywarki z IKEI, podłoga Paradyż seria My Way EBANO NATURALE;

Wasza przeprowadzka już tuż tuż :)

co do tego tuż, tuż to mam coraz większe wątpliwości ... :( no ale może damy radę.

Kuchnie będziemy miały podobne ;) My też bierzemy biały abstrakt. Ale blaty chyba kupimy EGGERA. Od początku mi się podobały i chyba zostaną.

http://www.plyta-meblowa.pl/gfx/plytameblowa/sklep_kategorie/196/3133/2122120295.jpg

A jaki sprzęt AGD z IKEA bierzesz - tzn. jakie modele ??

Hej Atika. No wreszcie ktoś kupił płytki Taranto, które też mnie interesuję. Który kolor zamówiłaś? Jaśniejszy czy te całkiem ciemne? Ciekawa jestem jak u nich z tymi "mazajami". Mogłabyś ułożyć kilka obok siebie i zrobić zdjęcie? bardzo byłabym Ci wdzięczna. Myślałam o nich na cały dół, więc fajnie byłoby zobaczyć je na większej powierzchni w zestawieniu ze sobą. Pozdrawiam i ......podglądam dalej ;-)

Hej Atika. No wreszcie ktoś kupił płytki Taranto, które też mnie interesuję. Który kolor zamówiłaś? Jaśniejszy czy te całkiem ciemne? Ciekawa jestem jak u nich z tymi "mazajami". Mogłabyś ułożyć kilka obok siebie i zrobić zdjęcie? bardzo byłabym Ci wdzięczna. Myślałam o nich na cały dół, więc fajnie byłoby zobaczyć je na większej powierzchni w zestawieniu ze sobą. Pozdrawiam i ......podglądam dalej ;-)

Kupiłam te jaśniejsze. Ciemne są już mocno ciemne - a ja je kładę w całej łazience - ściana i podłoga i byłoby za ciemno, jak dla mnie.

Najważniejsze - płytki są proste i równe ;)

Postaram się zrobić zdjęcia jutro, jak będę na budowie. Zresztą panowie dzisiaj je kładą więc coś już powinno wisieć na ścianie.

Ogólnie płytki są bardzo ładne i fajnie wyglądają. I ten szary jest rzeczywiście szary. Kupiłam jednocześnie Nową Galę OR13 i ten ich szary wpada w lekki brąz/beż.

co do tego tuż, tuż to mam coraz większe wątpliwości ... :( no ale może damy radę.

Kuchnie będziemy miały podobne ;) My też bierzemy biały abstrakt. Ale blaty chyba kupimy EGGERA. Od początku mi się podobały i chyba zostaną.

http://www.plyta-meblowa.pl/gfx/plytameblowa/sklep_kategorie/196/3133/2122120295.jpg

A jaki sprzęt AGD z IKEA bierzesz - tzn. jakie modele ??

witam

piekarnik z serii FRAMTID OV5,mikrofala FRAMTID MW3, płyta gazowa FRAMTID HGA4K

zdjęcia zamieściłam w moim dzienniku

jest tam również widok z naszego komina :cool: