Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

wklejam łazienkę chłopaków. Jeszcze dużo jej brakuje, ale już coś widać.

A, że wszyscy znają wizualki to wykonaniem trzeba się pochwalić ;)

Przeklinane przez wykonawców płytki w całości nie wyszły tak źle.

http://foto0.m.onet.pl/_m/255b49bb908bd8de8f956d43e0c710a8,10,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/96d691fd1d3174000ba5b989971d65a6,10,19,0.jpg

Po lewej strony wanny będzie płytka wklejona na sylikon, by jakby co, była rewizja do spustu. Przy wannie będzie też wszystko wyprawione.

trzeba jeszcze domyć płytki, zamówić lustro, wkleić fototapetę, powiesić szafki, umywalki, kibelek, półki... i już ;)

Przy okazji do Poznanianek - gdzie zamawiałyście lustra na wymiar ?? gdzie mają w miarę rozsądne ceny ?

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu - King Crossa ;

No oczywiście, że King Crossa. Z rozpędu byka walnęłam :razz:

A te wylewki sięgają Ci dokładnie do środka umywalek? Zmierzysz mi, ile od ściany kończy się wylewka? Niby teoretycznie wiem, bo napisane przy baterii jest, ale jestem ciekawa, czy w realu się zgadza ;)

No oczywiście, że King Crossa. Z rozpędu byka walnęłam :razz:

A te wylewki sięgają Ci dokładnie do środka umywalek? Zmierzysz mi, ile od ściany kończy się wylewka? Niby teoretycznie wiem, bo napisane przy baterii jest, ale jestem ciekawa, czy w realu się zgadza ;)

Jak będę na budowie to zmierzę. A czy sięgają dokładnie na środek umywalki to kurcze nie wiem... przymierzaliśmy, ale jakoś tego nie zakodowałam.

Aniu - dzięki - Paffoni są te dłuższe. I dobrze, bo one i tak wydają się krótkie. Aniu - King Crossa ;) - i nie wiedziałam, że Ty też Poznanianka...

Esiak dzięki. Jak ocieplenie ??

ocieplenie się robi, wczoraj okleili styro połowę elewacji... :)

ale z tynków rezygnuję w tym roku... już nie ta pogoda, zapowiadają na najbliższe dni przymrozki :(

To ja mam jeszcze jeśli chodzi o lustra jedną firmę w Przeźmierowie. Właściwie jest to zakład produkcyjny z maleńkim biurem. Wielki plus - kupuję bezpośrednio od producenta a nie przez pośredników.

zamawiałam już u nich szyby do drzwi, w awaryjnym terminie i wszystko było ok.

Cena za lustro przeszlifowane technicznie, bez frezowania, gotowe do wklejenia między płytki, grubość 4mm

wymiar 66x133 - 110zł.

wymiar 45x135 - 75zł.

Jakby co polecam. Pewnie u nich też zamówię lustra bo są sporo tańsze niż Esiak u Ciebie.

Żeby nie było - Esiak - bardzo Ci dziękuję za namiar, bo mam porównanie, ale Twoja firma była sporo droższa (195zł. i 135zł.)

ocieplenie się robi, wczoraj okleili styro połowę elewacji... :)

ale z tynków rezygnuję w tym roku... już nie ta pogoda, zapowiadają na najbliższe dni przymrozki :(

no właśnie widziałam, że od soboty nawet - 4(5) w dzień, i o Tobie pomyślałam, że chyba na tynki to już za zimno. Ale dobrze, że ocieplenie się robi.

Esiak a nie wiesz czy w takim razie oni skończą u ciebie wcześniej? bo do mnie mają wejść 18 i na 18 zamówiłam transport styropianu

styro zamów jak się da wcześniej, najwyżej będzie leżeć w garażu...

bo z hurtowni mi mówili, że faktycznie teraz znowu są jakieś cyrki z dostępnością styropianu...

no u mnie ze spokojem skończą w ciągu 10 dni, więc mogą być wcześniej u Ciebie...

styro mam zamówiony w budchemie a transport ma byc bezpośrednio z fabryki, bo oni nie mają takiego dużego samochodu, żeby na raz przywieść

problem w tym, że u nas teraz na budowie nikogo nie ma, żeby rozładować

to ile masz m2? ja miałem 200m2 15cm czyli równe 100 paczek, rozładowałem to z kumplem w 20min, drugie 20min wnieśliśmy to do garażu...

garaż powiedziałbym idealny, bo wszystko weszło na styk, było kilka cm luzu pomiędzy bramą i miejsce na 2 paczki :)

p.s. a budchem miał właśnie świeża dostawę genderki, na dmowskiego cały plac jest tym styropianem zawalony... a Ty jaki zamówiłaś?