aska_1501 26.04.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Cześć, mam problem...przed domem mam 2 całkiem duże placyki, w których chciałabym posadzić roślinki, które będą dobrze razem wyglądały, ale nie będą za wysoki...myślalam o rododendronach, ale nie wiem czy to nie będzie nudne...poza tym miejsca jest naprawdę sporo....Czy mogę prosić o pomysły:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 26.04.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 dużo zalezy od tego, jakie tam masz warunki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.04.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 pewnie patelnia to rododendrony odpadają, mogą być azalie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 28.04.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 WitajMoże określiła byś swoje preferencje np. dotyczące koloru kwiatów. Napisz coś więcej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 04.05.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Podepnę się pod ten wątek. Szukam czegoś do posadzenia przed domem. Jest to strona wschodnia. Sęk w tym że dom stoi dość blisko granicy działki (drogi i chodnika), są to niecałe 3 metry. Kawałek który zostanie jako rabata ma 6 metrów długości. A więc równy prostokącik 3x6metrów. 2/3 tej rabaty są zajęte przez duże jałowce chińskie veriegata. Z czego jeden ma prawie 2,5-3 metry tak na oko. drugi jest trochę mniejszy. Nie wiem jakiej klasy jet gleba (zresztą dopóki trwają prace budowlane rabatka jest obsypana z wierzchu żwirem. W zeszłym tygodniu w markecie budowlanym widziałam kwitnącą 2 metrowa magnolię (formę drzewiastą, nie krzew!) w wielkiej donicy i zastanawiam się czy warunki jakie mam na tej rabacie byłyby dla niej dobre? A może coś innego reprezentacyjnego przed dom? Co polecacie? Wiem już że rabata nie będzie wysypana ani grysem, ani kora. Chce posadzić na niej (jako formę zadarniającą pod te jałowce i ewentualnie krzew/drzewko jakie dokupię dodatkowo) barwinek bo mam możliwość wzięcia dużej ilości sadzonek od mojej mamy. Co o tym sądzicie? Co proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts