saintos 23.10.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Dzień dobry, czy ktoś z Krakowa mógłby mi dać znać ile wyniósł go koszt budowy takiej drogi? Chcę kupić działkę w Krakowie, do której własnie trzeba doprowadzić drogę na swój koszt (widzę, że jest to patent typowo krakowski - nie znoszę polityki władz tego miasta!!). Z wstępnych ustaleń ze znajomym z Urzędu Miasta wynikałoby, że koszt to 200-500 zł za 1 m2, ale zastawiam się jak to wygląda w praktyce? Wszystko zależy co masz w projekcie (tak, trzeba wykonać normalny projekt drogi, na swój koszt oczywiście). Ja mam do wykonania jakieś 25m o szerokości 3,5m, korytowanie na 0,5m z trzema warstwami tłucznia o różnym stopniu utwardzenia. Do tego po 4-5m z każdej strony nawiązania się do istniejącego urządzenia drogowego (tak się nazywa ustawowo wybudowana droga) o szerokości 2,5, czyli z jednej strony tłuczeń a z drugiej błoto. Z tego co się orientowałem to ceny 70-200zl/m2. W przyszłym roku planuję to wykonać to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts