AMWMK 22.04.2020 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Witam Denverowców.Czy byłby ktoś skłonny udostępnić kosztorys inwestorski denvera?potrzebne do kalkulacji kosztów z wykonawcą aby sprawdzić czy brnąć w ten projekt. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 22.04.2020 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 mojego nie ma sensu porównywać, bo budowałem w 2017 przy zupełnie innych cenach za roboty budowlane. Mnie stan surowy zamknięty kosztował 200 tys w tym 43 tys dla ekipy budowlanej i dachowców. 2 lata później robocizna kosztowałaby już około 60-70 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMWMK 22.04.2020 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Dziękuje bardzo za informacje. Ceny zmienne ostatnio to sie zgadza. Kosztorys chcieliśmy wykorzystać tylko jako wstępną baze do wyliczeń, stawki obowiązkowo do bieżącej analizy. jeżeli dałoby rade to bym prosił o podesłanie, może uda sie jakoś wykorzystać chociaż częściowo (możliwe rozliczenie na konto na jakieś %ty ). ogólnie jak sie w nim mieszka? wydaje sie bardzo praktyczny w środku. My chcemy na ten moment pozmieniać układ ścianek, rozbudować na duże okna w salonie i sypialni, korekta ścian garażu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 22.04.2020 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 My też sporo zmienialiśmy. Szczegóły w moim dzienniku (link w stopce).Ze zmian moim zdaniem obowiązkowych to udostępnienie tarasu nad garażem (przez lukarnę lub wysunięcie garażu 1m do przodu by było przejście) oraz zmiana okien w kuchni na jedno duże zamiast dwóch małych.Okna w salonie też powiększyliśmy.Mieszka się bardzo dobrze, jedyny minus to trochę za blisko drogi usytuowaliśmy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi_przybysz 10.03.2021 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Cześć, jestem z Białej Podlaskiej, od roku mieszkam, ale w nieco zmienionym denver- obrys domu został zmieniony do prostokąta -przedłużona linia garażu i dach obejmujący cały garaż-dom trochę wyższy-garaż nadal wysunięty do przodu , ale bok garażu jest pokryty dachem , co skutkuje na dole dodatkowym pomieszczeniem gospodarczym i na górze większymi pokojami, pozdrawiam ,jak jesteś zainteresowany, zapraszam. Cześć, tez chcemy budować denverka i mieszkamy całkiem niedaleko Białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi_przybysz 14.03.2021 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Cześć, tez chcemy budować denverka i mieszkamy całkiem niedaleko Białej. Chciałabym skontaktować się z Gregorych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts