Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć, jestem z Białej Podlaskiej, od roku mieszkam, ale w nieco zmienionym denver- obrys domu został zmieniony do prostokąta -przedłużona linia garażu i dach obejmujący cały garaż-dom trochę wyższy-garaż nadal wysunięty do przodu , ale bok garażu jest pokryty dachem , co skutkuje na dole dodatkowym pomieszczeniem gospodarczym i na górze większymi pokojami, pozdrawiam ,jak jesteś zainteresowany, zapraszam.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 165
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Witam,

gregorych

A jaka jest teraz szerokość domu ?

no i o ile został podniesiony dach ?

, rozumiem, że kąt dachu pozostał tak jak w oryginale ?

Mam jeszcze pytanie, z małżonką jesteśmy zainteresowani zakupem projektu Denver, jesteśmy z Wrocławia.

Często jeździmy po dolnośląskim i lubuskim do opolskiego też jest niedaleko, czy ktoś z Państwa kto buduje Denver w tej lokalizacji był by tak miły i nas zaprosił żebyśmy mogli zobaczyć Denverka na żywo, :)

pozdrawiam

Witaj,

szerokość i długość domu jest taka sama ,tylko dach obejmuje cały garaż, a nie tak jak tylko część w oryginale

Wymiary 15,1 (po stronie wysuniętego garażu) x12,4

, wysokość 9,44 mm

Witam,

gregorych

A jaka jest teraz szerokość domu ?

no i o ile został podniesiony dach ?

, rozumiem, że kąt dachu pozostał tak jak w oryginale ?

Mam jeszcze pytanie, z małżonką jesteśmy zainteresowani zakupem projektu Denver, jesteśmy z Wrocławia.

Często jeździmy po dolnośląskim i lubuskim do opolskiego też jest niedaleko, czy ktoś z Państwa kto buduje Denver w tej lokalizacji był by tak miły i nas zaprosił żebyśmy mogli zobaczyć Denverka na żywo, :)

pozdrawiam

• 3 weeks później...
Mam pytanie ,może już było , czy ktoś wybudował dom Denver w okolicy Warszawy ? Siedlec? jeśli tak czy byłaby możliwość obejrzeć budowę lub gotowy już domek

:)

z góry dziękuje za info

Hej czy Twoja budowa w okolicach Siedlec Warszawy doszla do skutku? Ja sie bede budowac w tym roku kolo Warszawy i chetnie bym obejrzala gotowe stojace i namacalne okiem realizacje

Witam. Piękne wnętrza. Zamierzamy wybudować dom wzorując się na Denverze. Myślimy nad poszerzeniem domu. Zastanawiam się czy jest wystarczająco miejsca w jadalni. Czy miedzy schodami a stołem jest swobodne przejście. Czy Panstwo zmieniali cos w projekcie? Jeśli to nie problem to proszę o więcej zdjęć (kuchnia,jadalnia ze schodami...). Jestem tez ciekawa ile miejsca jest w kuchni. Z góry dziekuje i pozdrawiam

Dół u mnie mimo modyfikacji zewnętrznych jest taki jak w oryginale.

Witam. Piękne wnętrza. Zamierzamy wybudować dom wzorując się na Denverze. Myślimy nad poszerzeniem domu. Zastanawiam się czy jest wystarczająco miejsca w jadalni. Czy miedzy schodami a stołem jest swobodne przejście. Czy Panstwo zmieniali cos w projekcie? Jeśli to nie problem to proszę o więcej zdjęć (kuchnia,jadalnia ze schodami...). Jestem tez ciekawa ile miejsca jest w kuchni. Z góry dziekuje i pozdrawiam

wnętrze domu 001.jpg

wnętrze domu 002.jpg

wnętrze domu 003.jpg

Zapomniałem ,wymiary dołu są zgodne z oryginałem , tylko okna są zmienione

Jest jedno duże okno w salonie 3,6 szerokości u mnie od południa i duże okno w jadalni, pozdrawiam -powodzenia w budowaniu, ja na szczęści mam to już za sobą.No i nie ma drugiego okna w kuchni- kuchnia byłaby nieustawna. Ale to wszystko zależy od kierunków na działce

Pozdrawiam , i polecam się.Może coś te fotki wam pomogą.

wnętrze domu 007.jpg

wnętrze domu 008.jpg

wnętrze domu 009.jpg

• 1 month później...

Witam,

w przyszłym tygodniu ruszamy z budową naszej wersji domu. Nieco go zmieniliśmy, tworząc pięć pokoi na poddaszu, przy tym nie zmieniając wymiarów zewnętrznych budynku. Jako że nie ma podpiwniczenia, z tyłu garażu zrobiliśmy "schowek" na dodatkowe graty. Moim zdaniem dom jest funkcjonalny i sprawdzi się dla większej rodziny.

We wcześniejszych postach pisaliście, że konstruktor robił duże zapasy, sam jestem z zawodu inżynierem konstruktorem i mogę powiedzieć, że na pewno warto zrobić badania geotechniczne, koszt niewielki, a możecie zaoszczędzić na fundamentach. W projekcie założone są bardzo kiepskie warunki gruntowe a co za tym idzie ławy są szerokości 70cm; u nas będą zmienione na 60cm. Co do pozostałych elementów, to zastosowano zbrojenie z prętów średnicy 8-16mm w rozsądnych rozstawach, wielkich oszczędności nie wróżę, a na pewno nie będzie ugięć i zarysowań. Pozostaje kwestia więźby dachowej, w zależności od lokalizacji obiektu i zastosowanego przekrycia, można zmniejszyć przekroje krokwi.

Dom można ładnie wpasować w działkę, najlepiej o pow. ok 1000m2, można wtedy wykorzystać potencjał tarasu i cieszyć się zieloną przestrzenią. Zrobiona przeze mnie adaptacja wywarła duże wrażeniem, udało nam się w pełni wykorzystać przestrzeń naszej działki.

Co do kosztów budowy to dam znać jak po kolei będę kończył poszczególne etapy, a na tą chwilę jedna rada, zbierajcie po kilka ofert na wykonanie poszczególnych robót, różnice są niekiedy kolosalne...

Pozdrawiam,