czupiradelko 30.07.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Z nowszych wieści... Po ostatnich deszczowych dniach dorobiliśmy się basenu. I to wcale nie na działce, ale na pięterku. Strop nad garażem jest bowiem obniżony o 30 centymetrów i zapełnił się cały wodą. Dno "basenu" szczelne w 100% nie było więc woda cudnie ciekła po ścianach. Mąż zakasał rękawy i za pomocą szufli do śniegu pozbył się nadmiaru wody. Resztę wyciągnęła pompa (najnowsza inwestycja budowlana). Zdjęć basenu nie posiadamy niestety. Pokażę za to cud - znikającą studzienkę. Tu gdzieś jest studzienka: i po odpompowaniu wody: Edytowane 30 Lipca 2011 przez czupiradelko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymo77 01.11.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam,Czy zmiany w projekcie (o których piszecie) wykonało biuro od od którego kupiliście projekt (Archon) czy wprowadzał je jakiś inny architekt?Jaki był koszt tych zmian? Wspólnie z żoną myślimy o dokładnie takich samych przeróbkach. pozdrawiamTymo77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziuchna 28.11.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Hej! Mam pytanko. W tym roku też zaczeliśmy budować Kalateę 2, coprawda narazie mamy zalany tylko fundament, ale przez zimę trzeba będzie podjąć mnóstwo decyzji . Podobnie jak Wy zrezygnowaliśmy z wykuszy w kuchni i jadalni, chcemy powiększyć łazienke na dole, zastanawiam się jak Wy to rozwiązaliście? I mój mąż cały czas upiera się na zlikwidowanie (z czasem) garaży na koszt pokoju. Śledzę Wasz dziennik budowy, mam nadzieję ,że niedługo będą nowe wpisy. Gorąco pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 02.12.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Witamy po dłuuuugiej przerwie. Dziennik był mocno zaniedbany przez nas. Troszkę przez to, że absorbowała (i nadal absorbuje) mój czas mała pociecha. A troszkę.... z lenistwa. Nie ukrywam, jak już narobi się zaległości to trudno troszkę potem dogonić. Podobnie jak nasz mały urwis, domek niedługo skończy 7 miesięcy. Ma już dach (póki co obłożony deską i papą), ścianki działowe, okna i bramę garażową. Drzwi wejściowe mamy tymczasowe. Pięknie zbite z desek i zamontowane na porządnych zawiasach. Dzieło mojego dzielnego męża. Co do zmian... Wiadomo, kobieta płeć zmienna i różne ma fanaberie. Prócz likwidacji obu wykuszy, zmiany dwóch bram garażowych na jedną to już po wybudowaniu domku przemyśleliśmy sprawę i... 1. Zamurowaliśmy wejście z wiatrołapu do kuchni i zlikwidowaliśmy spiżarnie (będzie inne rozwiązanie)2. W sypialni z garderobą podmurowaliśmy okno balkonowe i zrobiliśmy zamiast balkonu papieskiego normalne okno3. W jadalni zamiast drzwi balkonowych z wyjściem na taras mamy normalne okno4. Zlikwidowaliśmy jedno duże okno dachowe (110cm) w sypialni ze skosami (czyli zamiast trzech okien dachowych będą dwa - jedno małe i jedno duże) Jeśli chodzi o zmiany w projekcie nie potrzebowaliśmy zgody archonu. Zmiany te nakreślił nam Pan Tomek. Ten sam, co załatwiał całą papierologię. Resztę zmian wynikłych w trakcie budowy domu naniesiemy w późniejszym czasie, tuż przed odbiorem. Z innych spraw. Podpisaliśmy umowę z firmą Climakomfort z Grudziądza na montaż pompy ciepła z kolektorem poziomym (bezpośrednie parowanie). Na magazynie czeka nasza dachóweczka aż nasz dekarz łaskawie znajdzie czas przyjść "na nasz dach". Termin odkłada już od września. My jeszcze mamy cierpliwość. W tym roku mamy nadzieję zdążyć z dachówką. W sumie to nie nam będzie marzł tyłek na dachu przy minusowej temperaturze. Chcielibyśmy jeszcze w tym roku, póki mróz nie skuje gruntu, zamontować szambo i podciągnąć prąd do domu (tak, tak, mamy już skrzyneczkę z prądem). W styczniu ląduje u nas elektryk i hydraulik. A w marcu... TYNKI. Ja myślami (jak to baba) jestem już przy wykończeniówce. I męczę mężulka, żeby oglądał ze mną gresy, łazienki, etc. Za chwilkę troszkę zdjęć, ale dziś niestety tylko z etapu więźby (czyli druga połowa sierpnia). Dawno nie braliśmy ze sobą aparatu na działkę i nie mamy najświeższej dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 02.12.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Poczynania naszego cieśli (polecamy w 100%) a dachóweczka będzie taka: http://www.creaton.de/uploads/tx_mmsimageservice/db891f31308f7a30418a6944460c2c57.png To jest creaton premion czarna angobowana. Reszta zdjęć i troszkę pisaniny już niedługo. Obiecuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snajper2008 01.04.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam. Juz od dawna śledze wasz dziennik budowy i od dłuższego czasu czekam na nowe informacje w sprawie budowy. Czemu nic nie piszecie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziuchna 30.04.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Ja też z utęsknieniem czekam na nowe wpisy, jestem ciekawa jak tam wygląda postęp prac . My ruszamy w górę w poniedziałek 7 maja, trzymajcie kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaminszczaki 06.05.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam,My też się przymierzamy się do zakupu tego projektu, czekamy na więcej informacji. Trzymamy kciuki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 24.05.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam wszystkich!Może jest ktoś z woj.lubelskiego kto wybudował lub planuje budowę tego domu?Jeżeli tak to proszę o kontakt.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emkop 26.05.2012 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Witam my rozpoczęliśmy budowę pod koniec marca w okolicach bydgoszczy może jest ktoś na forum z tego regionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 27.01.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Hej hej, nie piszę w komentach bo już całkiem obumarły. Dziennik Ci jakoby zamarł. Reaktywujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech253811 07.01.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 halooo dzieje sie tu cossss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzat 16.06.2018 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Witam, wybraliśmy ten projekt. Czy mogłabym zadać kilka pytań w wiadomości e-mail, poprosze adres. Mój [email protected]. Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts