Nefer 24.07.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Większość budujących najpierw podłącza prąd budowlany, a potem zmienia taryfę na docelową. Tak, prąd budowlany wystarczy (to taki sam prąd ), ale nie wiem czy będziesz musiała płacić za podłączenie do nowej sieci. To ciekawa sytuacja, warto przejść się do energetyki - tylko nie obsługi klienta, ale do technicznych i się dowiedzieć szczegółów. Obawiam się, że lepiej mieć taki prąd niż żaden. I nie opowiadaj w energetyce, że miałaś prąd od sąsiada ps. ja bym pojechała na budowlanym i po odbiorze domu zgłosiła sie o przejście na taryfę normalną. Ciekawa jestem co wtedy zrobią.A na gębę to wiesz ... póki nie wyjaśnisz wszystkiego nie podpisuj żadnych aneksów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelajka 13.02.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam, jestem nowa na forum i proszę o wybaczenie jak czegoś nie będę wiedziała.Mam pewien problem. Otóż w 2013 roku podpisałam umowę z PGE na przyłącze, termin wykonania ustalony przez PGE został na wrzesień 2014 roku. Jednak nie wywiązałam się z tego terminu, ponieważ po drodze miałam sporo "komplikacji urzędowych" min. czekałam prawie pół roku na mapki od geodety do celów budowlanych, potem kilka miesięcy na adaptację projektu a pozwolenie na budowę dostałam dopiero w styczniu 2015 roku. I moje pytanie jest takie co z tym fantem mam zrobić? Czy PGE naliczy mi jakieś kary za przekroczenie terminu? W załączniku do umowy pisze, że warunki przyłączenia ważne są dwa lata od daty ich doręczenia (termin ten minie w lipcu 2015). A pozwolenie na budowę dostarczyć nie później niż 6 miesięcy przed terminem przyłączenia (a otrzymałam dopiero w styczniu tego roku). Dostarczenie dokumentu może warunkować rozpoczęcie realizacji robót przez PGE. Natomiast okres obowiązywania umowy wynosi 08.07.2016. Już sama nie wiem jak to rozumieć. Proszę oświećcie mnie:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelajka 13.02.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Dodam, że jeszcze nie dostałam żadnego ponaglającego pisma z PGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts