miszaka 26.04.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 WitamMam problem. Śmierdzi z wentylacji mechanicznej z reku. Wjechaliśmy na święta i wyłązyłem reku a wruciliśmy to włączyłem i zaczeło smierdzieć. Co teraz począć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 26.04.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 nalej wody do syfonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.04.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Jak dawno postawiona ta wentylacja?CZYM śmierdzi?Bo nowa - to ma prawo...Olejami, jakie zastosowano do zrobienia flexów. To mija bezpowrotnie i nie jest niebezpieczne.Jak "stara" to trzeba szybko ruszyć głową.Coś jest nie tak. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszaka 26.04.2011 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Załozona na jesieni 2010 narazie pogoniłem na maksa reku NIKOLW nim nic nieczuć a śmierdzi starymi skarpetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.04.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Wychodzi na to, ze nie olej...Obawiam się, że "trzeba wziąć oko w rękę" i przystawić do poszczególnych kawałków instalacji.Jakieś "mikre organizmy" zrobiły sobie bal...One lubią jak jet ciepło i wilgotno.Samo ciepło lub samo wilgotno im nie pasuje.GDZIE w kanałach masz ciepło i wilgotno?TAM wsadź nos...(problem tras, sposobu ocieplenia kanałów itp.)Może jakiś kawałek trzeba docieplić? (bo coś się w nim wykrapla)Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszaka 26.04.2011 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Dzięki na poddaszu sa rury spiro jeszcze nie docieplone a niżej kanały prostokatne - samo docieplenmie załatwi sprawe czy trzeba uzyć chemiiW lato to sie nie będzie wykraplac wilgoć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.04.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 W lato WEWNĄTRZ tych rur nic się nie wykropli.Raczej się dosuszy.Zimą ODWROTNIE (a bywają zimne noce).Zdaje się, że problem zdiagnozowałeś. Ociepl co się da i ile się da tam, gdzie mogą być spore różnice temperatur.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszaka 03.05.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Przyczyna było wyschnięcie syfonu - wentylacji nie mozna wyłaczac wtety nie mam problemuDzieki za porady - a docieplić kanały trzeba pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts