Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy nasz dom :)

Recommended Posts

Witam wszystkich :welcome:

Jestem nową użytkowniczką tego forum dlatego na samym początku chciałam sie przywitac z wami i tak jak Wy założyc swój dziennik budowy. Przygoda z budową domu zaczęła się całkiem przypadkowo, ponieważ z mężem byliśmy na kupnie mieszkania 3 pokojowego. Dopiero znajomi nas namówili i tak zaczelismy się rozglądac za działką. Nasze 12,50 ara zakupiliśmy w lipcu 2010 r a od stycznia 2011 borykamy się z papierami :bash: Mam nadzieję, że PnB otrzymamy w połowie maja a od czerwca ruszamy z budową Jak mi sie uda to wkleję naszą działkę :lol:

może ktoś się skusi i napisze jak wkleic zdjęcia a na razie metoda prób i bledów postaram się to zrobic

Oj chyba nie wyjdzie. :( Może napiszę parę słów o domu jaki wybraliśmy. Jest to projekt METEOR 2 pracowni MTMstyl

http://www.domywstylu.eu/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/meteor_2/

Dom bardzo sie nam spodobał ze wzglęgu na przestrzeń jaką ma w środku. Choc wprowadziliśmy trochę zmian (kosmetyczne) to i tak nadal jest super. A te zmainy to powiększenie lazienki na dole, zmiana blachy na dachówkę oraz wstawienie dodatkowych dwóch okien dachowych. Boże marzę już o tym, żeby wbic pierwszą łopatę do ziemi i żeby nareszcie budowa ruszyła. Niestety nic się nie da przyśpieszyc a zwłaszcza z urzędami. Tam dokumenty musza odleżec swoje i już :) Ale zbliża się dlugi weekend i zamierzamy coś popracowac typu zgarnac ziemię, przygotowac podłoże do budowy mostku ( bo jest rów melioracyjny) i takie tam ...... Ponawiam jeszcze prośbę o pomoc we wklejeniu zdjęc :)

Oj chyba nie uda się mi wkleic tych zdjęc. Ale dzisiaj własnie odebralam pozwolenie wodno-prawne :) i już bliżej PnB niż dalej. W sobotę przyją Panowie do kopania studni. Jak był różczkarz do znalezienia wody to faktycznie chociaż nie wiem na ile to jest prawda, ten przyrząd dopśc mocno mu chodził, wskazal żródło wody i zobaczymy. Sąsaidowi się udało i tak jak mówił na siódmym kręgu będzie woda i co i jest :wave:

to może jeszcze raz :

wchodzisz na obrazek który chcesz dodać i prawym myszy klikasz " kopiuj adres obrazka" później wchodzisz do swojego dziennika i na dole tam gdzie piszesz posty szukasz takiego kwadracika kolorowego z obrazkiem "dodaj grafikę" i klikasz na niego wyświetli Ci sie ramka i do niej wkopiujesz ten adres i "ok"

Teraz wypadałoby się przedstawic a mianowicie ja czyli żona i mama, mój mąż oraz tatuś oraz córeczki Gabi lat 8 i Zuzia lat 4. Nasz wiek to trzydzieści i mały haczyk :) Nasze marzenie o domku na wsi powoli się spełnia. Cieszy mnie to, ponieważ najwyższa pora aby już odpocząc od zgiełku miastowego, sklepów, galerii i tego ciągłego zabiegania. Całe życie wychowywalam się w bloku więc takli domek na wsi dobrze nam wszystkim zrobi. Chociaż starsza córka trochę narzeka, bo w szkole do której ją przepiszę jak sie wprowadzimy są "mundurki" a jej to nie pasuje :) Cała papierologia zajmuje nam już czas od stycznia. Powolnośc tych urzędów jest niesamowita. Ale już i tak nie mogę doczekac się wbicia pierwszej łopaty a mam nadzieję że będzie to w czerwcu. W domu nie zmieniamy prawie nic, a prawie nic robi wielką różnicę :) czyli powiększamy łazienkę na dole , wstawiamy dodatkowe okna dachowe do dzieci i zmieniamy blachę na dachówkę.