PatiJ 22.04.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Wymyślili już jakąś inną uszczelkę do drzwi, mi wymienlili. Zobaczymy w zimę jak się sprawdzi. A i jeszcze jedna sprawa. Wywaliłem elektrozaczep i zamontowałem zwykły. Poprawa przy zamykaniu drzwi, już bez użycia siły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoB_constructor 04.06.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Do wszystkich zainteresowanych - drzwi tej serii (jak i każde inne z ościeżnicą aluminiową) ze skrzydłem otwieranym na zewnątrz mają PODSTAWOWY BŁĄD KONSTRUKCYJNY OŚCIEŻNICY. Wystarczy spojrzeć na rys. przekroju ościeżnicy aby zauważyć, że zawiasy w wersji "do wewnątrz" znajdują się za wkładką tzw. niemetalową tj. nie przejmują temperatury profilu ze strony zewnętrznej . W związku z tym w niskich temperaturach panujących na zewnątrz, zarówno zawiasy jak i część profilu na których są one zamocowane nie odkształcają się . Przy zastosowaniu TEGO SAMEGO PROFILU OŚCIEŻNICY jednak odwróconego o 180 st. (w celu uzyskania otwierania na zewnątrz) zawiasy wraz z częścią profilu na której są zamontowane zmieniają swój kształt pod wpływem niskich temperatur . Ot fizyka nic więcej ! Nie pomoże tu żadna regulacja ani inne zabiegi monterskie . Aluminium jest doskonałym radiatorem- (materiałem b.dobrze przewodzącym temperatury ), więc jedynym lekarstwem na to jest zastosowanie ościeżnicy drewnianej lub pogodzenie się z faktem ,że są to drzwi TYLKO I WYŁĄCZNIE otwierane do środka . Dziękuję za uwagę koniec kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 10.07.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 No i stało się. Mamy już zamontowane bramy i te drzwi renodoory. Ten elektrozaczep i przełącznik to jednak lipa. Po ustawieniu żeby drzwi nie domknęły się na zawsze, nie są w zasadzie całkiem zamknięte, a otwarcie okna w domu lub delikatny ruch powietrza spodowuje ich otwarcie. Nie działa to tak, że są one zamkniete normalnie a mozna je otworzyc pociagając. Po pierwsze nie są całkiem domknięty a do otwarcia wystarczy dotknięcie motyla ;/ Chyba jedyne wyjście to zamek cyfrowy do tego zaczepu zeby otwierac awaryjnie kodem. Chyba, że jest jakiś patent na zmianę tego zamkna na normalny. Tylko co z pochwytem. Klamka tam nie wjedzie a jak się go zdjemie to dziury zostaną ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 10.07.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Masz na tym elektrozaczepie możliwość regulacji. Dwie małe śrubki i zaczep pozwolą Ci spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADPA1 27.07.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Witam my od 2011 jesesmy niestty posiadaczami drzwi reno door titan metalic. po zimie tak jak u panstwa drzwi nam przymarzaly szron na zamku. mamy elektrozaczep i zgadza sie lekki przeciag drzwi sie otwieraja. zmienillismy wkladke w drzwiach drzwi przy zamykaniu i otwieraniu trzeba docisnac do siebie 3 mieisace temu wymienili nam na zupelnie nowe drzwi. oczywiscie tez zle nie da sie ich wyregulowac sa szpary przy uszczelkach. sprawe zglosilismy juz do cntali przyjechal uprzejmy pan z hormann i powiedzial ze dziwi sie ze tyle czekalismy aby dostac nowe drzwi . dzisiaj dostalismy meila ze w poniedzialek po raz drugi wymienia nam na nowe . niestety my musimy ponosic koszta obrobki drzwi zdecydowalismy sie aby sprawa zajal sie rzecznik praw konsumnta nie chcemy juz nowych drzwi mamy ich juz dosc chcemy zwrot duzych pieniedzy za szajs jaki produkuja na polske. odradzam w 100% te drzwi!!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADPA1 27.07.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 nic nie daje regulacja prosze nie zamydlac ludzia oczu drzwi sa beznadziejne i wszystko sie zgadza z tym co panstwo wyzej pisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 27.07.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pomogło i drzwi się dało wyregulować. Nie zamydlaj oczu ; ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 27.07.2012 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 A ja czekam na zimę... Na razie wkurza mnie tylko elektrozaczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 27.07.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Pokombinowałem i stwierdziłem, że hałas z elektrozaczepu wynika z tego, że sprężyna poprzez zapadkę uderza bezpośrednio w ramiak. Podłożyłem piankę z klejem, było tego za dużo i nie domykało, znalazłem cieńszą, podłożyłem, i jest ewidentnie ciszej, ale to nie znaczy że jestem zadowolony. W drzwiach za takie pieniądze nie powinno to mieć miejsca. Dochodzę do wniosku, że elektromagnes jest potrzebny jedynie w przypadku gdy bardzo dbamy o swoje bezpieczeństwo. Zwróciłem już uwagę domownikom, że drzwi zazwyczaj na noc zostawiamy niezabezpieczone zapadką w zamku i generalnie elektromagnes jest nam niepotrzebny. Cały wkład zamkowy w skrzydle można śmiało wymienić na taki z okrągłym ryglem, a drzwi od wewnątrz zamykać po prostu na klucz. Pozwoli to na swobodne, ciche zamykanie i otwieranie drzwi( jak w lokalach użytkowych). Ja elektromagnes zamontowałem jedynie w związku z zamiarem używania zbliżeniówki, a jak się okazuje korzystamy z tego wynalazku tylko przy furtce. U mnie inwestowanie w zintegrowany system również przy wejściu do domu okazuje się niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADPA1 27.07.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pomogło i drzwi się dało wyregulować. Nie zamydlaj oczu ; ). u nas bylo juz 3 serwisantów i nic sie nie dalo zrobić. szkoda mi samej siebie i ludzi ktorzy nabrali sie na ladny wyglad tych drzwi i poniektórzy musza sami sie z nimi meczyc i dopieszczać je aby byc zadowolonym z drzwi ktore nas akurat kosztowy 4700zl, powinny pełnić w 100% swoja funkcje a nie byc udreka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADPA1 27.07.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 po za tym skoro chca wymienic drzwi z ościeżnicą po raz 2 na zupelnie nowe to samo swiadczy o tym ze sa lipne tez drzwi i oni zdaja sobie z tego sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 27.07.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Albo serwis nie wie co jest grane..... Możliwości jest sporo. Na pewno nie jest to klasa premium w jakości. Cenowo już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.07.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 To że chcą wymieniać świdaczy o nich dobrze. Przeciętna firma tak by kombinowała że sama byś uwierzyła że to wina Twoja, ew. montażu. Inna sprawa - jestem przekonany, że montażyści też mają tu swoją rolę. Hormana montują zwykle ludzie specjalizujący się w bramach, a drzwi potrafią mieć specyficzne wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADPA1 28.07.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 To że chcą wymieniać świdaczy o nich dobrze. Przeciętna firma tak by kombinowała że sama byś uwierzyła że to wina Twoja, ew. montażu. Inna sprawa - jestem przekonany, że montażyści też mają tu swoją rolę. Hormana montują zwykle ludzie specjalizujący się w bramach, a drzwi potrafią mieć specyficzne wymagania. Nie będę dyskutować na temat tych drzwi bo szkoda mojego czasu i nerwów są beznadziejne i nie polecam ich nie ma żadnego wytłumaczenia dla tych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADPA1 28.07.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 To że chcą wymieniać świdaczy o nich dobrze. Przeciętna firma tak by kombinowała że sama byś uwierzyła że to wina Twoja, ew. montażu. Inna sprawa - jestem przekonany, że montażyści też mają tu swoją rolę. Hormana montują zwykle ludzie specjalizujący się w bramach, a drzwi potrafią mieć specyficzne wymagania. Jak by nie chcieli wymienić to bym zaczęła myśleć ze to winna montażu, ale skoro wymontowują stare drzwi po raz drugi i wkladaja zupelnie nowe drzwi to znaczy że? wina jest drzwi!!!! mogli by zamontowac stare jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 30.07.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 nie będę dyskutować na temat tych drzwi bo szkoda mojego czasu i nerwów są beznadziejne i nie polecam ich nie ma żadnego wytłumaczenia dla tych drzwi zgadzam się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karina75 31.07.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Chciałoby się rzec: a nie mówiłam !!! Kilka miesięcy temu pisałam o mojej przygodzie z tymi drzwiami. Masakra !!!Niestety w tej sprawie nic się nie zmieniło. Po trzech, czy czterech regulacjach ciągle są jakieś problemy z tymi drzwiami. Najgorzej zimą przy niskich temperaturach zewn., ale i teraz latem coś skrzypią przy zamykaniu (pewnie konieczna jest kolejna regulacja). Czy ktoś z Państwa wie jaki jest okres gwarancji oraz czy zgłoszone pisemne reklamacje przesuwają okres gwarancji. Do Smakora: poczekaj, co się będzie działo zimą... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 31.07.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Kurde sorry ale czegoś nie rozumiem, czy taki problem jest ze zrobieniem drzwi zewnętrznych? Taka firma jak Hormann nie może sobie z tym poradzić a "cześki" wystawiające w castorama maja to "opracowane" w szczegółach... Ja na razie nie narzekam bo drzwi są ok. Zobaczymy jak będzie dalej. Odkąd mam bramy garazowe to raczej nimi wchodzę i wychodzę a ekipy tez dostały pilot do bramy i drzwiami kręcić się nie będa bo zaraz ktoś zahaczy porysuje pobrudzi. Tak na marginesie i off topic, czy mogę z poziomu napędu Promatic wykasować wszystkie piloty aktualnie zaprogramowane? (coby jakas nie uczciwa ekipa nie sklonowała mi pilota...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 01.08.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 wykasować piloty można z tego co się orientuje masz to na pewno na stronie hormana. z puszczaniem ekip bramą to najlepsze rozwiązanie! a co do drzwi z casto to nie porównujmy bo drzwi które zimą zamarzają do połowy nazwane drzwiami zewnętrznymi ?! hormana drzwi jak dla mnie to ładne opakowanie i znane logo nic więcej ale to moje zdanie i nie wszyscy muszą się z nim zgadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.08.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 A ja myśle ze te drzwi się sprawdzają, ale w innej kulturze:- po pierwsze ich stać na zakup drzwi Hormana w oryginalnym wykonaniu, czyli ALUMINIOWE. U nas dominują tańsze, stalowe które nie muszą być tak dopracowane. - po drugie - w ich kulturze drzwi otwierają się do wewnatrz i pod tym kątem są zaprojektowane od początku do końca. My musimy mieć za wszelką cenę po swojemu. - po trzecie - klasa ich firm budowlanych jest pewnie wyższa, więc i sam montaż wykonany lepiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts