bakowa 27.04.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam, proszę o poradę, czy cegłę poniemiecka, rozbiórkową do wykorzystania na zew. powinno się w jakiś sposób zabezpieczyć? Chcę z niej wybudować mur na działce, ale boję się ze z czasem zacznie niszczeć. z góry dziękuję za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 27.04.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam, proszę o poradę, czy cegłę poniemiecka, rozbiórkową do wykorzystania na zew. powinno się w jakiś sposób zabezpieczyć? Chcę z niej wybudować mur na działce, ale boję się ze z czasem zacznie niszczeć. z góry dziękuję za zainteresowanie Jeśli będzie to odsłonięta ścianka, to można ją zaimpregnować (zabezpieczyć przed wodą), ale miesiąc po wymurowaniu, cegła musi być czysta i sucha....i tak co kilka lat Bym zapomniał...fundamencik trzeba wylać z betonu i położyć izolację poziomą przed pierwszą warstwą ciegły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakowa 27.04.2011 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Pięknie dziękuję. Obawiałam się, że będę musiała kupić klinkierową cegłę, a ta stara bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek57 04.05.2011 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 bakowa: po wymurowaniu uzyj impregnatu hydrofobowego - nieco kosztowna chemia ale jest spokoj na kilka lat...mur (suchy jak kolega wspomniał) trzeba nasaczyc najlepiej ze dwa razy. Tez mam w planach akurat ogrodzenie z cegly - klinkier jest banalny i wszyscy go maja a taki wątek "na stare" ma swoj smaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakowa 17.05.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Panowie, poradźcie jeszcze w jednym temacie. Mur fugować, czy do zaprawy dodać kolor? Nie wiem, jak będzie wyglądał fugowany mur ze starej cegły, z drugiej strony zwykła zaprawa wapienna tez nie najlepiej się prezentuje. Jak radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts