bajanadjembe 07.05.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 http://www.ekkom.pl/maleob.php?nnazwa=images/ETNA1.jpg&rozm=540 EKKOM Cieszyn U!, już go widziałam w tym wątku, tylko w innym kolorze. Ale on raczej kiepsko by wygladał w aranżacji, jak przewiduje Autor wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luccca 08.05.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Też podobno dobry piecyk. I ciekawie się prezentuje w takiej "zabudowie". Luccca, i co? Witam, Sorry nie bylo mnie w zasiegu kompa przez kilka dni... no wlasnie cos takiego mnie interesuje piecyk wolnostojacy zabudowany cos na stare otwarte paleniska... Ladnie sie prezentuje... piecyk bedzie sluzyl dogrzaniu pomieszczenia. Na calej podlodze bedzie ogrzewanie podlogowe a piecyk do pomocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luccca 08.05.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Kominek to kominek, jakaś całość z reguły wkład kominkowy + obudowa Piecyk to piecyk - urządzenie grzewcze które nie wymaga dodatkowej obudowy gdyć jest z reguły wykonane ładnie, itp. Czyli urządzenie grzewcze samo w sobie. Piecyki to urządzenia na paliwo stałe, czyli ich moc jest uzależniona od ilości opału jakie im załadujemy do komory spalania. Ilość tego opału jest ograniczona wielkością komory spalania, czyli ogólnie gabarytami piecyka.. Sparwność tych piecyków to osobny temat, ale ogólnie chodzi o to by ciepła nie puszczały w komin. Czyli tylko tyle aby wzbudzić komin do pracy. Domyślam się że interesują Cię piecyki na drewno. Piecyk również musi Ci się spodobać i wyglądem i ceną...... bo przedziały cenowe są naprawdę duże. Ja bym szukał w przedziale około 10 KW mocy nominalnej z ładnym wyglądem i jak najwyższą sprawnością. Już interesowałbym się nowoczesnymi rozwiązaniami technicznymi i w miarę dużą kontrolą procesu spalania. Dzieki Bohusz... tak interesuja mnie piecyki na drewno. Przedzialy cenowe widzialem naprawde bardzo rozjechane ale wiem ze jak cos trafie wizualnie a bedzie mial zanizona badz zawyzona moc/etc. to i tak go kupie... wiecie jak to jest... czasami odbiega sie od tego co bedzie lepsze a patrzy sie jak bedzie pasowal szperam po sieci i przegladam... jest b duzy wybor wiec na cos pewnie trafie... mam troche czasu jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 10.05.2011 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 wyspa7 ; Można zobaczyć w u nas na wystawie , posiadamy także inne modele z tej kolekcji ..... w przeciwieństwie do wielu innych;) mamy na magazynie towar który oferujemy. Etna... mój ulubieniec . Drzwiczki podnoszone do góry , powietrze do spalania z poza budynku , kafle na bokach fantazja.. całoś pełny odlot.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
determine 16.08.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Czy ktoś z Państwa Zdunów/ek miał do czynienia z tym producentem? http://www.umega.lt/index.php?cid=8763&pid=8761 Będę wdzięczny za ew. opinie i oceny. Paweł Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez determine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.08.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Jakoś nie przekonała mnie ta jakość wykonania , widuję czasami w punktach z kominkami wyroby tej firmy ale nadal .. bez zachwytu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
determine 17.08.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) A jaki piec kominkowy wolnostojący o mocy do 7KW i cenie do 2,5k polecilibyście? Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez determine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.08.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 A jaki piec kominkowy wolnostojący o mocy do 7KW i cenie do 2,5k polecilibyście? nordpeis.com SMARTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 18.08.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Jotul F 3 TD. Poniżej link: http://www.jotul.com/pl/wwwjotulpl/Main-Menu/Produkty/Drewno/Piece-na-drewno-/Jotul-F-3-TD/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 05.03.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 witam i ja, podepnę się do tematuod kilku tyg. też szukamy pieca wolnostaojącego jako alternatywa kominkai wpadł nam w oko model malaga z romotopuczy fajne to coś jako kominek weekendowo-wieczorowy?stylistyczne pasuje nam, cenowo też może byćczy lepeij zrobić normalny kominek? (zapewne taniej wyjdzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 06.03.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 witam i ja, podepnę się do tematu od kilku tyg. też szukamy pieca wolnostaojącego jako alternatywa kominka i wpadł nam w oko model malaga z romotopu czy fajne to coś jako kominek weekendowo-wieczorowy? stylistyczne pasuje nam, cenowo też może być czy lepeij zrobić normalny kominek? (zapewne taniej wyjdzie) Ja posiadam u siebie Romotop Avila T. I jestem z niego mega zadowoly. Palę trzy - cztery razy w tygodniu i nie mam mu nic do zarzucenia. http://www.romotop.com.pl/piece/exclusive/img-35-01.jpg Jako alternatywa do palenia rekreacyjnego jest idealny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudybolo 08.10.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam!Chce zamontowac w salonie okolo 50m2 piecyk wolnostojacy interesuje mnie ten model INVICTA CHAMANE antracyt ponizej podaje linkhttp://www.cieplotek.pl/502,piec-wolnostojacy-invicta-chamane-antracyt.htmlczy ktos z Panstwa ma moze taki piecyk u siebie w domu.Poprosze o opinie dziekuje i pozdrawaiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts