RODODENDRON 28.04.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Czekam na opinie użytkowników. Czy warto montować piec steatytowy za ok 22 tys zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aligator 17.12.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Moja przygoda z tymi piecami zakończyła się zaraz po tym, jak poznałem cenę. 20tys kosztuje zwyaczajny kominek obłożony steatytem. Prawdziwe duże piece steatytowe z paleniskiem ze steatytu kosztują niestety dwa razy tyle. Myślę, że są lepsze od szamotowych i żeliwnych, mogą ważyć nawet ponad 3tony i teoretycznie są w stanie zmagazynować sporą ilość ciepła. A praktycznie, są złożone z dużej ilości większych i mniejszych płyt i ciepło z płyty do płyty nie rozchodzi się tak dostkonale, jak wynikałoby z przewodności steatytu. Wiec moim zdaniem całkiem fajne, nawet bardzo fajne, wiele lepsze od pieców kaflowych, ale niestety cena dla mnie zaporowa. Pozdrawiam wszystkich użytkowników pieców steatytowych i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.12.2011 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Czekam na opinie użytkowników. Czy warto montować piec steatytowy za ok 22 tys zł? Jasne że warto. Z punktu widzenia sprzedającego szczególnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 18.12.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Warto jeżeli masz dom zbudowany w stylu skandynawskim. Wtedy taki piec jest kwintesencją stylu skandynawskiego. Ustawia też odwiedzających do pionu, przy "mimowolnie" rzuconej cenie pieca, podczas rozmowy o zaletach pieca:rolleyes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts