MatDomi 28.04.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam. To link do naszego dziennika. Zachęcam wszystkich do komentowania:) Mam nadzieję ze niebawem będzie co komentować http://forum.muratordom.pl/showthread.php?178561-LK-amp-779-Mateusza-i-Dominiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.04.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Usunęłam swoj post z dziennika, zeby Ci nie smiecic, skoro sa komenty. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 29.04.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Wpadam z rewizytą widzę, że jesteście dopiero na początku drogi więc życzę duuużo cierpliwości i powodzenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 03.05.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Wow przekładaliście bloczki. Nie były na paletach? Powodzenia w budowaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 03.05.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) Gdyby zostały na paletach to zapłaciłbym kaucje...a tak nie mam problemu.A przekładanie to tak w ramach rozgrzewki wiosennej:) Edytowane 3 Maja 2011 przez Mat&Domi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 06.05.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Gdyby zostały na paletach to zapłaciłbym kaucje...a tak nie mam problemu. No właśnie...problem z paletami My prosimy się o odbiór palet od września 2010 i facet zawsze ma jakieś wymówki. Nie wiemy co z tym zrobić bo prawnie powinien je odebrać i oddać kaucje, bo na fakturze mamy wyszczególnioną rubrykę kaucja zwrotna za palety.Może macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Może mamy jakieś szanse w sądzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 16.05.2011 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Palety to odwieczny problem:p a przynajmniej od momentu ich wynalezienie. Co do sprawy w sądzie...trzeba się zastanowić czy gra warta świeczki, może lepiej załatwić jakiś tani transport i odwieźć je na ten skład gdzie kupowaliście materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzzelandcompany 20.07.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam ! My również wybralismy ten projekt i jesteśmy na początku papierologi. Mam prośbę czy mógłbyś wysłać mi zdjęcia jak wygląda elewacja po zmianach i jakie zmiany w projekcie macie bo w Waszym dzienniku te zdjęcia sie nie otwierają. My również planujemy osobne wejście do pomieszczenia gospodarczego bez przejścia przez dom, oraz przesunięcie drzwi w ganku na wejście z boku.Fajnym pomysłem jest rezygnacja z wyjścia na taras , ten domek jest taki malusi, że można go spokojnie oblecieć Jakie będziecie mieli ogrzewanie? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 20.07.2011 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Zdjęcia elewacji po zmianach poprawiłem. Zmieniłem stronę na której dodałem i myślę ze powinno być teraz ok:) Poza widocznymi zmianami czyli brak tarasu i wejścia przez salon to również rezygnacja z kominka i okien połaciowych ze względu na zredukowanie kosztów. Komin od kominka widać jeszcze na rzutach ale w praktyce go nie będzie. Ogrzewanie to ciągle otwarta kwestia. W projekcie mamy pompę ciepła... Na 100% w kotłowni będzie komin z wkładem o przekroju 200mm. 1 sierpnia zaczynam urlop i zaczynamy pracę ziemne. Zdjęcia postaram się zamieszczać regularnie:) Zachęcam do śledzenia:) Co do rozpoczęcia walki z papierami to nie zazdroszczę...ile to nerwów kosztuje....szok:p ja już mam zarejestrowany dziennik budowy i cieszę się ze na razie papiery z głowy:)......NA RAZIE :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzzelandcompany 23.07.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Dzięki i powodzenia. My też będziemy sami dłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 10.08.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Prace ładnie się posuwają. Mały domek to szybko pójdzie. Kupujcie pianę do tego XPSa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 11.08.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam i życzę powodzenia w przygodzie z budową. Grunt miałem bardzo podobny, ale nie tak ładnie wykopane fundamenty;-) Ja nie stosowałem co prawda xps na fundament, lecz styropian, ale nie kleiłem niczym do ściany, natomiast na wysokości ok 10cm od góry mocowałem jednym kołkiem do ściany, żeby się nie przesuwał - wychodząc z założenia, że widoczne będzie ok. 30cm, a resztę (70cm) przyciśnie ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.08.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Jeden z najwazniejszych elementow gotowy, czyli ławy. Zycze dużo dobra na nastepne etapy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 13.08.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam. Aby nie skrobać desek z betonu (i przy okazji aby zaczyn nie niszczył drewna) można otakerować deski w wykopie folią stretch (taniutka w rolce - błyskawicznie to się robi). Deski będą jak nowe. Ładnie idzie - pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzzelandcompany 14.08.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Gratuluję zaczęcia budowy Mam pytanko jaka będziecie mieli grubość ścian zewnętrznych? czy 30 tak jak jest w projekcie? jeśśli tak to jakie kładziecie bloczki? i z czego bęcziecie budowali? aha i jeszcze z czego robicie sciany wewnętrzne na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 15.08.2011 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 dom będzie z gazobetonu 24cm. ścianki na poddaszu również z gazobetonu z 12 cm. nie brałem pod uwagę ani przez moment ścianek z płyt gk. Do normalnej ściany można sobie wszystko mocować bez ograniczeń no i jest ciszej:) bloczki są 24 cm grube z betonu b15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 21.08.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Bardzo szybko poszlo, widac ze wujek z kielnia za Pan Brat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 22.08.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 A no za Pan Brat:) 900 bloczków w 4 dni po 8 do 10h to całkiem niezły wyczyn:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 22.08.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Fajnie wykonany etap. Mnie trochę przeraziła waga tych bloczków i... wziąłem ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 22.08.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Co do jakości dysperbitu...mieliśmy dwa...den braven-całkiem spoko (dostępny w LM) i dysperbit z Casto Izolbet (tańszy o 10 zł) dużo gorszy...mniej wydajny a powłoka jakaś taka niezbyt ciekawa. A tu sie akurat nie zgodze z Toba, mazałam Izolbetem gruntem R, i czesciowo B na rozpuszczalnikach i tez dyserbitem i zastrzezen nie mialam do zadnego. Malo tego R gruntowal lepiej niz jego kolega z wyzszej polki Icopal...moze trafił Ci sie akurat jakiś trefny? No roznie bywa, bynajmiej ja sie nim namazałam i nie było problemów, a inny dysperbit tez mielismy, wiec porownanie bylo Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts