Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LK&779 Mateusza i Dominiki -komentarze

MatDomi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Warto bylo was poganiac bo efekty sa oszalamiajace Poszliscie duzo do przodu i niebawem bedzie strop

Zabezpiecz XPS, bo szkoda zeby sie poniszczyl przy zalewaniu stropu. Beton jakby nie bylo troche pocieknie i poleci

Nie odbierajcie tego źle, ale mogliscie wyciagnac zbrojenie jednego slupa troche wyzej, zeby polaczyc je ze zbrojniem podciagu, no chyba ze zdjecie przekłamuje trochę

Trzymam za Was kciuki i brawo dla całej rodziny

• 7 months później...
  • 6 months później...

Witam,

zaczynamy na dniach budowę wg tego samego projektu jak Wy.

Od dłuzszego czasu z zaciekawieniem wchodziliśmy na Wasz dziennik, ale niestety od dłuzszego czasu nie ma nowych wpisów. Ciekawi nas jakie zrobiliście postępy od ostatnich wpisów :-)

Pozdrawiamy, Monika i Robert z Krakowa

Edytowane przez krakus73

• 2 years później...
Zdjęcia elewacji po zmianach poprawiłem. Zmieniłem stronę na której dodałem i myślę ze powinno być teraz ok:)

Poza widocznymi zmianami czyli brak tarasu i wejścia przez salon to również rezygnacja z kominka i okien połaciowych ze względu na zredukowanie kosztów. Komin od kominka widać jeszcze na rzutach ale w praktyce go nie będzie. Ogrzewanie to ciągle otwarta kwestia. W projekcie mamy pompę ciepła... Na 100% w kotłowni będzie komin z wkładem o przekroju 200mm.

1 sierpnia zaczynam urlop i zaczynamy pracę ziemne. Zdjęcia postaram się zamieszczać regularnie:) Zachęcam do śledzenia:)

Co do rozpoczęcia walki z papierami to nie zazdroszczę...ile to nerwów kosztuje....szok:p ja już mam zarejestrowany dziennik budowy i cieszę się ze na razie papiery z głowy:)......NA RAZIE :/

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Zdjęcia elewacji po zmianach poprawiłem. Zmieniłem stronę na której dodałem i myślę ze powinno być teraz ok:)

Poza widocznymi zmianami czyli brak tarasu i wejścia przez salon to również rezygnacja z kominka i okien połaciowych ze względu na zredukowanie kosztów. Komin od kominka widać jeszcze na rzutach ale w praktyce go nie będzie. Ogrzewanie to ciągle otwarta kwestia. W projekcie mamy pompę ciepła... Na 100% w kotłowni będzie komin z wkładem o przekroju 200mm.

1 sierpnia zaczynam urlop i zaczynamy pracę ziemne. Zdjęcia postaram się zamieszczać regularnie:) Zachęcam do śledzenia:)

Co do rozpoczęcia walki z papierami to nie zazdroszczę...ile to nerwów kosztuje....szok:p ja już mam zarejestrowany dziennik budowy i cieszę się ze na razie papiery z głowy:)......NA RAZIE :/

Bardzo mile widziane fotki wnetrza domu. :) Pozdrawiam