Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LK&779 Mateusza i Dominiki -komentarze

MatDomi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja podziwiam szczerze tych, co sami budują. Mają na to czas i siły. My zdecydowaliśmy się na kredyt (do emerytury albo i dłużej, bo mamy ze dwa razy więcej latek niż Asia i Adam), bo zależy nam na czasie - musimy przeprowadzić się za niecały rok. I smykałki brak trochę i sił fizycznych i czasu, czasu, czasu... Trzymam za Was kciuki, jesteście dzielni!

• 2 weeks później...
Jutro jak będzie pogoda zaczynamy wylewać chudziaka Zdecydowaliśmy się na kręcenie betonu samemu na budowie. Oszczędność około 1000zł Troszkę się pewnie napracujemy

:D:D pozdrawiam, napisz za dwa dni jak sie ockniesz po szrotowym wylewaniu chudziaka, to był niezly ubaw:cool:.

Jakie wrażenia po przyklejaniu izolacji na piance???

trzeba mocno dociskać płyty bo inaczej odpycha ale tego się spodziewałem. bardziej zaskoczyła mnie wydajność pianki...na puszce napisane jest 14 m2 wiec myślałem, że zrobię jakoś 9 do 10 m2 a tu co...ledwo 4.5m2 :/ no ale i tak dużo mniej zabawy niż nakładanie klejów bitumicznych.

:D:D pozdrawiam, napisz za dwa dni jak sie ockniesz po szrotowym wylewaniu chudziaka, to był niezly ubaw:cool:.

Całkiem nam poszło to wylewanie...:) we wtorek zalałem z tatą kuchnię(12m2) jakieś 2 godzinki. W srodę od 10 do 16 mieliśmy zalane resztę około 65m2:) Kręcilismy beton na dwie betoniarki (pojemność taczki jedna). Jedna z nich to stara betoniarka taty...jeśli Ty masz szrocika to to mógłby być jego dziadek:)

Ogólnie poszło nam całkiem spoko. Dominiki tata rozprowadzał beton, kolega Robert taczkował a ja z tata mieszałem:) zdjęcia wstawie wieczoremdo dziennika jak wrócę z prac:)

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...