lepiszcze 28.04.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam i pozdrawiamMam w projekcie piony wentylacyje z pustaków 2-kanałowych i naszły mnie takie przemyślenia:Czy lepiej stawiać pustaki wentylacyjne od samego dołu czy lepiej podmurować „czymś” do wysokości kratki wentylacyjnej a potem dopiero kłaść pustaki? Jest wogóle jakaś różnica? A jeśli nie ma różnicy to czy da się to zrobić taniej niż pustakami?Jakie są wasze doświadczenia, opinie? Z góry dzięki za odpowedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.04.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam i pozdrawiam Mam w projekcie piony wentylacyje z pustaków 2-kanałowych i naszły mnie takie przemyślenia: Czy lepiej stawiać pustaki wentylacyjne od samego dołu czy lepiej podmurować „czymś” do wysokości kratki wentylacyjnej a potem dopiero kłaść pustaki? Jest wogóle jakaś różnica? A jeśli nie ma różnicy to czy da się to zrobić taniej niż pustakami? Jakie są wasze doświadczenia, opinie? Z góry dzięki za odpowedzi Piony wentylacyjne otwieramy wtedy gdy są potrzebne, czyli od wysokości kratki. Podmurować można tym samym materiałem co reszta ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markon2 28.04.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Potwierdzam wypowiedz zbigniewa100 ja mam podmurowane do wysokosci otworów betonem komórkowym z niego takze cała reszta scian a dalej na tym ceramiczne kształtki wentylacyjne . POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 30.04.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Czy naprawdę jest taka różnica w cenie bloczek BK - pustak went. żeby się to opłacało? (nie znam ceny pustaka went., dopiero będę kupował, za BK pełny płaciłem 7,30zł solbet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markon2 01.05.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Czy naprawdę jest taka różnica w cenie bloczek BK - pustak went. żeby się to opłacało? (nie znam ceny pustaka went., dopiero będę kupował, za BK pełny płaciłem 7,30zł solbet). Ja płaciłem za wentylacje ceramiczna 20x20 w srodku fi16 jesli dobrze pamietam i dawałęm 3,20 zł za sztuke, ale szybciej i wygodniej mi sie murowało suporexem i tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lepiszcze 01.05.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 W moim przypadku podmuruję Leier LK-2 36x25x24,5 porothermem 250 x 373 x 238 - prawie ten sam rozmiar a pustak wentylacyjny 2x droższy, więc zdecydowanie się opłaca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts