Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recykling 60-latka z plusem

kardamina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 770
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niemodna, dzięki :) jestem z nich zadowolona i to bardzo. :yes: Schody, faktycznie są ładne i wygodne, nie potrzebują zbyt wiele miejsca - a to dla mnie ważne, gdyż sądziłam wcześniej, że będę musiała się "pozbyć"” szafki pod lustrem. Na ostatnim zdjęciu, w lewym rogu "stoi" szafka z lustrem i wieszakiem i właśnie ta szafka sięga drzwi do łazienki - widzisz to prawda? ;) :D

Kubelko, właśnie... te bomki. ech... z przerażeniem zaczynam dostrzegać zbliżające się święta. :no: Powiem Ci coś - pojechałam dzisiaj po zakupy (raz w tygodniu kuszę się na takowe przyjemności - po prostu, jadę do marketu, pakuję do koszyka to, co potrzebuję, i po kłopocie), i co zobaczyłam?! :eek: Stosy zniczy, przeróżnego kalibru. Kurka blaszka! Jak ten czas pędzi do przodu... całkiem niedawno był Sylwester , i za chwilę znów będzie Sylwester

N

Kubelko, właśnie... te bomki. ech... z przerażeniem zaczynam dostrzegać zbliżające się święta. :no: Powiem Ci coś - pojechałam dzisiaj po zakupy (raz w tygodniu kuszę się na takowe przyjemności - po prostu, jadę do marketu, pakuję do koszyka to, co potrzebuję, i po kłopocie), i co zobaczyłam?! :eek: Stosy zniczy, przeróżnego kalibru. Kurka blaszka! Jak ten czas pędzi do przodu... całkiem niedawno był Sylwester , i za chwilę znów będzie Sylwester

No, no, najpierw Andrzejki :D

Zauważyłam ostatnio, że remont mojego domu staje się jakiś taki, dziwnie przewrotny. Raz - że są pewne momenty, kiedy pozwala mi się coś w nim robić, później to pozwolenie zabiera. A dwa - że są prace, które wykonują się same... i "poza moimi plecami". Dla przykładu:

- przychodzę w poniedziałek z pracy, a tu zonk :eek: moja łazienka jest po małej demolce

DSC00673.JPG

DSC00676.JPG

Są tego plusy i minusy - plus to to, że gruz wyniesiony, pozamiatane i posprzątane. A minus, to stwierdzenie mojego Pomagiera - oj dziewczyno! będziesz ty miała robotę przy zrywaniu tej tapety

- przychodzę we wtorek z pracy, a tu... okna nie ma, dziura podmurowana i... spoooro bałaganu. :no: ech...

DSC00681.JPG

Cóż... bałagan jakoś ogarnęłam i przez najbliższy tydzień lub dwa (raczej obstawiam tę drugą opcję :( ) przyjdzie mi cieszyć się takim oto oknem

DSC00686.JPG

Fajne ono - prawda? :D :rotfl:

Stare okno, jakie było takie było, jednak miało jeden duży plus - mogłam spokojnie sobie pozwolić, by zrobić na nim "wystawkę". :D

A teraz co? A teraz mam problem - nie mam gdzie tej wystawki pochować :( Przydała by się jakaś szafka tylko, gdzie ją wstawić :confused: skoro moja łazienka jest taka, jaka jest.

Jejku, zaczynam się zastanawiać, czy ja dobrze robię - remont domu bez "dodatkowej" gotówki?

Korzystając z ładnej pogody, jaka była wczorajszym popołudniem, prócz prac ogródkowych, dokładnie obejrzałam sobie "nowe" okienko łazienkowe z zewnątrz. ;)

DSC00694.JPG

Muszę przyznać, iż całkiem całkiem ono wygląda :D

Cóż... ja przyglądałam się temu wynalazkowi popołudniem, a moja Mika sprawdzała wytrzymałość tynku (chyba) w nocy :/

DSC00692.JPG

W sumie, to nie wiem, co ona chciała sprawdzić - bo łap na parapecie to ona już z pewnością nie położy :no:

Kubel'ko, nie jest tak tragicznie... :) pewnie, nie jest upalnie, bo to już nie ta pora roku, ale... dajemy radę :)

Nowe okna będę miała może już w przyszłym tygodniu (to ta najlepsza opcja), a najdalej za dwa tygodnie. No! w każdym bądż razie, do końca października mam je mieć :) przynajmniej taka była umowa. Jednak wiesz, jak to z takimi sprawami jest - prawda? :)