gopax 17.10.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Skoro masz taki dobry nastrój to może mi go trochę podarujesz????? bo mi jakoś nie uśmiechało się jechać dzisiaj do pracy po 3 dniach wolnego:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 17.10.2011 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Nie ma sprawy Jak mam Ci go podesłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkowska 17.10.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Jednym słowem, moje nowe (i ostateczne) wejście na strych wygląda tak: Powiem szczerze, ze schody extra. Wydaje mi się, ze będzie to wygodniejsze niż wchodzenie z zewnątrz, ale sąsiadom wystaw fa za schody. i tak jak kubel30 nie pojmuję, tego prawa budowlanego.szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 18.10.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Milkowska, miło to czytać... mnie też się one podobają i, jako schodki są faktycznie dość wygodne. Cóż... prawo (jakąkolwiek ono nosi nazwę) u nas było i jest dość dziwne... i nie wiem, czy przypadkiem tak już nie zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieQ82 20.10.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Wpadam z rewizytą i co tu widzę? A no że remoncik powoli do przodu.Od razu mi się nasuwa pytanie: czy planujesz jakieś ocieplenie stropu pomiędzy częścią mieszkania a strychem?I drugie pytanie czy masz plany ocieplenia dachu?Pytam się bo jedno z 2 wypadało by zrobić (najlepiej oba), bo zaoszczędzisz sporo na stratach ciepła (fakt lepiej najpierw wymienić nieszczelne okna, ale to też by się przydało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 21.10.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Jakie masz ładne schodki... A co z tymi na zewnątrz? Masz wobec nich jakiś plan? Okno w łazience rzeczywiście pomysłowe. Uroki remontów, jak w remontowanej chałupie trzeba mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 22.10.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 :Amalfi, te schodki co są na zewnątzr, to... one jeszcze tam są - nie ma drzwi, ale schodki jeszcze są i będą do samego końca. Natomiast, co się z nimi stanie po 31 października - tego jeszcze nie wiem. Mam kupca, z tym że... nie jest to 100%owy kupiec. Jeśli zapłaci tyle, na ile wyceniłam te schodki, to ok. Jeśli nie to nie. Zostaną pocięte i pójdą na złom, czyli tam skąd "przyszły" Poza tym... ...już wcześniej o tym wspominałam - mimo wszystko powtórzę za Niemodną - jestem teraz bardziej zadowolona z TYCH schodków, niż z tych na zewnątrz. Po prostu, z czasem widzę, że jest to lepsze rozwiązanie niż poprzednie... A remonty? Cóż... remonty mają swoje uroki - obie dobrze wiemy, jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 22.10.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 MacieQ i zapraszam częściej Od razu odpowiadam Tak, w planach mam ocieplenie "stropu" - u mnie strop, to polepa, czyli dwie solidne dechy ("wypchane" słomą, trocinami, itp) oblepione z obu stron czymś tam. Zastanawiam się tylko, czym - watą, czy styropianem? Ale, to dopiero w przyszłości. Natomiast, jeśli chodzi o ocieplenie dachu - to uważam, że to bezsens. Owszem, gdyby poddasze było szykowane pod zabudowę, to jak najbardziej trzeba było by je dobrze wyizolować, ale.... poddasze (strych) u mnie, niestety, nie będzie zamieszkane, może kiedyś.... jednak o tym już moje dzieciaki zadecydują, co z tym całym fantem zrobią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 22.10.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Czekam.... Niemalże cały tydzień uciekł mi na czekaniu... za telefonem, który "powiedziałby" mi - proszę pani, jutro lub pojutrze przywozimy okna. Jednak niestety, takiej informacji się nie doczekałam po prostu, zbytnio karmiłam się złudzeniami, że może.... Mimo wszystko (żeby nie było ), nie był to tydzień stracony ot, takie oto zakupy poczyniłam w tym czasie fajne - prawda? w tym czarnym pudełku jest takie zielono-czarne cudo, co to wierci, wkręca i wykręca jeszcze cnotliwe ...bateryjki się ładują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 22.10.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 szafki będziesz tworzyć, czy masz jakiś inny plan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 22.10.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 No wiesz.... wkrętarka przydaje się do wielu rzeczy i niekoniecznie muszą to być szafki Jednak, to co widać na zdjęciu, to faktycznie jest maleńki fragmencik czegoś, co chcę zrobić... na próbę sama jestem ciekawa, co mi z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 22.10.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 ale zawiasy i zaślepki są do szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 22.10.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 ech... to Twoje czujne oko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 23.10.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) brawo!!!! widzę, że pierwsze koty za płoty:lol2: wiertarko-wkrętarka bardzo dobra rzecz, wiertło do konfirmatów idealne:) to czerwone to rozumiem, że do wierdzenia dziur na zawiasy (nie jestem pewna, bo moje wygląda inaczej;)) konfirmaty wyglądaja na te większe ale to nie przeszkadza, deski są,taśma wykończeniowa i zaślepki też tylko mam wątpliwości co do zawiasów ale może ja źle widzę na zdjęciu:) Edytowane 23 Października 2011 przez gopax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 23.10.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 zrób zdjęcia w czasie "budowania", to może się coś douczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 24.10.2011 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) brawo!!!! widzę, że pierwsze koty za płoty:lol2: Nie może być inaczej Poza tym, nie przystoi by humanista uczył technika pewnych "robótek ręcznych" a w tym przypadku tak się zdarzyło Dobrze rozumiesz - "to czerwone", to typowy frez pod zawiasy puszkowe. Konfirmaty również wydają mi się zbyt długie, ale do próby mogą być. Powiedz mi tylko, co z tym zawiasem jest nie tak W sumie, to typowe zawiasy do szafek, gdzie drzwiczki są montowane "do czoła", a nie wpuszczane. Do tych drugich są nieco inne zawiasy. W ogóle, to tych zawiasów jest tyle rodzaii, że głowa mała. Ale, to nic - ja się dopiero uczę Już wiem, że zrobiłam mały błąd w pomiarach. Chociaż myślę, że da się to jeszcze naprawić. Muszę Ci przyznać - dla innych chcących i zainteresowanych montażem szafek na wymiar - bardzo ważne jest wymiarowanie, jak i to, jakie szafy, szafki chcemy mieć w danym pomieszczeniu. Naprawdę! W tym przypadku - dobry i przemyślany plan to podstawa. Dzisiaj, jak wszystko dobrze pójdzie (i nic dziwnego się nie wydarzy), to zacznę oklejać płyty taśmą. Edytowane 24 Października 2011 przez kardamina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 24.10.2011 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 zrób zdjęcia w czasie "budowania", to może się coś douczę ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieQ82 24.10.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Zawias z tego co widzę do do drzwiczek montowanych "pod skosem". Czyżby jakieś drzwiczki które będą zamykały jakąś wnękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 24.10.2011 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Nie, te drzwiczki będą zamykały szafkę. eee ma nadzieję, że będą zamykały A zawias "otwiera się" pod kątem 90 - to zwykły zawias ze sprężynką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieQ82 24.10.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Na zdjęciu nie wiem czemu, ale wygląda na zupełnie inny typ Daj znać jak wyszła ta szafeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts