Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recykling 60-latka z plusem

kardamina

Recommended Posts

no właśnie tak jak to napisał MacieQ... wygląda mi na inny ale może to tylko na zdjęciu:), a masz rację, że tych zawiasów jest tyle, że można się pogubić.... ja dotychczas montowałam tylko 3 rodzaje, jak naładuje baterie to pstryknę fotki moim drzwiczkom i zamontowanym tam zawiasom, to sobie porównasz ze swoim, być może to tylko tak wygląda;)

• Odpowiedzi 770
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zosik... duży kawał ciasta dla Ciebie za rozszyfrowanie "królowej nauk":lol2: a swoją drogą skąd to zdziwienie???? czyżbym według Ciebie nie pasowała do tej profesji?... "Nie taki diabeł straszny jak go malują"... Ja wybrałam klasę matematyczno-fizyczną bo tam było najmniej nauki;) potem miałam kilkanaście różnych pomysłów na życie ale że lubię wakacje, wiec zostałam belfrem:rotfl:

W klasach do matematyki zawsze wisiały te hasła :)

No trochę mi nie pasujesz, bo moje matematyczki zawsze były heterami :lol2: a Ty na miłą "wyglądasz" :D Pewnie mam jakieś zboczenie z czasów szkolnych i uraz hihi

A wakacje... faaaajna rzecz :D ale pewnie coś za coś - poużerać się trzeba z dzieciakami.

Siostra pracuje w szkole i ostatnio jej wychowanek (13 lat) po uwadze nauczycielki, że zaczęła się lekcja i ma iść do klasy - wyzwał ją od różnych, pań lekkiego obyczaju itp. a ona strzeliła go dziennikiem przez łeb. W odwecie uderzył nauczycielkę w twarz.

Jak pomyślę o tym co się w szkołach wyrabia to mi słabo. Ja za samą uwagę, że nauczyciel się na mnie uwziął dostawałam ostrą reprymendę od rodziców, że mam się wziąć za naukę i tyle. A teraz np. mamusia tego chłopaka chce nauczycielkę do sądu pozwać... No świat się wali ;)

Edytowane przez zosik

czyżbyś uważała mnie za humanistę????????:jawdrop:dobre:lol2: "królowa nauk" przedmiotem humanistycznym:rotfl:

Szczerze mówiąc, dla mnie osobiście nie ma znaczenia, czego belfer uczy - dla mnie to i tak humanista :)

A, że królowa nauk zawsze była, jest i będzie królową nauk, to już zupełnie inna sprawa. Ostatnimi czasy zaczyna odbijać się dziką czkawką - mnie to nie dziwi - niepotrzebnie została "pominięta", bo po co to...

Teraz zaczyna się to mścić - cały świat jest oparty na matematyce

no właśnie takie czasy mamy - uczniowi wolno wszystko a nam nic, więc trzeba sie nauczyć trzymać "łapki" przy sobie i czekać na wakacje a wcześniej na "długie weekendy" i przerwy świąteczne... a złe emocje po pracy najlepiej wyładowuje się przy pracy fizycznej np. w garażu:rotfl:

...bo kiedyś było Ministerstwo Oświaty i Wychowania - a dzisiaj jest tylko Ministerstwo Oświaty... czy wam to nic nie mówi?

Na tym pierwszym zdjęciu (być może to tylko odbicie światła) Twoje zawiasy wygladają bardziej jak te:

http://img849.imageshack.us/img849/6230/zawiasysalon.jpg

mocuje sie je tam gdzie pokazuje zielona strzałka i oczywiście otwierają sie pod katem 90 stopni...

a ten co pokazujesz na drugim zdjeciu to własnie taki jakiego potrzebujesz czyli:

http://img163.imageshack.us/img163/8225/zawiasyazienka.jpg

Edytowane przez gopax

Gopax, zgadza się - z tym, że... te "Twoje" pierwsze zawiasy są do drzwi "wpuszczanych", a drugie zamykanych "do czoła" - ja mam te drugie. Na moje oko są łatwiejsze w montażu. Natomiast te pierwsze wymagają większej precyzji - a ja jej jeszcze nie osiągnęłam ;)

Cóż... moja precyzja w tej dziedzinie jest na poziomie przedszkola, a nie szkoły średniej :) przynajmniej na razie :lol:

• 2 weeks później...

Okna, które zostały przywiezione w ubiegłym tygodniu (25.10) - od wczoraj są już zamontowane :wave:

Nie sądziłam, że zostaną one wszystkie zamontowane w ciągu jednego dnia. Co prawda jest to montaż surowy, ale jest - i to jest najważniejsze. W sumie, to... nie ma się czemu dziwić. Monterzy pzryjechali już przed 7.00 i dość sprawnie im ta cała praca szła do przodu :yes: łącznie z przestawianiem mnie z kąta w kąt :yes:

Jedyne zdjęcia, jakimi mogę się pochwalić z wczorajszego dnia, to:

- zrywanie tapety nad oknami wczesnym rankiem...

DSC00740.JPG?gl=PL

zdjęcie jest mało wyraźne - może dlatego, że na robieniu "tej" fotki zjechali mnie monterzy :rolleyes:

- osadzanie parapetu

DSC00747.JPG?gl=PL

A takie mam parapety :)

DSC00749.JPG?gl=PL

Więcej zdjęć później - na spokojnie po obróbce, kiedy już nikt mnie nie będzie przestawiał z kąta w kąt :no: