Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odtworzenie izolacji poziomej - jaką metodą?

santropez

Recommended Posts

Witam

Remontuje dom zbudowany w latach 50, podpiwniczenie pod całością, ściana fundamentowa z cegły pełnej o grubości 40 cm. Aktualnie jest coś co jeszcze wygląda na izolacje poziomą na poziomie ława/ściana i piwnica/parter. Izolacja była wykonana z papy 60 lat temu więc nie ma pewności, że to jest szczelne a wręcz jest pewność, że już nie jest. Obecnie nie widać aby gdzieś podciągało kapilarnie ale chce roboty w ziemi zrobić raz i do tematu nie wracać. Zdecydowałem się na odtworzenie izolacji poziomej ale mam dylemat którą metodę wybrać: chemiczne preparaty, wbijanie blach, podcinka i wciskanie tam papy czy folie poliestrowe zbrojone włóknem szklanym lub folie polietylenowe.

Jak ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie, spostrzeżenia, opinie lub uwagi to będę wdzięczny za każdy post który pozwoli dokonać mi słusznego wyboru.

Pozdrawiam

Edytowane przez santropez

• 4 weeks później...

oczywiscie ze iniekcja. material krzemianowy lub mikroemulsja silikonowa do iniekcji. odpowiednia maszyna do tego i gotowe.

prostszym sposobem (do wykonania samemu) jest zastosowanie kremow do iniekcji typu sika iniection cream lub silten K

Witam,

Najlepszym, a zarazem najtańszym rozwiązaniem będzie Iniekcja Krystaliczna.

Reprezentuję firmę Klimateo, zajmujemy się osuszaniem budynków, izolacjami przeciwwilgociowymi i drenażami, odgrzybianiem, a także ozonowaniem.

Moim zdaniem Iniekcja Krystaliczna będzie najlepszym rozwiązaniem ponieważ wykonanie jej nie jest problematyczne i możemy wykonać od wewnątrz budynku/piwnic.

Jest to sprawdzony i skuteczny sposób wyeliminowania podciągania kapilarnego. Wystawiamy Gwarancję.

W razie pytań zapraszam:

Klimateo

Tel.: 509 818 715

Fax: 48 384 78 12

[email protected]

http://www.Klimateo.pl

Pozdrawiam

Technik Klimateo

Witam ponownie

A co na zewnętrzne ściany piwnic - wody gruntowe nisko, na lekkiej skarpie wiec opadowe spływają szybko powierzchnią, grunt słabo przepuszczalny (glina). Szlamy, papa, czy może polecacie coś innego. Mam wycenie materiałów z remmersa i trochę się zastanawiam czy nie przesadzam i jak to jest skuteczne i trwałe.

Pozdrawiam

• 6 months później...