Lataren 29.04.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Mam problem otóz chcę zdemontować poręcz schodową a wraz z nia słupki - do odnowy - ale tak ścislo siedzą, że nawet nie drgą czy ktoś może z Was ma jakieś doświadczenie jak to zrobić - oczywiście aby słupki i poręcz nadawały sie do dalszego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.04.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Mam problem otóz chcę zdemontować poręcz schodową a wraz z nia słupki - do odnowy - ale tak ścislo siedzą, że nawet nie drgą czy ktoś może z Was ma jakieś doświadczenie jak to zrobić - oczywiście aby słupki i poręcz nadawały sie do dalszego montażu. Drewniane? Jeżeli tak to jak się nie przekonasz to nie będziesz wiedział. Jeżeli nie są dodatkowo skręcane to jedyną metodą jest ciężki młotek i podkładka by poręczy nie zniszczyć. Niestety przy ciasno spasowanych połączeniach i dobrym kleju jest spora szansa że albo pęknie drewno a nie połączenie albo np poręcz da się oddzielić ale tralki już nie. Proponuję odnawiać bez demontażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts