wil35 29.04.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich, Aktualnie stoję przed wyborem sposobu ogrzewania domu (spory 200m). Zastanawiam się nad pompą ciepła lub olejem. Jeden znajomy polecił mi PC firmy Dimplex, ale nie wiele o niej słyszałem, niewiele jest opinii. Prosiłbym użytkowników tychże pomp o swoje spostrzeżenie, warto czy nie warto?Jeżeli nie ten producent to jaki inny? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 29.04.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) heh...jest już tyle wątków na ten temat. Nikt Ci nic nie napisze, ani na tak ani na nie. U nas pompy nie są tak długo na rynku aby ktoś mógł obiektywnie napisać czy jakiś producent jest godny polecenia czy tez nie. Te urządzenia są jeszcze zbyt nowe aby coś się w nich zaczęło niepożądanego dziać. Jeśli coś jest nie tak z instalacja to zazwyczaj winne jest jej ustawienie, peryferia, dolne źródło, górne....Bardziej skupiłbym sie na Twoim miejscu na szukaniu monterów z polecenia a niżeli samego urządzenia. Czyli takich, którzy z powodzeniem instalują takie systemy i śmiało mogą dać namiary na kilku swoich klientów. Tacy zazwyczaj wiążą się z jednym dostawcą pomp. Czyli w jakiś tam sposób są one już sprawdzone przez ten chociażby krótki okres. Jeśli coś kręcą to lepiej dać sobie spokój.Kilka osób z forum może dać Ci na pewno namiary na firmy , które u nich instalowały. U mnie jest jeszcze za wcześnie. Co prawda jestem zadowolony ze wszystkiego jak na razie ale instalacja jeszcze nie pracuje wiec polecać nie ma co. Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wil35 29.04.2011 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Nie oczekuję odpowiedzi, że ten producent jest dobry a tamten nie, każdy chwali swoje. PC już kilka lat jednak istnieją na naszym rynku, więc jakieś doświadczenia powinny być, które są mniej lub bardziej awaryjne.W tym wątku pytam konkretnie o produkty marki Dimplex (PC do c.o. i cwu).Jeżeli ktoś może szczerze, z czystym sercem polecić firmę montującą PC (inwestycja w woj. opolskim) to proszę o informacje na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 06.05.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 W tym wątku pytam konkretnie o produkty marki Dimplex (PC do c.o. i cwu). Jeżeli ktoś może szczerze, z czystym sercem polecić firmę montującą PC (inwestycja w woj. opolskim) to proszę o informacje na priv. Jestem na etapie wyboru tego zródła, i nie mogę się podzielić z tobą opinią co do użytkowania PC, ale zdobyłam namiary na przedstawiciela tej firmy: Tomasz Korecki 41-800 Zabrze ul. Anieli Krzywoń 13/9 tel. 502 725 936 tel. 601 431 194 e-mail: [email protected] Dane zobyłam na ostatnich targach budowlanych w Opolu. gośc doś ciekawie interesująco i z sensem mówił o wykorzystaniu PC w domu (zajmują się projektowaniem i wykonastwem-kompleksowa usługa). Podaje namiary na klientów z okolic Opola, którym wykonał taką usługę, którzy z własnego doświadczenia mogą się podzielić swoimi spostrzeżeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wil35 11.05.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Niedawno od znajomego (użytkownika PC Dimplex) dostałem namiary na tego gościa, mam już od niego wstępną ofertę.Jak tylko będę po szczegółowej rozmowie dam znać jak to wygląda w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 13.05.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Niedawno od znajomego (użytkownika PC Dimplex) dostałem namiary na tego gościa, mam już od niego wstępną ofertę. Jak tylko będę po szczegółowej rozmowie dam znać jak to wygląda w moim przypadku. Jestem ciekawa efektów rozmowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 07.06.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Czy jest ktoś kto używa Dimplexa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 16.12.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Dimplex Si14TE bzyka sobie w mojej kotłowni choć sam montaż jest niestety spaprany to jedno mnie cieszy....nie jestem skazany na serwis gwarancyjny ze strony monterów a to niestety norma. Teraz moim problemem zajmuje się już Dimplex (importer) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 17.12.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Możesz coś więcej napisać o urządzeniu i problemach, oraz podejściu firmy? Sam rozważam zakup pompy tej firmy, a z sieci niewiele się można dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 26.02.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Również interesuje mnie opinia nt dimplexa , mają do końca marca oferte i zastanawiam się póki co w ogóle nad PC, interesuje się póki co np Nateo ale to dopiero początki i sam nie wiem co z czym się je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 26.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Również interesuje mnie opinia nt dimplexa , mają do końca marca oferte i zastanawiam się póki co w ogóle nad PC, interesuje się póki co np Nateo ale to dopiero początki i sam nie wiem co z czym się je A nie lepiej pomyśleć o NIBE ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 02.03.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 A dlaczego wybrałbyś Nibe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.03.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Byłem na szkoleniu Nibe, Danfosa, Dimplexa, Viessmann-a i jeszcze paru producentów i szczerze powiem że jakość wykonania i detal pompy przekonują mnie do nich. Odpaliłem sporo pomp różnych producentów i jak bym miał robić gruntówkę to bym wybrał Nibe. Niestety jest zwolennikiem powietrznych i sprzedaje tylko pompy powietrzne Atlantic-a. Ale z pełną odpowiedzialnością mogę polecić gruntowe pompy ciepła NIBE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 29.03.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Czy ktoś z Was zdecydował się skorzystać z kończącej się promocji Dimpexa ?Ew jakieś uwagi co do pomp tej marki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 29.03.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Ja co prawda nie korzystałem z promocji ale użytkuje pompę Dimplexa i nie mam uwag.Jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 29.03.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Jutro muszę podjąć decyzje jeśli chce kupić dimplexa więc dumam, ogólnie marka ma dobrą opinie chociaż nie jest zbyt popularna Jeśli moge zapytać - co w tej pompie jest wg Ciebie na plus a co byś poprawił lub zmienił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 29.03.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Też miałem dylemat chociaż wybierałem pompę po raz drugi .))Zaletą jest cicha praca pompy .Wad jak na razie nie zauważyłem. Ja kupiłem pompe bez promocji ale w dobrej cenie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 30.03.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 W sumie przy zakupie PC cena jest cholernie istotna Jaki masz model pompy ,jakie DZ ,jak oceniasz sterownik ?Podziel się wrażeniami bo informacji jest jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 30.03.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Ja mam SI 14 TU. Dolne żródło 360m odwiert. Sterownik mam pogodowy i nie mam zastrzeżeń .Pewnie jeszcze dokupię sterownik "pokojowy", ale może .Nie jest on niezbędny. Generalnie jestem zadowolony z tego że mam zasobnik duży na CWU.Na dzień dzisiejszy po sezonie grzewczym nie mam uwag krytycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 30.03.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Jaką masz powierzchnie domu że aż 14stke ?ew. jakie ocieplenie okna itd Masz spore DZ ,ja zamierzam kupić 11stke i będzie 220 m dzJakie masz temperatury DZ i GZ ? jak ze zużyciem prądu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts