Gość Arturo72 17.12.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Zastanów się czy nie warto przewymiarować dolnego żr ciepła gdyż póżniej dowiercić trzecią dziurę będzie drogo Jeśli to do mnie to dolne źródło będzie przewymiarowane i to zdrowo ponieważ będę miał powietrzną pompę Gruntowa dla mnie wychodziła za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario-1978 17.12.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Jeśli to do mnie to dolne źródło będzie przewymiarowane i to zdrowo ponieważ będę miał powietrzną pompę Gruntowa dla mnie wychodziła za drogo. Arturo72 Jaka masz pow dzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.12.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Arturo72 Jaka masz pow dzialki 670m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario-1978 17.12.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 (edytowane) 670m2 pytam bo tez bylem przy pc powietrznej dlatego ze ja mam tez okolo 600m2 i DZ bede robil sam bo odwierty byly za drogie i 2 lata czekania na pozwolenie a powietrzna nie jest tak wydajna jak solanka( przy mrozach) Edytowane 17 Grudnia 2012 przez mario-1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.12.2012 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ofertę z chinką mialem na 2x70 mb. Fuj,tylko włoszczyzna a szczególnie AR Niemieckie auta tylko dla emerytów bo są bezpłciowe Ten dalej swoje Przepracował bys miesiac z Włochem bys zobaczył jakosc. świat sie wali maszyny puszczają braki a ten musi isc na pauzę Akurat mam okazję poznac kontrolę jakosc w firmie ktora kooperuje z fiatem volvo i oplem do fiata jak pojdzie brak nie wroci echo, jak do opla to cała partia przychodzi zurück. audi nawet nie pyta o polskich poddostawców. Kup se pompę włoską nie dla emerytów ladna by była nie wątpię gorzej z działaniem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 18.12.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Arturo ma małe zapotrzebowanie ,pewnie coś koło 7 KW, Tak myślisz czy to wiesz? Czytałem pare wątków gdzie Arturo72 kłucił się z wieloma nt nie opłacalności PC. Stąd skojarzenie że ma mały domek i do tego dobrze izolowany bodaj ma płyte na styropianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 18.12.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 no 7kw to nie jest małe zapotrzebowanie. Małe to jest te jego 3,5kw może pomyliłem określenie zapotrzebowanie z mocą urządzenia do 140 m odwiertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 18.12.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 pytam bo tez bylem przy pc powietrznej dlatego ze ja mam tez okolo 600m2 i DZ bede robil sam bo odwierty byly za drogie i 2 lata czekania na pozwolenie a powietrzna nie jest tak wydajna jak solanka( przy mrozach) Masz może jakieś rysunki czy schemat jak zamierzasz rozłożyć dolne źródło na takiej działce? Również mam mała działke <800 i nie wiem czy dam radę upchać DZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario-1978 18.12.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Masz może jakieś rysunki czy schemat jak zamierzasz rozłożyć dolne źródło na takiej działce? Również mam mała działke <800 i nie wiem czy dam radę upchać DZ. zobacz sobie http://www.zerob.at lub wpisz w google Erdwärmekörbe kosze mozna tez samemu zrobic z jednego kosza mozesz uzyskac do 1,5 kw 100 mb rury DZ zalezy od terenu ,ja bede mial 10 koszy na 230 m2 zmiesci sie 12 szt Edytowane 18 Grudnia 2012 przez mario-1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario-1978 18.12.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Erdwärmekörbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 18.12.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ten dalej swoje Przepracował bys miesiac z Włochem bys zobaczył jakosc. świat sie wali maszyny puszczają braki a ten musi isc na pauzę AR kupuje się sercem nie rozumem A JTD nie ma porównania do TDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 18.12.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ten dalej swoje Przepracował bys miesiac z Włochem bys zobaczył jakosc. świat sie wali maszyny puszczają braki a ten musi isc na pauzę Akurat mam okazję poznac kontrolę jakosc w firmie ktora kooperuje z fiatem volvo i oplem do fiata jak pojdzie brak nie wroci echo, jak do opla to cała partia przychodzi zurück. audi nawet nie pyta o polskich poddostawców. Kup se pompę włoską nie dla emerytów ladna by była nie wątpię gorzej z działaniem. Pozdro Audi może nie pyta - nie wiem, ale BMW pyta i to dość ostro :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.12.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 AR kupuje się sercem nie rozumem A JTD nie ma porównania do TDI Zobaczymy jak włoskie marki prztrwają ten czas - nie chce pisac kryzys... Ale piszę z Tychów i widzę jak się robi nerwowo w firmach kooperujących. 1 osoba zwolniona w Fiata to 4 zwolnienie z firm dookoła. a co do silników To nie wiem bo mam 99 k przebiegu i oprocz standardowych przeglądów mucha nie siada. Audi może nie pyta - nie wiem, ale BMW pyta i to dość ostro :] pyta o co ? o podstawę pod akumulator ??? tego nie mozna spieprzyć. przekładnię kierowniczą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario-1978 18.12.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 to działa? Jakby mialo nie dzialac to bym sie tego nie podejmowal.To zalezy jaki masz grunt na dzialce czym bardziej wilgotny to lepiej . Znajomy ma 6 kw i 6 koszy i jest zadowolony z dzialania pc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario-1978 18.12.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Zobaczymy jak włoskie marki prztrwają ten czas - nie chce pisac kryzys... Ale piszę z Tychów i widzę jak się robi nerwowo w firmach kooperujących. 1 osoba zwolniona w Fiata to 4 zwolnienie z firm dookoła. a co do silników To nie wiem bo mam 99 k przebiegu i oprocz standardowych przeglądów mucha nie siada. pyta o co ? o podstawę pod akumulator ??? tego nie mozna spieprzyć. przekładnię kierowniczą ? Ktos tu autami handluje!!! : Dajcie spokuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.12.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ktos tu autami handluje!!! : Dajcie spokuj. zły strzał Pompami Dimplexa tez nie Pozdrawiam w te chłodne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 18.12.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Jakby mialo nie dzialac to bym sie tego nie podejmowal.To zalezy jaki masz grunt na dzialce czym bardziej wilgotny to lepiej . Znajomy ma 6 kw i 6 koszy i jest zadowolony z dzialania pc Będziesz to sam robił, czy zlecał komuś? f.5 - nie mam zamiaru cie wyprowadzać z twojej niewiedzy. powiem ci tylko, ze nie wiesz czym jezdzisz i kto w tym maczal palce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario-1978 18.12.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 będziesz to sam robił, czy zlecał komuś? sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.12.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Będziesz to sam robił, czy zlecał komuś? f.5 - nie mam zamiaru cie wyprowadzać z twojej niewiedzy. powiem ci tylko, ze nie wiesz czym jezdzisz i kto w tym maczal palce Przyjacielu masz swiętą rację. Z tym małym wyjątkiem ze malo mie to obchodzi. Przy zakupie interesowała mnie tylko gwarancja a ze zapodali 5 lat tom zadowolony ile jest na pompę tak apropos ? ustawowo 2 lata czy jakas extra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts