Łazienny 29.04.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Ponieważ dostałem pracę we firmie budowlanej jako pomocnik a kompletnie nie wiem jak robi się zaprawę tynkarską i murarską a powiedziałem że wiem :cool:muszę zwrócić się do was o pomoc. A mianowicie chciałbym dowiedzieć się jakie stosuje się proporcje w zaprawach. Ale chciałbym żeby to były odpowiedzi bardziej praktyczne np. do połowy worka cementu dodać 15 łopat piachu. Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łazienny 30.04.2011 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Dzięki wszystkim za pomoc. Bardzo mi pomogliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 01.05.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Chryste Panie broń nas przed takimi firmami .Majster Cię zaje...e ! Jak mu zrobisz paciarę.Gotowego przepisu nie ma inaczej się muruje materiały chłonne i nie chłonne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.05.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Łazienny napisał: Dzięki wszystkim za pomoc. Bardzo mi pomogliście. Pewnie od wczoraj wszyscy kleją , a tynki robią z GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.05.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Piotrek T napisał: Chryste Panie broń nas przed takimi firmami . Majster Cię zaje...e ! Jak mu zrobisz paciarę. Gotowego przepisu nie ma inaczej się muruje materiały chłonne i nie chłonne . Piotrek, daj spokój . Dzięki takim jak Łazienny to forum istnieje . Połowa Polski tak buduje - ludzie z łapanki ,dwa miesiące porobi, wszystko już wie i firmę budowlaną zakłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 01.05.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 A klijent płaci dwa razy.Czasem mi nawet żal ale jak ktoś patrzy tylko na cenę to sam jest sobie winien.Na tym forum wystarczy zerknąć na datę zarejestrowania danego fachowca nie koniecznie liczbę postów.Ja nie chwaląc się jestrem tu 7 lat i klijentów z forum miałem jak na lekarstwo.Warto jednak poczytać i powymieniać doświadczenia , może czasem się uda pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łazienny 01.05.2011 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Piotrek T napisał: Chryste Panie broń nas przed takimi firmami . Majster Cię zaje...e ! Jak mu zrobisz paciarę. Gotowego przepisu nie ma inaczej się muruje materiały chłonne i nie chłonne . Daj spokój to nie kołchoz żeby miał mnie ktoś zajebać a robienie zaprawy to nie jest wielka filozofia bez przesady. Podajcie chociaż jakoś ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 01.05.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Trochę sobie pożartowałem , ale skoro jesteś pomocnikiem to masz majstra on najlepiej ci wytłumaczy jak przyszykować zaprawę.Przepisu specjalnego nie ma bo jest wiele czynników wpływających na zaprawę , począwszy od piasku ,cementu , wapna, plastyfikatora .Tak jak pisałem majster i murarze mają swoje upodobania i wymagania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 01.05.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Miałem kiedyś firmę z takim pomocnikiem, potem majster stwierdził widocznie młody dodał za mało cementu. Robili ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łazienny 01.05.2011 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Zby5 napisał: Miałem kiedyś firmę z takim pomocnikiem, potem majster stwierdził widocznie młody dodał za mało cementu. Robili ogrodzenie. I to jest wina majstra. Napiszcie chociaż jak Wy robicie zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.05.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 zaprawa do murowania 1:1:3 (cement:wapno:piasek ) zaprawa do tynkowania obrzutka 1:1(cement:piasek), tynk cementowo wapienny 1:2:9 (cement:wapno: piasek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts