Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

długość w poziomie przewodu powietrzno spalinowego

borys2001

Recommended Posts

w instrukcji mam

poziomy przepust przez ścianę/dach- 23m plus 3 kolanka

trochę dużo stąd moje pytanie bo ktoś mnie wystraszył właśnie tymi 2,5 metrami a mnie wychodzi że mam do poprowadzenia troszkę ponad 3m

proszę napiszcie jeżeli macie rury spalinowe poprowadzone w poziomie czy przy odbiorze mogę się natknąć na jakieś problemy

i jeszcze jedno na jakiej wysokości od gruntu powinien mieć wyjście taki przewód

w instrukcji mam

poziomy przepust przez ścianę/dach- 23m plus 3 kolanka

trochę dużo stąd moje pytanie bo ktoś mnie wystraszył właśnie tymi 2,5 metrami a mnie wychodzi że mam do poprowadzenia troszkę ponad 3m

proszę napiszcie jeżeli macie rury spalinowe poprowadzone w poziomie czy przy odbiorze mogę się natknąć na jakieś problemy

i jeszcze jedno na jakiej wysokości od gruntu powinien mieć wyjście taki przewód

i tak dokładnie jest pamiętaj o spadku i możesz bez problemu poprowadzić sobie te 3m przy odbiorze podstawą jest instrukcja bo producent dokonuje pomiarów ciągu i innych oraz on odpowiada za zgodność produktu z PN

a warunki techniczne wykonania mówią, że nie możesz. Zgodnie z paragrafem 174 punkt 7 podpunkt 2 mówi, że poziomy odcinek nie może być dluższy niż 2m i spadku nie mniejszym niż 5%

warunki techniczne czego??? bo z mojego doświadczenia wynika że warunkami technicznymi dla danego produktu jest jego własna instrukcja a dokładniej DTR