Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam pieca na pelet

pszczyl

Recommended Posts

ja dlugo zastanawialem sie co wybrac (jestem w podobnej sytuacji mieszkaniowo/powierzchniowej) ...padlo na Granpala , chyba najmniej awaryjny choc nie bez wad , jest zasobny i rzeczowy temat o nim i uzytkownikow jest sporo ktorzy chetnie sluza rada a nie jak w przypadku innych kotlow za ktorymi ciagnie sie pasmo problemow z ktorych producent sobie nic nie robi lub innych wychwalanych jaki to swietny bezawaryjny piec. o wiekszosci kotlow dostepnych na rynku brak jakichkolwiek informacji

• 2 weeks później...
Ja mam kocioł włoskiej firmy d'allesandro i dom ok.150m2, tez ocieplony stropianem 12.W zależności od zimy zużywam od 4,5 do 6 ton rocznie (łącznie z grzaniem CWU latem). Co do kotła to nie miałem doświadczenia z innymy kotłami na pellet ale ten jest w porządku - nie mam z nim żadnych problemów. Na forum jest już sporo tematów o kotłach na pellet

• 1 month później...
Proszę o pomoc. Mam do ogrzania dom o pow. użyt. 120m2, grubość muru 29 cm, ocieplony 12cm styropianu, ogrzewanie podłogowe ok.40m2, zbiornik na ciepłą wodę 300l. Jaki piec byłby najlepszy i jakie zużycie peletu mogę mieć na cały rok. Pozdrawiam

A ja właśnie sprzedaję piec 15kW Kostrzewy Pellet Fuzzy Logic za mniej niż połowę ceny. Piec dalej sprawny. Palił 3 sezony. Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na priv.

• 7 months później...

Stoję aktualnie przed podobnym wyborem co twórca tematu. Jednak u mnie na pierwszym miejscu póki co jest kocioł na pellet firmy Kotrem z Kłobucka, głównie ze względu na mały rozmiar i bliskość serwisu. Ten piec mają od niedawna i strasznie mało o nim w internecie. Mam pytanie czy ktoś z Was już go używa, bądź coś o nim słyszał?

Dodam, że jestem mieszczuchem i o kotłach nie wiem prawie nic.

Wynalazłem jeszcze jedne kotły, z którymi w moim rejonie nie byłoby problemów z serwisem, a o których tutaj jest bardzo mało informacji.

Chodzi mi o kocioł Hef Peltorus. Ktoś używa? Ktoś go instalował?

http://www.hef.com.pl/peltorus,2,05.html

Nie podają ceny, w cenniku jest tylko informacja: "na indywidualne zamówienie".

• 9 months później...