eniu 20.08.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Jaki komin? Nie wiem jeszcze jaki piec będę zakładał (tradycyjny czy kondensacyjny). Powierzchnia domu nie przekracza 150 m2. Wiem tylko, że na pewno będzie to gazowy. Proszę o rade, jaki komin kupić żeby potem w razie potrzeby podłączenia pieca kondensacyjnego nie było problemu i dużych kosztów. Wybuduj komin z systemowych pustaków kominowych . Jak będziesz wiedział co do nich włożyć , to wtedy to zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 20.08.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Wybuduj komin z systemowych pustaków kominowych . Jak będziesz wiedział co do nich włożyć , to wtedy to zrobisz. Nie wiem czy to będzie takie proste, wsadzić do środka 7m komina wkłady np ceramiczne z otuliną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.08.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Nie wiem czy to będzie takie proste, wsadzić do środka 7m komina wkłady np ceramiczne z otuliną... Zdaje mi się ,że chodzi Ci o piec gazowy , wiec odpuść sobie ceramikę. Coś musisz wybrać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 21.08.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Czyli wkłady ceramiczne, są całkowicie zbędne przy piecu gazowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.08.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Czyli wkłady ceramiczne, są całkowicie zbędne przy piecu gazowym? Wkłady ceramiczne (rury szamotowe), nadają sie do gazu , ale w Twojej sytuacji nie . Musiałbyś wiedzieć teraz ,co zamontować. Systemy oparte na stali , są logistycznie , w Twoim wypadku lepsze. Pustak systemowy bez niczego w środku - na tym etapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 21.08.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Wpuść enia do komina, on go od środka stalą optyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 07.02.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 witam czy moze ktos napisac jakich uzyliscie komonow przy budowie domu najlepiej ktos kto juz uzywa je pare lat jaki zastosowaliscie do kotla na paliwo stale czyli wegiel ,ekogroszek jakis uniwersalny a jaki do kominka w salonie z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izakurek82 21.02.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Witam My niedawno wybudowaliśmy z tyłu domu komin systemowy bo wcześniejszy popękał jak się sadze zapaliły... Mąż ostatnio czyścił po pół roku uzywania i mówił że dużo mnie sadzy niż w starym Więc taki komin mogę polecić :)Zaznaczam że mamy piec na drewno i trot i tym tez palimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 21.02.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 a jaki to byl ten komin wczesniejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts