netcom 02.05.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Płyta leżała 3 zimy niczym nie osłonięta i się beton na wierzchu złuszczył, tak miejscami do 2,5cm.W jednym miejscu pręty zbrojeniowe widać.Chciałbym zacząć stawiać ściany, ale nie wiem czy mam to wcześniej czymś wyrównać, zatrzeć, czy całość czy tylko pod ściany wystarczy.A jak tak, to czym?Poradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 02.05.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 zalezy ile i jakie zbrojenie odsłonieto.Przyczyna łuszczenia po 3 zimach jest prawdopodobnie taka że beton był zabardzo gładzony i zaczyn wypłynał na wierzch, zaduzo wody dodanej przy zalewaniu .Sa preparaty antykorozyjne do stali zbrojeniowej..żelbetu, najlepiej wybierz systemowe np ceresitu czy innych producentów, zabezpiecz zbrojenie i stawiaj sciany, jak zamkniesz płytę i tak bedziesz ją izolował więc słaby beton i tak bedziesz musiał usunac i uzupełnić ubytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 12.05.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Zatarłem zaprawą Atlas TEN-10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts