robsonsz 02.05.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witam, Na początku zaznaczę ze jestem nowym użytkownikiem tego forum i nie wiem czy dobrze umieściłem swój temat. Mianowicie zastanawiam się nad profesjonalna wycena budowy domu, tznProjekt domu już jest, pozwolenie na budowę i tak dalej. Potrzebuje obliczyć ilość potrzebnych materiałów do budowynp. Ile będzie potrzebne cementu na fundament? ile potrzebuje i jakich desek do obicia?chciałbym tez dowiedzieć się o jakieś orientacyjne ceny robocizny budowy danych elementów domu. Dodam ze mój dom ma być z drewna, szkielet drewniany, fundament pełny Proszę o informacji jak można uzyskać taka wycenę.czy można to komuś zlecić ? a może istnieje jakiś sposób abym sam to obliczyłalbo jedno i drugie dziękuje za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 02.05.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Wystarczy skontaktować się z potencjalnym wykonawcą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 02.05.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 zleć zrobienie kosztorysu i bedziesz wiedział ile to kosztuje i ile potrzebujesz materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 02.05.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Wystarczy skontaktować się z potencjalnym wykonawcą . dokładnie - najprostszym rozwiązaniem są pytania do potencjalnych wykonawców - nawet do tych, których nigdy nie zatrudnisz. Im więcej pytań tym lepiej dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.05.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 możesz oczywiście zamówić profesjonalny kosztorys z obmiarem, wydasz na to parę tysięcy złotych i zapewne będziesz tego potem bardzo żałował, jak ci ptrzy końcu budowy owych paru tysięcy braknie. Daj spokój, to strata czasu i kasy. Wszystko, czego potrzeba wyjdzie i tak w trakcie budowy, a ile to będzie kosztować - okaże się w trakcie. Kosztorysant policzy ci to tak czy tak wg oficjalnych stawek i wg KNRów, a to się ma nijak do budowy prowadzonej systemem gospodarczym. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts