gopax 14.04.2018 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Joana, my w pidżamach nie możemy, bo sąsiad ma okna za wysoko i z boku ulica, ale mamy dresy jak chcemy wypić poranną kawę na dworze... a za jakiś miesiąc wiatka obrośnie zielonym to będzie więcej prywatności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 14.04.2018 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Mania, drzewo zajmowało całá szerokość skwerka i po bokach były tylko kawałki trawnika, teraz będzie rabata i na pozosyałej części trawa, żeby mężuś na brak zajęcia nie narzekał... Drzewa już tam nie sadzę a jak będę potrzebowała coś wyższego to postawię tam mojego wiatraka:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 14.04.2018 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Na nowej rabatce rośnie już pierwszy krzaczek i kolejny kawałek jest przygotowany do zagospodarowania, http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=411108&d=1523743309 niestety mój kręgosłup powiedział, że już ma dość na dzisiaj, nie mogę się wyprostować, chyba przegięłam i nie wiem czy jutro wstanę z wyrka A po moim wielkim świerku mam jeszcze jedną pamiątkę na chodniku do naprawienia... tam sa korzenie, więc musimy kawałek rozebrać, rozprawić się z korzeniami tam i ułożyc na nowo, ale to na końcu, bo pierszeństwo ma rabata, potem trawnik i na końcu chodniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 15.04.2018 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Gosia... bardzo fajnie.... już niedługo bedziemy cieszyć się wszyscy Twoim pięknym kawałeczkiem ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 15.04.2018 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 A skoro mowa o pięknym kawałku ziemi... Wczoraj mój mąż skończył kopać warzywniak...zostało zrobić grządki i można siać... czyż ten widok nie jest piękny:D (tło z dedykacją dla Mańki;)) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=411131&d=1523795142 w innej części maliny puściły listki:) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=411132&d=1523795415 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2018 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 ha ha ha widze go! widze go ! a gdzie kwiatki?? Gosik nie dziwne ze padlas - usuwanie trawy lekkie nie jest. Niby maly kawalatek sie zerwie a ciezkie jak diablo warzywniak mowisz. Tak prosto w glebe siac czy zrobisz rabaty czyms ogrodzone ? ps. myslalas zeby postawic normalny plot od sasiada zamiast siatki i sie odgrodzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2018 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Gosik zauwazylam cos - postawili Ci slupa na posesji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 15.04.2018 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Słup tam stoi od zawsze, tzn. ja go pamiętam od zawsze i to z tego słupa prąd idzie do nas i do 2 sąsiadów... A płotu na granicy z sąsiadem jest 48 m, więc to nie takie hop siup zrobić nowy... ale myślę nad jakáś alternatywą, żeby nie patrzeć na ten syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 15.04.2018 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Chyba nawet takie coś byłoby lepsze od tego widoku... http://dctm.pl/74-thickbox_default/oslona-ogrodzeniowa-basic.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2018 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 no Gosik szukalam wlasnie, tez to znalazlam, podobny material co na pergole nakladalam od slonca, sa rozne kolory tu u mnie jeszcze robia tak, ale prawde mowiac wole ten material - mniej roboty ewntualnie jeszcze mozna tak finansowo chyba ten material najtaniej wyjdzie, szczegolnie jak duzo plota. Poszukaj go i sprawdz ile na rolce macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2018 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 o slupa pytalam bo u mnie w domu weszli na podworko BEZ pytania, BEZ pozwolenia jak nikog w domu nie bylo i....slupa postawili. Zeby sasiadow podlaczyc Wujek walczyl o usuniecie ale i tak nie wygral. Na szczescie nie stoi na srodku a pod ogrodzeniem ale nadal - na naszej posesji a nie sasiadow gdzie powinien. Normalnie samowolka. Do nas idzie z prosto ze slupa na ulicy. wyobraz sbie zdziwko jak wrocili do domu a tu slup stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 15.04.2018 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Ja historii tego słupa nie znam, ale mieszkam w centrum wsi na terenach poniemieckich, więc prąd był tu zaraz po wojnie, więc prawdopodobnie gdy moi rodzice kupowali tą działkę, to ten słup tu był, bo przecież był tu dom i okoliczne domy są poniemieckie.Ja też jak widać mam słup przy płocie, ale za to jak zakładali kanalizę to przekopali podwórko sąsiada na całej długości wzdłóż płotu a nie mój ogródek, a mi zrobili tylko przyłącze przy płocie, no i wodociąg też idzie za płotem:) więc chyba ja mam najmniejsze zło w przypadku jakiejkolwiek awarii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 15.04.2018 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 A te "szmaty" na płot są w różnych szerokościach i długościach... Ja potrzebuję o szer. 1,5m i muszę wziąć rolkę 50m albo 2 rolki po 25m.Kiedyś już je oglądałam ale wtedy były tylko zielone a ja mam brązowe słupki, więc mi to nie pasowało, a jak teraz pojawiły się brązowe to może nie jest to taki zły pomysł tymbardziej, że siatka ma swoje lata, więc też ma odcień brązowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2018 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Gosik a jak cenowo te zaslonki?ja mam czarne bo pergola czarna, do lasu kupuje szara na biala pergole. Zaslanialam tez ym rosliny ktore rosly w miejscu gdzie za duzo slonca mialy i je wypalalo. Latwo sie tnie i latwo zaczepia. z ta kanalizcja tez cos podobnego w domu bylo u mnie kilka lat temu, chcieli jakas studzienke ukryta (nie pamietam o co chodzilo dokladnie) wkopac u nas na podworku, oni by placili. sek w tym ze jak cos nie tak zryli by podworko i zostawili syf, a mamy plyty tam. Wujek sie nie zgodzil i kazal im sobie zrobic na ulicy - wymieniali wtedy na naszej ulicy wszystkie rury. No i ciekawostka.....na podworku u nas by zrobili ze swoich pieniedzy - na ulicy nie chcieli wcale zrobic, efekt by byl taki ze cos by tam wylewalo i nas zalewalo - normalnie wierzyc sie nie chce:sick: Wujek kupil sam ta czesc i dal im jak kopali rury na ulicy. Normalnie rece opadaja:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 15.04.2018 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Cenowo zielone są tańsze niż brązowe ale grafit jest jeszcze droższy.U mnie grafit by nie pasował do brązowego dachu i piaskowej elewacji... Za rolkę 50m trzeba zapłacić ok. 400-500 zł, a zieloną miałabym już za 250-300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2018 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 u mnie znalazlam najdluzsze na 30 metrow, patrz jak inaczej - zielona tutaj jest sporo drozsza niz inne kolory jedna rolka styknie na ten plot? Zobacz czy wyzsza a krotsza nie tansza, na tyle ze mozna ja na pol ciachnac i zrobic dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 16.04.2018 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Mój płot ma 1,5 m wysokości i 48 m długości to kupowanie 3m i ciecie jej na pół nie warte zachodu.Kupiłam 1,5 m - 50m w rolce w kolorze brąz, ale nie było zbliżenia koloru, więc czy będzie jaśniejszy czy ciemniejszy to się okaże jak przyjdzie. Wcześniej pisałam, że kupiłam roślinki w sklepie ogrodniczym i rano dostałam sms-a, że paczka będzie dzisiaj, więc jak tylko skończyłam zajęcia wróciłam do domu i czekałam na kuriera... po godzinie zadzwoniła sekretarka ze szkoły, że kurier własnie przywiózł paczkę dla mnie... okazało się, że kiedyś już robiłam zakupy w tym sklepie i wtedy podałam adres szkoły (gimnazjum), więc skoro jakiś adres był w bazie to nie patrzyli do formularza jaki teraz podałam tylko wysłali, na taki jak wtedy, a że od września gimnazja nie istnieją to drobny szczegół i nawet nikt nie zwrócił uwagi... na szczęście kurier był na tyle rozgarniety, że przyniózł do podstawówki, ale gdyby był był 5 minut później to pocałowałby klamkę... jutro mamy świeto szkoły, wiec około 15 też już nikogo nie bedzie i roślinki wróciłyby do nadawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.04.2018 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Dobre z tym kurierem. Eh, jak nam nowe porządki potrafią życie uporządkować Słuchajcie z tymi słupami elektrycznymi i innymi, wodociągiem, gazem na działkach... Powinni płacić dzierżawę terenu. Są na to jakieś przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.04.2018 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Eh... Ty to zawsze masz jakieś przygody.... Tak więc czekamy aż roślinki pojawią sie w ogrodzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 18.04.2018 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Wczoraj przywiozłam roślinki "podrózniczki" i nawet część już posadziłam, dzisiaj przesadzam hortki na nową rabatkę i może jeszcze kawałęk trawnika uda się zrobić albo kamyki wysypać, żeby ta nowa rabatka jakoś wygladała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts