Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metamorfoza naszego szaraczka

gopax

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajne miejsce, ale widzę że u mnie zdecydowanie mniej miejsca.

Tu na zdjęciach też wygląda na większe niż jest w rzeczywistości. Podłoga ma też nietypowy kształt i podliczając wszystko to niecałe 12 m2.

Gdy się wprowadzaliśmy dzieci miały 4 i 6 lat, więc potrzeby w tym miejscu były mniejsze, a z biegiem lat miejsce się kurczy, bo potrzeby sa coraz większe i dochodzą kolejne meble.... a ja chcę tam jeszcze narożnik wstawić:cool:

...Kolor kanapy zwrócił moją uwagę.

Kanapa oryginalnie wyglądała tak

2011 164.jpg

Parę lat temu zapatrzyłam się na Manię i zmieniłam jej ubranko... (wtedy wrzuciłam fotki z transformacji ale się zmyły:( )

Teraz chciałabym tam mały narożnik, bo to kanapa 2 osobowa i jak mam totalnego lenia to ciężko sie na niej wygodnie rozłożyć... ale ścianka przy której stoi ma tylko 115 cm, wiec mam problem, żeby znaleźć coś odpowiedniego w rozsądnej cenie oczywiście:)

pufa nie rozwiaze problemu ;) wiem o czym Gosik mowi - do lasu wywiozlam komplet mebli tych pierwszych, dwojka i dwa fotele pamietacie. Nie zdaje egzaminu. Siedziec OK, ale jak sie chce walnac to juz niewygodnie, nogi albo skulone albo nad oparciem i bede na naroznik zmieniac.

Gosik, a jakbys zrobila? czy mozna upic poduchy same juz w poszwkach? Luzna mysl, ale widzialas z palet robione sofki? Oczywiscie mozna by bylo z czego innego zrobic, najwazniejsze - czy mozna poduchy kupic.

Podloga wyszla swietnie (szafy, podlogi - akurat co ja potrzebuje, KIEDY MASZ WOLNE :rolleyes:)

No właśnie chodzi o to co pisze Mania...

Mamy 2 stare małe pufki co prawda brązowe ale nosiłam się z zamiarem zmiany ubranka tak jak sofie, więc postawiliśmy je z boku, żeby posstawić pod nogi ale właśnie na dłuższą metę pufki to jednak nie to... A do tego jak już mam lenia i zlegnę na kanapie to zaraz dzieciaki z tego korzystają i pakują się koło mnie a wtedy 3 osoby na dwójce to średnia przyjemność same przyznacie

Gotowe poduchy???

Pewnie gdzieś w dużych sklepach tak ale pewności nie mam, bo te wielkie sklepy to minimum 150 km ode mnie więc nie po drodze mi. W internecie można kupić gąbki i różne wypełnienia, więc można byłoby zrobić poduchy ale meble z palet to jeszcze nie mój klimat tym bardziej, że pozostałe meble zrobione są w innym stylu ....

nie mialam na mysli palet na widoku, nie napisalam dokladnie - jako szkielet, bo je spokojnie mozna zakryc obszyc materialem ale jak pisalam samemu mozna zrobic. Posprawdzaj gabki, ciekawe co taniej by wyszlo - gabka + material czy gotowe poduchy. Bo to jeszcze szycie dochodzi.

No ale jak sie nie da to trzeba wstac z ranca i jechac do Ikei - zakladajac ze maja cos na wymiar co potrzebujesz - wejdz na ich strone i zobacz.

Jak cos niewymiarowe, sciany, cos przeszkadza wiem jak trudno, sama z tym walcze :cool:

DRUGI - (na nóżkach i też rozkładany - cena z dostawą 950 zł

2c743ba548c9b68b3f6ac2fe9dd7

TRZECI - IDEALNE 215 CM - CENA 1050ZŁ

4b08cc1648f8b167b34e854ed0a4

Ceny oczywiście podają dla modeli w najtańszej wersji, można zmienić tkaninę - dopłata 50-350 zł oraz gąbke na grubszą (twardszą) lub na spręzyny- 100-200 zł...

Standardowo wykonany w tkaninie alova, co mi nie odpowiada, czyli musiałabym jeszcze dopłacić za materiał...

kolekcja "mura" - dopłata 50 zł

67f57ee64070a45e071e5f62ab0f

Biorę pod uwagę "sawanę" - szary brąz - dopłata 100 zł, lub ewentualnie "malmo" w tej samej dopłacie - czekolada

985196524b85a0c8ee25e6f1317a