Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metamorfoza naszego szaraczka

gopax

Recommended Posts

Tu masz link do kanapy na stronie IKEA

https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00436672/

Nie jest szara. To jest ciemno niebieski przyszarzony. Bardzo ładny kolor. Nie nachalny, spokojny, ale i nie jakiś banał kolorystyczny.

W necie znalazłam takie zdjęcie. Też nie do końca ten kolor, bo zbyt niebieskibennebol-rozk-adana-sofa-osobowa-niebieski__0669366_PE714955_S4.JPG

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale skoro mocno myslisz czyli pasuje? a skoro pasuje to co jest wydatek farba vs kanapa?

Gosik, przeciez narazie nie musisz malowac. A kto wie, moze taki mirsz-marsz dobrze wyjdzie i bedziesz lubiala? Nie jest to salon ale na gorze wiec w oczy by tak nie kulo jesli by sie gryzlo. A jak meza pogryzie to tez moze nie mruknac na malowanie?

Znowu urwało kawałek tekstu....

Nie mogę zasłon bo skos i nie mam tam nawet karnisza, więc mam dylemat czy to będzie dobrze wyglądało, a przypominam że to ja mam tam swój kącik do pracy po pracy a nie mój mąż on to co najwyżej mecz ogląda tam jak ja się zagnieżdżę w salonie więc nadzieja że go to zrazi marna:(

Też uważam, że Mania ma rację.... jak Ci się podoba to bierz.... ściany to najmniejszy problem a może faktycznie wyjdzie fajnie i nic nie trzeba będzie przemalowywać ;)

A zresztą dla takiej artystki jak Ty to samo malowanie ścian to małe piwo.... spokojnie dasz radę sama w razie czego..... uwierz ;)

• 3 months później...

Upsssss... wydawało mi się, że nie było mnie "kilka....." dni a tu cyfry miesiąca zmieniły kolejność... było 10 a jest 01, wygląda całkiem podobnie :rolleyes: ale niestety czas nie stoi w miejscu, kawałek życia minęło, a ja nadal nie wyrabiam zakrętów.

Pestka, dzięki za linka byłam i chociaż nie znalazłam podpowiedzi na moje okno, bo tam zauważyłam skosy symetryczne a ja mam tylko z jednej strony, to wizyta była owocna i zapisałam sobie kilka pomysłów na różne inne rzeczy, które mogą mi się przydać:)

Na niebieski narożnik nie zdecydowałam się, zabrakło mi odwagi cywilnej, chociaż oczami wyobraźni widziałam już moją fioletową ścianę w granacie, ale chyba przeważyło to że dokładnie przeanalizowałam wymiary i długość wynosiła 220cm a moja ściana ma 215 cm, więc na początek mamy juz 5cm za dużo, do tego na fioletowej ścianie jest gniazdko i wyjście anteny, więc nie dociśnie sie kanapy idealnie do ściany i to kolejne 2-3 cm, bałam się że nie będzie to dobrze wyglądało centralnie na wejściu ze schodów i szukałam dalej...

W końcu znalazłam :wave: ale, że było to tydzień przed świętami to nie załapałam się już na dostawę w tym gorącym okresie, między świętami a Nowym Rokiem dostawcy odpoczywali, potem był atak zimy i tak zastały mnie ferie i niepewność czy zdążą dostarczyć zanim wyjedziemy w góry...

Przywieźli w piątek, a w sobotę rano wyjeżdżaliśmy, wiec tylko wnieśliśmy na górę i odwinęliśmy z folii, a złożyliśmy dopiero po powrocie i wtedy dopiero dostrzegliśmy, ze miała być jeszcze dodatkowa pufa, ale jej nie ma :( zadzwoniłam z reklamacją... powiedzieli, ze doślą pocztą...

A tak prezentuje się efekt wielomiesięcznych poszukiwań w naszym salonikowym kącie :)

attachment.php?attachmentid=425903&d=1548963314

attachment.php?attachmentid=425904&d=1548963328

narożnik 2.jpg

narożnik 1.jpg

Z punktu widzenia pierwszego zdjęcia rozważyłbym opcję przeróbki, pod względem praktycznym, ale to ostatnie zdjęcie robiłam stojąc na schodach i z tego miejsca zdecydowanie lepiej wygląda z boczkiem, a jakby nie patrzeć to właśnie z tego miejsca najczęściej go oglądamy:)

nie ma nic gorszego jak sofka bez bokow. Co innego jak stoi ma tylko "wygladac" a co nnego jak sie ja uzywa. Ja bym nie sciagala. Pamietam ze Gosik chciala do lezenia tez wiec jak pisze ze z tego konca sie oglada - nie ruszac. Ani nie bedzie gdzie lokcia oprzec, ani poduszki, ani glowy. I zakrywajac jakims materialem bedzie gorzej wygladac niz to ze kawalek wystaje. Sofka jest na gorze. Ten kawalek co wystaje nie wyglada zle.

jak ja bym tak miala wszystko rozkrecac bo cos niezbyt wyglada tobym pol chalupy rozebrala :rolleyes: