gopax 16.12.2022 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 Mój cały dom to niekończaca się metamorfoza;) ale pierwsze zdjęcia znikneły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 16.12.2022 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 Od 80 strony tego wątku są zdjęcia rożnych moich metarfoz, zarówno domowych jak i podwórkowych. W domu bardziej przemiany meblowe, np. salon zmienił się bardzooo i to dzięki radom forumowiczów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 28.12.2022 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Przedpokój odnowiony, rzutem na taśmę skończyliśmy przed świętami... Na początku dziwnie nam było z jasną ścianą po 10 latach brązowej tapety ale po malutku się przyzwyczajamy... pozostałe ściany też zmieniły odcień na nieco jaśniejszy i zimniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.12.2022 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Bardzo fajnie wyszło gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 28.12.2022 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Jak zawsze pomysłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.12.2022 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 WOW, pięknie to wygląda i świetnie komponuje się ze schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 28.12.2022 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 WOW, pięknie to wygląda i świetnie komponuje się ze schodami A co z powtarzalnością wzoru? Przy klejeniu trzeba było trochę uważać, nie dało się kłaść zupełnie przypadkowo, bo widać byłoby paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.12.2022 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 A co z powtarzalnością wzoru? Przy klejeniu trzeba było trochę uważać, nie dało się kłaść zupełnie przypadkowo, bo widać byłoby paski. A tam jest jakiś wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.12.2022 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Nie widzę powtarzalności, Gosiu. A to znaczy, że udało się uniknąć tego problemu w stopniu wystarczającym. Zdjęcia zawsze powtarzalność wychwytują i wręcz podkreślają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 28.12.2022 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 A tam jest jakiś wzór? Ciapki tworzą pewien wzór oczywiście nie taki idealny jak tapety geometryczne... według etykiety o długości 52cm... Ale według sugestii PESTKI kolejne paski kładzione były z pewnym poślizgiem, tak aby tylko pasowały kolorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.12.2022 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Ciapki tworzą pewien wzór oczywiście nie taki idealny jak tapety geometryczne... według etykiety o długości 52cm... Ale według sugestii PESTKI kolejne paski kładzione były z pewnym poślizgiem, tak aby tylko pasowały kolorem... I efekt jest bardzo dobry wygląda to jak przecierany stiuk ale delikatniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.12.2022 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 To znaczy, że się udało, a Ty, Gosiu, nie padłaś ofiarą mojego pomysłu. Kiedyś kładłam z dodatkowym przesunięciem tapetę u rodziców, ale to było bardzo dawno temu. Cieszę się, że zapamiętałam tamto tapetowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 28.12.2022 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 dobra rada zawsze jest w cenie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 28.12.2022 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Pierwotnie tapeta miała być tylko na ścianie przy schodach ale ostatecznie jest jeszcze na drugiej ścianie, aby nikt nie szukał gdzie jest "dosztukowany" kawałek ścianki... BYŁO... JEST... Jak widać, czeka mnie jeszcze ujednolicenie drzwi, bo te do nowego pokoiku są już takie jak na dole... A za drzwiami zmiany jedynie kosmetyczne, ale pokoik został już przetestowany w te święta i sprawdził się, a to najważniejsze Może we ferie uda mi się nieco przerobić mebelki... tylko nie wiem w które ferie BYŁO... JEST... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.12.2022 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Ładnie wyszło. Zamierzasz powiesić jakieś „ubranie” okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 29.12.2022 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Ładnie wyszło. Zamierzasz powiesić jakieś „ubranie” okna? Chciałabym zasłony ale tam przy skosie mało miejsca na karnisz, więc póki co jest roleta w kasecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.12.2022 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Możnaby karnisz z jednej strony wstawić w skos, a z drugiej klasycznie. Gdzieś widziałam takie rozwiązanie. Jak znajdę, wrzucę linka, bo zdjęcia nadal mi się nie ładują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 29.12.2022 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Wiem, że jest taka mozliwość... ...ale mój sufit to tylko płyta KG i dlatego mam wątpliwości co do karniszy sufitowych... karnisz ma swoją masę, do tego 2 zasłony a jak byłyby zasłony to pewnie prędzej czy później pojawiłaby sie też firana, bo ja jestem "starej daty" i uważam że wtedy jest przytulniej ( to jest jedyny pokoik w moim domu bez firan, nie licząc oczywiście werandy gdzie jest roleta dzień-noc) w innych pokojach karnisze mam montowane do ściany i żabki na kółkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 29.12.2022 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 A czy zasłony w granacie pasowałyby do tego pokoiku, czy lepiej coś bardziej neutralnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 29.12.2022 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Zrobiłam mały fotomontaż z zasłonami po bokach w kilku kolorach... karnisz tradycyjny, więc po jednej stronie zasłona bedzie bardziej nachodzić na okno... Chciałam zrobić jeszcze morski ( ciemny turkus ) ale nie wyszło Na 100% chcę gładkie zasłony bez wzoru ale nie mogę zdecydować sie na kolor... oczywiście w ślad za zasłonami pójdą dodatki... mam tylko tydzień żeby nieco dopieścić pokoik przed kolejnymi gośćmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts