kubel30 16.09.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Szkoda takich cegieł zakrywać , taniej było je zbić , wyczyścić i masz płot idealnie pasujący do przyszłego garażu ...taka moja sugestia a nie każdy ma płot z cegłyMyślę ,że nie spadnie , dobrze będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 16.09.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 No ja nie powiem kto ma coś na punkcie tych CEGIEŁ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 17.09.2011 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Słupków mam 15 szt, murowane 12 lat temu z mieszanej (białej i czerwonej) cegły oczywiscie rozbiórkowej (po naszej stodole i szopach)....Gdyby te słupki były takie ładne to nigdy nie byłyby tynkowane, a sa takie bo nie wystarczyło kasy na klinkier:( Teraz tylko jeden miał tak duży ubytek tynku a w trzech innych tylko małe dziurki,więc łatwiej i szybciej to załatać niż zbijać tynk na całości , szlifować zaprawe z cementem (to nie to samo co wapienna w murach poniemieckich:)), fugować, impregnować, itd... żeby mieć "łaciate" murki, które do niczego nie beda pasowały, bo przecież garaż w przyszłości też bedzie otynkowany w całości ( 4 tyś a 11 tyś za murowanie to dla mnie bardzo duża różnica) Scianę z bramami mój mąż zaczyna tynkować w przyszłym tygodniu (do wtorku pracuje 10-18 ), więc robociznę mamy gratis a zapłacimy tylko za materiał... reszta scian w bliżej nie określonym terminie;) a skoro garaż bedzie tynkowany i kiedyś bedzie miał elewację w kolorze domu, wiec słupki też muszą, co zresztą kiedyś zostało przegłosowane tu na forum;)http://img593.imageshack.us/img593/5651/ogrodzeniedylemat.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 17.09.2011 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 a jak kiedyś będziemy zmieniać ogrodzenie, to....... pożyjemy....zobaczymy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 18.09.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 No to niezłą kasę zaoszczędziłaś na tych bramach A kiedy będziecie je montować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 18.09.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 bramy bedziemy montowali gdzieś tak w połowie października..., bo takie bramy montuje sie od środka i musi tam być otynkowana sciana ... poza tym trzeba podać dokładne wymiary otworu, w którym ta brama ma być zamontowana a u nas ze wzgledu na to, że częściowo sa to że otwory wybijane w starym murze wiec najpierw trzeba je obrobić aby wszędzie była równa szerokość.... mój męzulek zabiera sie za to dopiero w srodę, oczywiście po pracy, więc najwczesniej w czwartek bedzie mozna zmierzyć szrokość i zamówić... czas realizacji wynosi do 14 dni ale ze względu na to że jest to drugi koniec Polski to firma spedycyjna ma kolejne 7 dni na dostarczenie, no i kwestia terminu lokalnej firmy, która to zamontuje, bo mój mąż nie ma odwagi, a montaz z firmy produkujacej bramę jest niemożliwy ze wzgledu na odległość ok. 600 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 19.09.2011 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 W sobotę zaczęłam odnawiać moje ogrodzenie... Teraz kapelusze wygladaja tak: http://img829.imageshack.us/img829/2412/ogrodzenie040.jpg Ale jak widać pogoda zadbała abym dzisiaj po pracy sobie odpoczeła;) a efekt sobotniej pracy dzisiaj wyglada tak: http://img821.imageshack.us/img821/818/ogrodzenie041.jpg ...czyli jednym słowem rozgrzebana robota a dzisiaj niestety nie da się nic dalej robić w tym kierunku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 19.09.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Noooo jakie ładniusie, "nowe" murki Spokojnie, jeszcze masz trochę czasu do zimy, zdążysz pomalować A co do cegły - to nie tylko Kubel ma fioła, ja też to już jakaś choroba dobrze, że nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 19.09.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Choroba czy nie? jak to zwał tak zwał... ja też bym na to cierpiała gdybym miała oryginalne murki poniemieckie i w takim stanie jak wasze:) niestety mój dom już był wcześniej przebudowywany (lata 60-te) i oczywiście wykorzystano cegłę z rozbiórki, ale skoro wtedy mury były tynkowane, to nikt nie przykładał się do pracy, bo przecież tynk przykryje wszystko i wyrówna... ... a murki w ogrodzeniu?...miały być oczywiście z cegły klinkierówki bo takie zawsze mi sie marzyły:), ale że ogrodzenia mam sporo metrów a klinkier tani nie był i ja nie chciałam kredytu to postanowiliśmy;) wykorzystać to co mieliśmy.... stodoła była z białej cegły i póki stała wydawało się, że cegła jest w super stanie, ale gdy się "przewróciła" była sterta gruzu a to co sie dało wybrać to też a to ukruszone, a to pęknięte...z kolei ściana szop była z czerwonej cegły, sąsiadowała bezpośrednio z ulicą więc jeej stan też był taki sobie... więc ja się murowało z takiego materiału to wszystkie braki i niedoskonałości uzupełniło się zaprawą a potem trzeba było otynkować... na to przyszedł biały baranek, bo wtedy na domu też taki był i nie było źle:) A teraz żeby to ogrodzenie jeszcze jakiś czas wytrzymało i nie straszyło.... kupiłam biała farbe i do tego kilka barwników i mieszałam, aż wymieszałam kolor bardzo podobny do elewacji ... malowałam dopóki było cokolwiek widać w sobotę i dzisiaj po pracy miałam sobie malować dalej ale pogoda nie pozwoliła, więc na złość pogodzie odkręciłam przęsła drewniane i malowałam je w garażu (doszłam do furtki:)) a murki czekają... żeby je malować muszą być suche, więc jeśli nadal bedzie taka pogoda to mogę nie zdążyć przed zima:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 19.09.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Spokojnie... zdążysz przed zimą je pomalować, zdążysz... - faktycznie, pogoda nam ostatnio troszkę paskudzi nastroje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 19.09.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 musze zdążyć przed zimą! taki mam plan:) ale jak widać zrobione są w całości 2 przęsla z 15 + 3 dewniane w garażu a reszta?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.09.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dasz radę przecież nie będzie lało cały czas ....oj wkurza ta pogoda . Ślicznie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 21.09.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 dzisiaj troszkę podgoniłam moja robote i jestem zsiebie dumna , bo mam połowe ogrodzenia od ulicy... ale jeszcze bardziej jestem dumna z mojego męzusia... dzisiaj tak pięknie świeciło słoneczko, że po powrocie z pracy i szybkim obiadku mój mąż zgodnie z planem wziął sie za tynkowanie garażu... i to co najważniejsze, że ma już ponad połowę ściany z jednej strony a zaczynał o 17... więc jeśli jutro też bedzie tak dobrze mu szło to będziemy mogli wymierzyć i zamówić bramy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 21.09.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Na obecną chwilę, taka brama jest u mnie w swerze marzeń z odległą realizacją... ale, z przyjemnością podpatrzę Wasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 21.09.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Na południu Polski są duuuużo tańsze.... niż u nas bede zamawiała bezpośrednio u producenta, wiec zaoszczedzę na pośrednikach... za kwotę, którą wydałabym na bramy zamawiane u nas, bede miała jeszcze drzwi boczne (które również zamówiłam przez internet), tynki (materiał) i ubezpieczenie AC mojego autka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 22.09.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Wczoraj pisałam, że jestem dumna z pracy mojego męzusia, bo tynku na garażu przybywa... ale chyba powiedziałam to w złą godzinę, bo dzisiaj ledwo zaczął.... i musiał skończyć... godzinę po zrobieniu tego zdjecia pogoda sie zmieniła...znowu leje:( http://img809.imageshack.us/img809/5954/garatynki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 22.09.2011 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Jestem zła na pogodę, więc na poprawę humoru, wybrałam się na zakupy.... i kupiłam drzwi boczne do garażu i letniej kuchni.... http://img405.imageshack.us/img405/4607/sylwia222glowna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 22.09.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 heheheh zakupy z takich powodów są najlepsze niesamowicie poprawiają humor No niesamowite efekty jak na niespełna 2 dni pracy "po pracy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 22.09.2011 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Wczoraj oboje mieliśmy zapał do pracy i kończylismy grubo po 21, gdy było kompletnie ciemno na dworze... było w miarę ciepło, wiec zmierzch nam nie przeszkadzał... moje słupki oświecały lampy na ulicy, które calkiem nieźle oświetlają równiez podwórze, a mój mąż zainstalował sobie dodatkowo 2 zarówki żeby lepiej oświetlic sciany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 23.09.2011 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dzisiaj moje ogrodzenie poszło w odstawkę i byłam "pomocnikiem mojego mężusia"... W piatki ja zawsze kończe prace o 13 a skoro pogoda się poprawiła to mój mąż postanowił to wykorzystać i też wrócił wczesniej (za nadgodziny) i dzisiaj zaczeliśmy "drugą zmianę" już o 14... wstawiliśmy nasze nowe drzwi w budynku garażowo-gospodarczym... http://img836.imageshack.us/img836/3866/drzwimetalowe008.jpg i od zewnątrz ściana ma już kompletny tynk:wave: http://img217.imageshack.us/img217/2158/drzwimetalowe011.jpg Jutro kosmetyka przy drzwiach i tynkowanie ściany od środka, wiec pogoda już nie pokrzyżuje planów mężusiowi...a jeśli nie bedzie lało to moze uda mi sie skończyć ogrodzenie a przynajmniej słupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts