zosik 18.10.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Brzmi logicznie i nie tak trudno Powiedz tylko, czy pierwsza szafa wyszła Ci równiutko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 18.10.2011 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 A teraz coś z bieżących spraw:)... pogoda nam sie popsuła i brakuje nam motywacji aby łatać tynki w garażu ale mamy już pomalowane deski na wiatę i dzisiaj dostałam równiez wiadomość od producenta bram, że jutro je do nas wysyła, więc w przyszłym tygodniu (muszę się tylko umówić na termin z monterami) nasze garaze będą w końcu zamkniete:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 18.10.2011 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Brzmi logicznie i nie tak trudno Powiedz tylko, czy pierwsza szafa wyszła Ci równiutko? Zosik... pierwsze meble, które składałam to jak już pisałam przeróbka PRL-owskiej meblościanki... było to jakieś 15 lat temu... wtedy płyty ciełam ręczną piłką a montowałam na kołki i klej ale mimo to z przodu było równo:) a jeśli z boku wyszły szparki to kit to naprawił i po malowaniu było idealnie... Z kolei gdy robiłam pierwszą szafkę z nowych płyt to fakt zajęło mi to sporo czasu, bo własnie wszystko dokładnie co do milimetra miałam przeliczone i narysowane, więc nic nie miało prawa się skrzywić i musiało być równo, poza tym jest jeszcze coś takiego jak papier ścierny, który pozwala skorygować milimetrowe niedoskonałości:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.10.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 No musze przyznac masz talent na wspol z Kubelkowa Bo ja bym poszla kupila gotowce i tyle bym szukala az bym na wymiar znalazla hihi...ale instrukcja sie sprzyda dla mojego M jak bedzie robil szafy zeby nie spapral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 18.10.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Wow... dobra ściągawka - przyda się - biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 18.10.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 hehehe....pPrzypomniało mi się coś... miałąm kiedyś (jeszcze za czasów studenckich) koleżankę, która zawsze (zwłaszcza) przed sesją mówiła "na dzień dobry" - jak coś masz, to daj... bo to się może przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 18.10.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 "Instrukcja" jest własnie dla tych wszystkich, którym może się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieQ82 19.10.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam. Jestem pełen podziwu dla ogromu włożonej pracy jak i zdolności.Sam jestem z tych co to wolą sami zrobić, bo to i taniej i solidniej (a często i szybciej, bo nie trzeba po "fachowcach" poprawiać). Instrukcja montażu mebli 1 klasa. Sam robiłem już nie raz tego typu rzeczy. Powiem szczerze, że przy montażu przydaje się czasem kilka prostych narzędzi (koszt niewielki, a i tak można go spokojnie pokryć z zaoszczędzonych pieniędzy), takich jak np. ściski, lista do precyzyjnego wiercenia (samoróbka z otworami w odpowiednich odległościach od krawędzi) itp. Większość można spokojnie kupić za nieduże pieniądze w marketach budowlanych, a ułatwiają pracę bardzo, a i jakość wykonania na tym zyskuje.W moim remontowym grajdołu etap zabudowy wnęk jest jeszcze przede mną, ale również zamierzam ją samemu wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 19.10.2011 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 No musze przyznac masz talent na wspol z Kubelkowa Bo ja bym poszla kupila gotowce i tyle bym szukala az bym na wymiar znalazla hihi...ale instrukcja sie sprzyda dla mojego M jak bedzie robil szafy zeby nie spapral Oj do kubelka to mi daleko szczególnie w kwestii cierpliwości do dłubaniny... ja wolę robić coś co daje szybki efekt... Dzisiaj bawiłam się w tynkarza w garażu:)...uzupełniałam braki w tynku, bo w przyszłym tygodniu maja montować bramy i chciałabym zakończyć do tego czasu "brudną" robotę, aby to jeszcze wyschło póki jest taki przewiew, ale popołudnia krótkie i chociaż wyrobiłam 2 taczki zaprawy to jakoś nie wiele zrobiłam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 19.10.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Aj tam aj tam daleko , nie przypisujcie mi szczególnych zdolności bo ich nie mam , jak coś musisz zrobić to robisz Swoją drogą to wiem Gosia ile potrzeba siły by takie dwie taczki przerobić i nie jest to lekka praca i zawsze wychodzi na drugi dzień , jestem pełna podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 19.10.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 jutro popołudnie spędzam w pracy to sobie odpocznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 19.10.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 To super odpoczynek Ci się szykuje , mi odpoczynek kojarzy się z kanapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 20.10.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 To super odpoczynek Ci się szykuje , mi odpoczynek kojarzy się z kanapą Mi zwykle też... ale takie szkolenie po 8 godzinach pracy z młodzieżą (13-16 lat), to prawdziwy odpoczynek w porównaniu oczywiście z tynkowaniem:lol2: a jak sie siedzi z tyłu to można się nawet jeszcze kimnąć... a po ponad 3 godzinach takiego szkolenia człowiek wraca zrelaksowany, na dworze ciemno, więc za żadną inną pracę sie nie bierze i odpoczywa dalej... teraz juz na kanapie:rotfl:i zbiera siły na jutro, bo jutro muszę skończyć łatanie tynku!!!! DZISIAJ PRZYJECHAŁY MOJE BRAMY:wave:, są oczywiście w częściach i solidnie zabezpieczone, na czas transportu (jechały do mnie ponad 600 km), wiec póki co nie mam czego pokazac ale myślę że do końca przyszłego tygodnia pokażę jak sie prezuntują po zamontowaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 21.10.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Dzięki za instrukcję budowy regału. Może kiedyś sie pokuszę o zrobienie jakiej półki. Nie chwaliłam jeszcze płotu. Jest cudny. Takie mi się podobają najbardziej. Pomocnik śliczny i rośnie za złotą rączkę. Synowa Cię będzie chwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 23.10.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Nie chwaliłam jeszcze płotu. Jest cudny. Takie mi się podobają najbardziej Dzięki. Starałam się jak mogłam aby przestał straszyć... i biorąc pod uwagę niewielki nakład finansowy (pracy nie liczę) to też mi sie podoba;) został mi jeszcze murod strony bocznej uliczki do odnowienia i brama z tyłu ale to już na wiosnę, bo tamta droga jeżdżą teraz 4 autobusy szkolne 4 razy dziennie oraz inne auta i ciągniki a przed nami jesień i zima...śnieg, roztopy i błoto, więc szkoda mojej roboty teraz:( Pomocnik śliczny i rośnie za złotą rączkę. Synowa Cię będzie chwalić. Za synusia dzięki:) ale żeby od razu synowa chwaliła???? jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 23.10.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Za synusia dzięki:) ale żeby od razu synowa chwaliła???? jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić Chyba z zasady ciężko to sobie wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepan208 23.10.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 witam. mam pytanko do tworcow tego watku, chodzi mi konkretnie o zmiane dachu na starym domu. Potrzebne jest do tego pozwolenie czy wystarczy miec tylko projekt od architekta??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 23.10.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 witam. mam pytanko do tworcow tego watku, chodzi mi konkretnie o zmiane dachu na starym domu. Potrzebne jest do tego pozwolenie czy wystarczy miec tylko projekt od architekta??? pozdrawiam jeśli wymienia sie tylko pokrycie dachu to wystarczy tzw. "ZGŁOSZENIE ROBÓT NIE WYMAGAJACYCH POZWOLENIA NA BUDOWE" ale jeśli zmienia sie chociaż jedną belkę w dachu lub tak jak w naszym przypadku całą więźbę dachową i pokrycie to trzeba mieć POZWOLENIE NA BUDOWĘ (PRZEBUDOWĘ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 23.10.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Chyba z zasady ciężko to sobie wyobrazić nie wiem czy to z zasady czy z innego powodu;) ale nie słyszałam jeszcze o przypadku, aby synowa chwaliła swojego męża przed mamusią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 23.10.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 A teraz aktualizacja naszego obecnego placu boju czyli wiadomości z garażu:) wcześniej pisałam o uzupełnianiu braków w tynku powstałych na skutek wyburzania ścianek działowych, likwidacji drewnianego stropu (zalewania wieńca) oraz innych przeróbek, więc teraz kilka fotek... tu jeszcze przed nową posadzką widać pozostałość po naszej mini łazience z czasów remontu domu...oraz super nowoczesne "drzwi" -przejście do letniej kuchni:) http://img827.imageshack.us/img827/6132/przebudowagarau08201123.jpg Płytki chyba połozyłam solidnie, bo gdy je kułam to w wielu miejscach odchodziły razem z tynkiem;)... Tak wyglada ściana po wstępnym łataniu i wstawieniu "zwykłych' już drzwi:)... http://img38.imageshack.us/img38/8488/przebudowagarau10201130.jpg To tylko garaż więc nie musi być idealnie i nie będzie ale chciałabym zlikwidować tą "pstrokaciznę", wiec przed malowaniem delikatne tuszowałam łatane miejsca... http://img832.imageshack.us/img832/5164/przebudowagarau10201139.jpg Pogoda mi nie służy i nie chce mi schnąć, więc plan na sobotę nie został zrealizowany i do końca jeszcze trochę ale jutro przyjeżdżają panowie montować takie coś... http://img600.imageshack.us/img600/3466/przebudowagarau10201123.jpg http://img90.imageshack.us/img90/539/przebudowagarau10201124.jpg ...więc tę jedną ścianę musiałam skończyć aby potem nie trzeba było kombinować... oto mała próbka jak będzie wygladał garaż gdy z nim skończę http://img32.imageshack.us/img32/1473/przebudowagarau10201143.jpg ...no i oczywiście jak zawsze w odwrotnej kolejności czyli po malowaniu zamiast przed uzupełniłam posadzkę od środka przy nowych drzwiach bocznych... http://img215.imageshack.us/img215/3492/przebudowagarau10201141.jpg http://img585.imageshack.us/img585/4906/przebudowagarau10201146.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts