gopax 04.01.2012 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Zosik masz świetny pomysł jestem jak najbardziej za;) z oryginalną instrukcją byłoby dużo łatwiej... bo dla mnie ta cena jest nie do przeskoczenia:( więc takiego nie kupię ale zrobić coś na wzór to nie głupi pomysł i chyba możliwy do realizacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 04.01.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 http://www.ikea.com/assembly_instructions/hemnes-daybed-80-cm__445V15_PUB.PDF obyło się bez kupowania teraz nic Cię nie zatrzyma, co nie Gosiu? :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 04.01.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Zosik jesteś wielka...DZIĘKI:hug:jak ja ci się odwdzięczę??? Instrukcja jest rewelacyjna, bo oczywiście już ja przejrzałam:) i zaczęłam ją drukować ale tusz mi się skończył w drukarce:bash: teraz tylko usiąść na spokojnie (po 15 stycznia) i pomyśleć nad wymiarami, przeliczyć, zamówić materiał i składać jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to do Wielkanocy powinnam sie z tym uporać Masz rację teraz to już mnie nic nie powstrzyma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 04.01.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 na zdrówko niech Ci się dobrze składa wystarczy mi satysfakcja z patrzenia na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.01.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ja poprosze o ten przepis Na skladaniu ,cieciu, mierzeniu sie nie znam chociaz moj dziadek byl stolarzem. jak wbije prosto gwozdzia to swieto. Ale nad serniczkiem z checia popracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 05.01.2012 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Mój dziadek (ze strony taty) był stolarzem, cieślą, kowalem, szewcem w jednym i twierdził że: "każdy prawdziwy [podawał swoje nazwisko] potrafi wszystko"... ja co prawda teraz noszę inne nazwisko ale kiedyś byłam ulubioną wnuczką dziadka (najmłodszą), więc może mi też coś "skapło":lol2: ... A teraz sernik:) ciasto2szkl mąki10dag cukru10 dag margaryny2 żółtka + 1 całe jajko2 łyzeczki proszku do pieczenia wszystko zagnieść aby składniki się połączyły w jednolitą mase i wylepić tym ciastem blachę (posmarowana tłuszczem lub wyłożoną papierem) masa serowa1kg sera (twarogu) przemielony2 jajka + 4 żółtka1 szklanka cukru2 szklanki mleka1/2 szklanki oleju2 budynie śmietankowe (na 1/2 litra mleka) wszystkie składniki wymieszać mikserem (będzie bardzo rzadkie) wylać na blachę wyklejoną ciastem i piec ok.40-50 minut w temperaturze 150 stopni ( na wierzchu powinien być blady ale już "ścięty" ) wtedy wyłożyć na wierzch ubitą pianę z 6 białek ze szklanką cukru i zapiekać jeszcze 10-15 minut.Kroić dopiero po całkowitym wystygnięciu (na wierzchu powinny pojawić się "złote łzy") Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 05.01.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Kuzynka robi to ciasto i jest przezaje...boskie A ja mało ciastowa jestem, ale to uwielbiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 05.01.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ...ja też, głównie za to że zawsze się udaje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.01.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Serniczek wyglada na naprawde latwy i taki co to "musi zawsze wyjsc". Dziekuje Bede piekla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 05.01.2012 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Jeszcze nie słyszałam, żeby ten sernik komuś nie wyszedł... Jutro zamierzam upiec coś z "wyższej półki" mam nadzieję, że też się uda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 06.01.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 I, co? udało się? z przyjemnością, skosztuję "małe, co nieco" Gabinecik wygląda super a znając Twoje możliwości, to i z łóżeczkiem sobie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 06.01.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 I, co? udało się? z przyjemnością, skosztuję "małe, co nieco" Czy się udało to powiem Ci jutro:) teraz jestem w trakcie robienia, bo na jutro mój synuś zaprosił gości "na swoje 6-urodzinki", które miał w poniedziałek... tylko najbliższą rodzinę czyli 14 osób + my:rolleyes: więc 1 blaszka ciasta będzie mało:( robię torta czekoladowego (taki sobie zażyczył mój synuś) i 2 inne a czy będą zjadliwe to się okaże jutro o 17:) no chyba że chcesz spróbować jako pierwsza to zapraszam rano:) Gabinecik wygląda super dzięki:rolleyes: a znając Twoje możliwości, to i z łóżeczkiem sobie poradzisz spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 08.01.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Kardaminko... Mojego ciasta zostało już nie wiele i wszyscy żyją to chyba nie było tak źle... Tort poszedł przy pierwszym krojeniu, bo nie był duży a gości sporo i jak każdy wziął kawałek to było już po torcie... http://img718.imageshack.us/img718/4403/tortxd.jpg Oprócz tortu zrobiłam "kostkę alpejską" i "czerwonego kapturka"... kostka miała lepsze wzięcie (była słodsza;)) i już jej nie ma ale jeśli chcesz to mogę poczęstować Cię "czerwonym..." http://img685.imageshack.us/img685/1873/ciastoe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Jeju ale tu słodko , sto lat dla solenizanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 08.01.2012 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Dziękuję w imieniu jubilata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 09.01.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ojj u mnie w domu rodzinnym Twój czerwony kapturek pierwszy straciłby życie oboje z tatą damy się zamęczyć i zadręczyć za galaretkę i ptasie mleczko 100 lat! 100 lat! :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 09.01.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Zosik...proszę bardzo częstuj sie ile chcesz, bo kostki alpejskiej w Twoim stanie Ci nie wolno nawet gdyby jeszcze była;) a w "czerwonym kapturku" w środku są jeszcze delicje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 09.01.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 mniam! aj tam, aj tam a jak mi się chce winaaaaaaaaa czerwonego! szok, jak alkoholik na odwyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 09.01.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Zosik... nie zawsze sie ma co się chce... moja babcia mawiała: "Jak się nie ma co się chce, to się chce co się ma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 09.01.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 a teraz zagadka:) co to jest???? http://img843.imageshack.us/img843/632/201201biurkokubusia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts