gopax 29.04.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 kolor ściany w rzeczywistości wyglada inaczej, typowa "kawa z mlekiem" a na zdjeciu kolor wyszedł inny chyba przez lampę byłyskową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.04.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Od patrzenia na tę konstrukcję mi słabo. Ja bym nie wlazła, mam lęk wysokości. Bardzo ładnie tapeta współgra ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 29.04.2012 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 dla mnie łażenie na wysokości kiedyś nie było żadnym problemem (zrywałam wiśnie z najwyższej gałęzi siedząc na drzewie, ustawiałam antenę na dachu stojąc na kalenicy, itp.) ale chyba się starzeję, bo wleźć wlazłam bez oporów, ale potem bałam się stamtąd zejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 29.04.2012 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 ...na szczęście pozostałe malowanie nie wymaga już takich konstrukcji, wystarczy zwykła drabinka;) a skoro o malowaniu mowa... to górny hol łączy się z salonikiem (pokój otwarty - jest tam komputer dla męża i dzieci oraz telewizor dzieci) i teraz wygląda to tak: http://img259.imageshack.us/img259/4760/holgrnyteraz1.jpg http://img41.imageshack.us/img41/3416/holgrnyteraz2.jpg czyli jedna sciana pomarańczowa (kontynuacja ściany przy schodach a reszta żółta, taka jak hol... ale skoro pomarańczowego przy schodach już nie ma (jest tapeta) a żółty na pozostałych ścianach zostanie zastąpiony kawowym to zachodzi konieczność przemalowania również tego "pokoiku"... Najpierw chcieliśmy malować wszystko na ten sam kolor co hol ale doszliśmy do wniosku że bedzie zbyt monotonnie, więc zaczeliśmy przegladać katalogi z farbami i mój mąż wpadł na szalony pomysł (na początku byłam na NIE)... ale gdy zrobiłam wizualki i "wstawiłam" meble podobne do tych co maja tam być docelowo, czyli jesion to stwierdzam, że ten pomysł wcale nie jest taki najgorszy ale boje sie ze bedzie za ciemno... miałoby to wygladac mniej wiecej tak: http://img41.imageshack.us/img41/8898/holgrnypnij1.jpg http://img715.imageshack.us/img715/6789/holgrnypnij3.jpg http://img560.imageshack.us/img560/7528/holgrnypnij2.jpg ściany sąsiadujące z holem miłyby być nieco jaśniejsze od tych w holu i kolor taki troszeczke poszarzały (mieszczanka szarego i beżu) a tę monotonię miałby złamać fiolet na scianie z oknem i (być może) pod skosem, do tego narożne biurko i szafka pod telewizor jasne w kolorze jesion (teraz stoją tam pozostałości ze starego domu, czyli wersja tymczasowa) Co sadzicie o tym pomyśle????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.04.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 po pierwsze milo Cie widziec :)……co prawda od tylu ale zawsze COS Po drugie tapeta wyszla super, zgrywa sie ze schodami i nawet z kuchnia! Po trzecie kawa na scianie zamiast zoltka - yes yes yessssssss………..lepiej 100X ! Fiolet tez wyglada super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 30.04.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 mogłabym skopiować słowa Mani same plusy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 30.04.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 No ja się dziwię, że Ty mnie jeszcze w doope nie kopnęłaś.... toż Ty mnie odwiedzasz a ja Ciebie nie... co za niegodziwiec ze mnie no.... sorki :D:D Obiecuję solenną poprawę Wiem, że temat zegara odpuściłaś na jakiś czas ale ja Ci podpowiem, że większość zegarów stojących ma opcję wyłączania "bimbania" - wystarczy takiego poszukać, a jeśli kupisz zegar do nakręcania (ma 2 dziurki na kluczyk - 1. do czasu, 2. do bimbania) to po prostu nie nakręcisz go na bimbanie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 30.04.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Potwierdzam, zegar ma 2 dziurki ale jakoś nigdy nie wnikałam dlaczego dwie Skoro Kasiula tak mówi to śmiało możesz taki kupić, i męża zadręczać nie będziesz, a będzie pięknie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 30.04.2012 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 No ja się dziwię, że Ty mnie jeszcze w doope nie kopnęłaś.... toż Ty mnie odwiedzasz a ja Ciebie nie... co za niegodziwiec ze mnie no.... sorki :D:D Obiecuję solenną poprawę :welcome:w moich skromnych progach... ja chodzę tam gdzie lubię (nie zawsze się odzywam)... do siebie zapraszam... ale nie zmuszam, jeśli ktoś nie ma ochoty;) Wiem, że temat zegara odpuściłaś na jakiś czas ale ja Ci podpowiem, że większość zegarów stojących ma opcję wyłączania "bimbania" - wystarczy takiego poszukać, a jeśli kupisz zegar do nakręcania (ma 2 dziurki na kluczyk - 1. do czasu, 2. do bimbania) to po prostu nie nakręcisz go na bimbanie i tyle. Dzięki za podpowiedź ale jeśli miałabym kupić taki stojący, to ten temat będzie musiał chyba jeszcze długo poczekać przyczyna wiadoma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 30.04.2012 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Chciałabym też zmienić żyrandol w salonie ale... nie wiem jeszcze jaki bym chciała i jaki by mi pasował, wiec robie to co umię... tynkuję, maluję, robię meble, itp... a wykończeniówka??? - tu doradcy mile widziani;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 30.04.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) ... Co sadzicie o tym pomyśle????????? cóż... powiem Ci tak - kiedy córka wybierała kolory do swojego pokoju (2 ściany śliwka i 2 ściany + sufit pudrowy róż) to też krzyknęłam NIE. Najzwyczajniej w świecie wystraszyłam się tej śliwki, bo to ciemny fiolet. Strach strachem (schowałam go kieszeni), ale wiesz jak fajnie wyglądał pokój po połączeniu tych dwóch kolorów A może byś tak chociaż raz zechciała posłuchać małżonka może warto spróbować ps. tapeta jest bardzo fajna Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez kardamina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 30.04.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Dla mnie schody suuuperaste! Reszta ok ale sie niewypowiadam za duzo bo ja ze wsi i sie nie znam ale lubie popatrzec ... Jejaaa lubisz bimbajacy zegar? To jest nas dwie! Szukam ale chcialabym stary niemiecki tylko cena zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 30.04.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 ...A może byś tak chociaż raz zechciała posłuchać małżonka może warto spróbować ...ależ ja męża słucham zawsze, tylko nie zawsze robię to co wymyśli:P... wizualke robiłam, żeby pokazac mu iż te kolory to kiepski pomysł, ale gdy ją zrobiłam to miałam juz mieszane uczucia, czyli moje "NIE" już nie było takie stanowcze, a im wiecej na to patrzę to bardziej mięknę... więc może zaryzykujemy i spróbujemy;) tylko wtedy szybko bede musiała robić mebelki, bo te "rude" juz nie bedą pasowały do ścian... no i pojawi się kolejny dylemat co z moja kanapą w kwiatki??? chciałabym ja dopasować kolorystycznie do reszty ale nie mam pomysłu na kolor:( POMOŻECIE?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 30.04.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 kanapa nie może być jasna, bo to głównymi "uzytkownikami" tego saloniku są dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 01.05.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 jakiś ciepły brązik? czekoladka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 01.05.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 kanapę zawsze można też czymś przykryć choćby celem sprawdzenia czy się sprawdzi zanim pojedzie do tapicera... ja też jestem za tą jedną ścianą ciemniejszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.05.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 ...ale moja kanapa nigdzie sie nie wybiera a szczególnie do tapicera;) u mnie tapicer nie zarobi niestety, bo ja sknera jestem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.05.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Dzisiaj mieliśmy zastój w zaplanowanej pracy bo "święto" i sklepy pozamykane:( więc do południa troszeczkę ogródka a popołudniu otworzyliśmy uroczyście sezon grilowy... jutro jedziemy po farby... do saloniku na górze, salonu na dole i werandy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 01.05.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 no to jak niemodna pisala - jakaś narzutka, ale na stałe nooo to bedziemy mialy tak samo "farbowy" dzien jutro i beda focie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 02.05.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 farby kupione:) do saloniku na górze - klasyczny alabaster + magiczny fiolet (dekoral), do salonu na dole - pastelowy brzoskwiniowy (dekoral) a do werandy - powiew wiosny (śniezka) w salonie i werandzie obecnie są podobne kolory, ale innych firm, więc "nowe" kolory bedą miały tylko nieco inny odcień i nie bedzie szokującej zmiany tak jak w saloniku na górze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts