Catti 31.01.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 skoro mnie nie przegoniłaś, to dodam swoje trzy grosze... widziałam, że wpadłaś do Niureczki, więc już wiesz, że można fajne wnętrze wykombinować u Ciebie jest duży potencjał, bo pokój masz spory, ładnie doświetlony i w sumie dość ustawny.... to co masz teraz wydaje się ustawieniem optymalnym ze względu na strefy.... mnie się podoba, jakby co pierwszy pomysł, który wpadł mi do głowy to tapeta, bo raz, że jestem ich wierną fanką, a dwa to widziałam ostatnio dwie bardzo udane realizacje na blogach Green Canoe i Houseloves (obie w komplecie z farbami) Ścianę w kamieniu wymyślił mój mąż, ja wolałbym coś mniej "ostatecznego", więc ta cegła wcale nie jest jeszcze przesądzona... a z drugiej strony tak jak napisała Mania taka ściana byłaby już dekoracją sama w sobie, więc miałabym o jedną scianę mniej do zagospodarowania... to na pewno droższe i bardziej pracochłonne rozwiązanie... poza tym zostaje na lata... jeśli podoba ci się na zabój, to rób, ale jeśli jesteś w stanie zastąpić je tapetą, która zagospodaruje ci ścianę, to to rozważ (zaletą jest to, że po kilku latach łatwiej zmienić tapetę niż zerwać kamienne płytki ..... chociaż Venus już cegłę zlikwidowała ) Jeśli chodzi o dywan, to do mazai wcale nie jestem przekonana (od 5 lat mam kremowe shaggy) ale jedno co wiem na 100% to nie będzie nic jasnego i jednolitego, bo mam dość ciągłego czyszczenia jaki masz budżet? jaka wielkość jest ci potrzebna? Ściany mam w kolorze pastelowej brzoskwini, a będą mniej budyniowe ale jeszcze nie zdecydowałam się na konkretny kolor... Gosiu, ściany w ogóle nie będą budyniowe co najwyżej jakaś ciepła biel, len, beżo-szarości widziałaś półkę za rogówką u Andariel? http://samazrobie.pl/2015/12/31/panta-rhei/ u ciebie też by pasowała daje fajne możliwości aranżacyjne i dodaje przytulności lustro nad komodą koniecznie.... już ci Tomkowa tak wymyśli, że nie poprawisz co do lamp... daj zdjęcie części stołowej... daj dużo zdjęć... to chyba na razie tyle na gorąco... a ty pisz co ci się podoba, a co odrzucasz na starcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 31.01.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 No to na początek... nie lubię wystawek, bo jak pisałam wcześniej bliższe mi są śrubki, wiertarki, itp. a jak mam zrobić jakąś dekorację to strasznie mnie to boli, mam mdłości, zawroty głowy i można byłoby tak wymieniać jeszcze trochę więc odpadają kolejne półki, wystarczy mi komoda... Budżet jest ograniczony, bo musi jeszcze coś zostać na zorganizowanie samej imprezy przez, którą to całe zamieszanie zaczynam... Stół jest długi sam w sobie a jeśli robię jakąkolwiek imprezę rodzinną to muszę go maksymalnie rozłożyć do 3,2m i nie lubię "nastrojowego" światła, czyli półmroku, stąd wydaje mi się że muszę szukać długiej lampy, która będzie dawała dobre światło. a dywan szerokość 120-140 i długość 170-200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 31.01.2016 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 A teraz dywanów poszukiwania ciąg dalszy... taka zupełna klasyka jakoś mi nie leży, ale zgodnie z sugestią szukam czegoś co wygląda jak dywan a nie jak kawałek wykładziny... Dzisiaj trafiłam na coś takiego, co o tym sądzicie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 31.01.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) rozumiem... półka odpada ok psze pani Stół jest długi sam w sobie a jeśli robię jakąkolwiek imprezę rodzinną to muszę go maksymalnie rozłożyć do 3,2m i nie lubię "nastrojowego" światła, czyli półmroku, stąd wydaje mi się że muszę szukać długiej lampy, która będzie dawała dobre światło. albo dwóch ładnych lamp o wiele lepiej będą wyglądały dwie jednakowe pytałam o budżet na dywan ograniczony to pojęcie względne tu różne dywany: http://carpetforyou.pl/ pokaż co ci się podoba o w międzyczasie pokazałaś dwa pierwsze fajne! Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 31.01.2016 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 No jak cały budżet ograniczony to i na dywan nie chcę wydać majątku, bo nie jestem pewna, czy bedę chciała na niego patrzeć przez nastepne 30 lat;) Mały fotomontaż z tymi dwoma pierwszymi http://s1.fotowrzut.pl/6V12F2Z1NP/1.jpghttp://s1.fotowrzut.pl/6V12F2Z1NP/2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 31.01.2016 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Catti a jaką tapetę byś położyła na mojej ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.01.2016 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 A moja propozycja jest taka Komodę można przesuwać na dowolnie wybraną ścianę. Z pokazanych dywanów wyłącznie pierwszy, ale zdecydowanie większy Ściana absolutnie bez cegły Skoro nie lubisz dodatków, a lustro nie przejdzie, to ja za bardzo nie mam do czego Cię namawiać A ściana telewizyjna mogłaby być taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 31.01.2016 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Tomkowa, ustawienie narożnika w ten sposób... to po pierwsze oglądanie telewizji bokiem czyli średni komfort, po drugie zasłoni mi kaloryfer pod parapetem (pisałam o tym wcześniej) i po trzecie w tym kącie są wszystkie kable antenowe oraz urządzenia internetowe, a ja tego nie potrafię przenieść, bo właśnie tam wchodzi do domu kabel światłowodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 31.01.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Przyszłam sie przywitać na szybko przeczytałam parę ostatnich stron i widzę, że okazja szykuje się w maju i w związku z tym jest impuls do zmian salonowych:) trzymam kciuki! masz talent do majsterkowania, pamietam twój wpis o sofie:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 01.02.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Catti a jaką tapetę byś położyła na mojej ścianie? Gosiu, dawno nie byłam w sklepach z tapetami i nie wiem co tam nowego w trawie piszczy... przeleciałam tylko ostatnio przypadkowo przez jeden sklep i zachwyciła mnie biała w motyle z efektem 3D, którą pokazałam u Słonko, ale ona do pokoju dziewczynki, a nie do salonu wszystko zależy od koloru ścian, na jakie się zdecydujesz.... nie wiem też czy chcesz tą ścianę jasną czy mógłby być ciemniejszy akcent? pisałam ci o wpisach na temat duetu: tapeta +dobrany odcień farby z tikkurili tu realizacja z Green Canoe http://greencanoe.stronazen.pl/wp-content/uploads/2016/01/tikkurila-duett-woods-green-canoe-684x1024.jpg więcej tu: http://greencanoe.pl/moj-due/ bardzo podobają mi się te gałęzie, ale nie wiem co się podoba Tobie najlepiej jak wpadniesz do Leroy Merlin, gdzie można dostać próbki tapet bezpłatnie i weźmiesz wszystkie, które wpadną ci w oko... zerknęłam na ich stronę i to co wpadło mi w oko: http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/184/1403184/product/tapeta-pouf,big.jpg ma świetne opinie.... http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/234/1739234/product/tapeta-innocence-graham-and-brown,big.jpg gdyby trzymać się gałęzi http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/919/1441919/product/tapeta-bohemien-a-s-creation-tapeten,big.jpg tę brałam pod uwagę przy moim remoncie, ale w końcu zdecydowałam się na ciemniejszą ....ale nie wiem czy tam u ciebie takie pasy by pasowały wrzuć jakieś inspiracje, żeby stwierdzić co ci się podoba.... a małż co na to, że rozważasz tapetę zamiast kamienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.02.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Tomkowa mialam ten sam pomysl, niestety Gosik z gory odzucila I sie nie da przekonac ze kanape mozna swobodnie odsunac od grzejnikow i parapetow, ani ze zaslony spokojnie moga wisiec za komoda ja mysle ze Gosik ma juz plan, tylko chce sie upewnic ze dobrze kombinuje. A kable hmmm...z tego co wiem w Polsce macie super listwy w ktore mozna kable puscic przy podlodze i nic nie widac. Ceglowki to ja tez nie widze, predzej lupek. Tomkowa wnetrze pokazalas przepiekne ale to nie Gosika styl. Tapeta dobry pomysl jak dziewczyny pisza - zawsze mozna sciagnac gdyby cos nie pasowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.02.2016 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 W obecnej sytuacji mój mąż nie wiele może zrobić, wszystkie ciężkie roboty muszę i tak zrobić sama, więc będzie tak jak ja postanowię A z tym przestawieniem narożnika jestem może i trochę uparta ale to dlatego, że mieszkam w tym domu prawie całe moje życie i narożnik na oknie już przerabiałam w starym domu jakieś 20 lat temu... W czasach, kiedy mój obecny salon to były jeszcze 2 odrębne pokoje, w tym pierwszym (bliżej wejścia) gdzie są 2 okna na sąsiednich ścianach, właśnie w tym rogu między oknami stał stary narożnik a przed nim ława i telewizor mniej więcej w tym miejscu, gdzie obecnie jest komoda.... Gdyby to ustawienie się sprawdziło (było dobre i wygodne) to po rozwaleniu ściany działowej i połączeniu pokoi część wypoczynkową zrobilibyśmy właśnie tutaj a część stołową w tej drugiej części, bo rzadziej używana... Niestety, nie pasowało nam to ustawienie, więc jeszcze przed dużym remontem pozbyliśmy się narożnika wymieniając go na kanapę i 2 fotele aby mieć możliwość innego ustawienia... wtedy telewizor znalazł się w kącie miedzy oknami i było zdecydowanie lepiej.... Dlatego też postanowiliśmy, że nigdy więcej telewizora naprzeciw okna i gdy były zakładane kable to poszly w tamten kąt, bo takie ustawienie wydawało nam się najbardziej optymalne... dopiero potem w pokoju pojawił się duży narożnik... duży remont był robiony w ekspresowym tempie, więc wtedy nie starczyło już środków na umeblowanie a potem jak meble zaczęły się pojawiać, niby robiłam co chciałam i jakie chciałam a jednak czegoś mi brakuje, ale nie wiem czego, żeby ten pokój miał to coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.02.2016 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Jeśli chodzi o wyprawę do sklepu LM to trochę mi nie po drodze, bo jakieś 120 km w jedną stronę tak jak do wszystkich innych dużych marketów budowlanych, więc farbę kupuję w lokalnym sklepie, ewentualnie w grę wchodzi Mrówka lub Praktiker oraz internet:) A co z tymi dywanami co ostatnio wkleiłam.... powiecie mi czy w dobrą stronę idę w poszukiwaniach... zawsze co kilka głów to nie jedna i jak to mówią: "w kupie siła":lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.02.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 (edytowane) A co z tymi dywanami co ostatnio wkleiłam.... powiecie mi czy w dobrą stronę idę w poszukiwaniach... Według mnie, w złą Przepraszam, ale, tak jak napisałam wcześniej, może oprócz pierwszego, pozostałe To już lepszy byłby dywan zupełnie jednolity, niż w te wzory, które, być może tylko mi, proszę wybaczyć, kojarzą się z epoką Gierka Mam nadzieję, że mogę pisać szczerze i nie będziesz mi miała tego za złe. Gosiu, powtórzę to za Catti, pokaż może inspiracje z wnętrzami, które Ci się podobają. Bo ja, mówiąc szczerze, czuję się mocno zagubiona Do tego nie można już obejrzeć fotek Twoich wnętrz zamieszczonych wcześniej Edytowane 1 Lutego 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.02.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 To co podoba mi się u kogoś to nie koniecznie widzę u siebie i tu jest problem bo ja chce beże i brązy a zdecydowana większość jest w szarościach, a to co znajdę we właściwych kolorach to z kolei styl strojny i elegancki... ale jak znajdę to co mi wpadnie w oko to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.02.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Okej, ale przecież inspiracje to tylko inspiracje Chodzi o układ, styl, rodzaj dekoracji. Kolory to sprawa wtórna Jeżeli znalazłaś coś w szarościach, co odpowiada Ci w większości, a tylko kolory się nie zgadzają, to pokaż koniecznie Wtedy, przynajmniej ja, nie będę błądzić we mgle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.02.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 A czy taki dywan, jak na tej inspiracji mógłby być? Podoba Ci się to wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.02.2016 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 może być dobry kierunek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.02.2016 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Tylko ja mam ciemny narożnik i taki zostaje, bo na starość robię się wygodna i do bólu praktyczna;) a miałam jasną kanapę (taką jak krzesła) i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.02.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Proszę bardzo, ciemny narożnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts