Catti 14.02.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Kupiłam i pomalowałam.... nówka sztuka Aisa, ty to jesteś aparatka ale pewnie tylko taka ci pasowała Gosia pokazuje szklane, owalne klosze z chromowaniem i jakoś sobie nie umiem wyobrazić ich przemalowania Macie rację, że są to w większości duże lampy ale nie tylko materiałowe walce, więc ja też zaczęłam szukać wśród innych kształtów... czyli zamiast walca może stożek lub sfera?????? super, że umiesz zrobić takie wizualki.... z tych wszystkich, wydaje mi się, że pierwsza mogłaby być, ale średnica 37 cm w przypadku tego kształtu, to będzie za mało inaczej wygląda pełny walec na 40-45, a inaczej lampa, która jest połową kuli reszta chyba bardziej pasuje do kuchni niż do salonu... Przewody wyprowadzone na 2 lampy nad stołem - tak jak na wizualkach i zamontowałam żarówki na kablach teraz czas na malowanie a potem bede martwić się co na tych kablach powiesić jednym słowem się dzieje na poważnie, czyli decyzje, że robisz zmiany funkcyjne w salonie już zapadły na amen farby wybrane? pasy mężowi pokazałaś? a kinkiety likwidujesz, czy zostawisz? bo można je zostawić i zamontować tam takie, które świecą góra/dół bo w sumie czym więcej możliwości oświetlenia, tym bardziej przytulnie a co myślicie o takim czymś w części wypoczynkowej ??? bo duży walec zdecydowanie odpada (wczoraj robiłam przymiarkę i mi nie pasuje) a potrzebuję czegoś co w zależności od potrzeby będzie dawało tylko "nastrojowe" światło lub większe... http://e.allegroimg.pl/s400/04/55/61/17/96/5561179614 na pierwszy rzut mi nie bardzo się podoba, ale pewnie dlatego, że mam podobną lampę w pokoju Młodego, kupioną wieki temu i chętnie bym ją wywaliła znalazłam coś podobnego, tylko te mocowania kul chyba ciekawsze ale może chciałabyś takiego druciaka jak wisi u mojej Młodej? to lampy Nowodvorski (niedrogie do kupienia na pewno w Obi)... dużo zdjęć też na stronach Obi Przeglądając internet już gdzieś mi wpadły w oko te lampy (albo coś bardzo podobnego ze wzorem) ale własnie skoro miały być duże to je pominęłam... a po drugie, ze względów praktycznych (lato i muchy) wolałabym coś niemateriałowego i dlatego ciągle wpadam na ścianę zwaną "kasa":( też przeczytałam u Mani, że nigdy więcej materiałowych, bo muchy, lato :D nie wypowiem się, bo nie mam.... zostawiam jeszcze kilka inspiracji: http://komfortowewnetrze.eu/wp-content/uploads/2014/05/0D8_0528_24+1.jpg trzy lampy, na różnej wysokości zwróć uwagę na zasłony i czarne dodatki do jasnych ścian.... taki kształt, ale ciekawa faktura kloszy http://livingroom24.pl/media/upload/artykuly_zdjecia/lampy3.jpg pewnie kosztują tyle co wczasy a tu do poczytania rady Wioli nie tylko o oświetleniu http://rokoko.squarespace.com/strona-gwna/5-trickow-ktore-odmieni-twoje-ycie.html Warto jeszcze potem zwrócić też uwagę na tonację żarówek, te w ciepłych tonacjach dadzą najlepszy efekt – przytulności i ciepła. to na razie tyle... trzymam kciuki, a miliona decyzji do podjęcia nie zazdroszczę (to było najtrudniejsze podczas remontu ) weszłam jeszcze na stronę nowodvorski a tu taka piękna lampa http://www.nowodvorski.com/var/cache/img/640x480xFFFFFF/resources/image/produkty/AMARA_ECRU/4166_AMARA_ecru_IV_zwis.jpg?checksum=5007c642 nie widzę tam cen, ale wiem, że ich lampy nie są masakrycznie drogie mają teraz wyprzedaż... zerknij http://www.nowodvorski.com/ znalazłam ich sklep internetowy http://www.lampynowodvorski.pl/ Edytowane 14 Lutego 2016 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 14.02.2016 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Catti, dzięki za linki:) ja byłam już w tym sklepie, bo właśnie na jednej z inspiracji znalazłam lampy tej firmy tylko że czarne http://foto.lampynowodvorski.pl/600/4840.jpg one mają średnicę 33,5 cm ,są też siwe http://foto.lampynowodvorski.pl/600/HEMISPHERE_gray_S_5074.jpg i to właśnie te lampy pchnęły mnie w poszukiwanie tego kształtu tylko, że białego koloru... szukałam o średnicy 40-45 cm ale na razie nie znalazłam nic ciekawego... a taka o średnicy 50 cm to dla mnie za wielka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.02.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 jakiej dlugosci jest stół ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 14.02.2016 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 jakiej dlugosci jest stół ?? Bez rozkładania 2,3m po rozłożeniu 3,2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 14.02.2016 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Gosia pokazuje szklane, owalne klosze z chromowaniem i jakoś sobie nie umiem wyobrazić ich przemalowania Ja też nie:), chociaż w starym domu miałam żyrandol przemalowany na czarno ze złotego, tylko on był już stary i dałam mu tym "nowe" życie. Zamiast chromu wolałabym satynę, czyli mniej błyszczące takie jak mam nóżki i uchwyty w meblach. W satynie mam karnisze u dzieciaków i w kuchni, są bardzo praktyczne (nie widać na nich kurzu:lol2:), wiec stąd pomysł, żeby w salonie też takie założyć a nie czarne, ale to jeszcze nie przesądzone... ...jednym słowem się dzieje na poważnie, czyli decyzje, że robisz zmiany funkcyjne w salonie już zapadły na amen Z dobrych rad trzeba korzystać, skoro samemu wcześniej się na to nie wpadło:) a że mój mąż nie wiele może mi w tym remoncie pomóc, wiec muszę zacząć wcześniej, żeby się z wszystkim wyrobić na czas skoro nie mogę wziąć dodatkowego urlopu i muszę robić popołudniami i weekendy: ...farby wybrane? pasy mężowi pokazałaś? Pasy nie przeszły i w drodze kompromisu stanęło, że ściany będą tylko malowane. Kolor wybrany i nawet kupiony:) wzięliśmy farbę z mieszalnika, więc nazwy nie podam, zobaczymy jaki wyjdzie na ścianie... według wzornika jest jasny ale zimny beż, podobno na ścianie wychodzi ciemniejszy. ...a kinkiety likwidujesz, czy zostawisz? bo można je zostawić i zamontować tam takie, które świecą góra/dół... Już zlikwidowane, kabel wykorzystany do lamp nad stołem, żeby można było je zapalać pstryczkami przy wejściu. Taki kinkiet chciałam nad telewizorem ale za dużo prucia ścian, żeby wyprowadzić włącznik przy wejściu, więc może przy następnym malowaniu, a na razie może jakaś mała nastrojowa lampka obok telewizora... Oświetlenie do części wypoczynkowej?... sama nie wiem co co chcę jeśli nad stołem byłyby półkule to chyba w żyrandolu też coś podobnego powinno być, ale nie chcę pełnych kul, więc szukam czegoś z półotwartymi kloszami... to był pierwszy, który znalazłam ale nic wiążącego, bo nie zakochałam sie w nim od pierwszego wejrzenia:lol2: a muchy? no cóż urok wsi:( nie ma tego tyle co kiedyś, gdy mieliśmy własne gospodarstwo, ale niestety sąsiedzi mają zwierzaki chodowlane a muchy nie znają granic niestety... mam siatki w oknach ale wystarczy, że dzieciaki chodzą w tą i z powrotem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 14.02.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Catti, dzięki za linki:) ja byłam już w tym sklepie, bo właśnie na jednej z inspiracji znalazłam lampy tej firmy tylko że czarne i to właśnie te lampy pchnęły mnie w poszukiwanie tego kształtu tylko, że białego koloru... no to cię zmartwię.... białe w tym kształcie nie będą wyglądać dobrze są metalowe, prawda? może czarne by się obroniły, ale kurz będziesz ścierać co trzy godziny najlepsze jednak wydają mi się te walce kichaj to, że z materiału.... mają potrzebną ci tam elegancję Pasy nie przeszły i w drodze kompromisu stanęło, że ściany będą tylko malowane. Kolor wybrany i nawet kupiony:) wzięliśmy farbę z mieszalnika, więc nazwy nie podam, zobaczymy jaki wyjdzie na ścianie... według wzornika jest jasny ale zimny beż, podobno na ścianie wychodzi ciemniejszy. szkoda, że na tapetę się nie zdecydowałaś, ale rozumiem to i szanuję.... pomyśl w takim razie koniecznie nad lustrem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 14.02.2016 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 no to cię zmartwię.... białe w tym kształcie nie będą wyglądać dobrze są metalowe, prawda? . Tak te są metalowe i takich nie brałam nawet pod uwagę... szukałam białych ale szkło lub tworzywo, żeby pasowało do mojego "babcinego" stołu... i te co wkleiłam są szklane. szkoda, że na tapetę się nie zdecydowałaś, ale rozumiem to i szanuję.... pomyśl w takim razie koniecznie nad lustrem... Lustro jak najbardziej zatwierdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.02.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) TU więcej zdjęć metamorfozy mieszkania Edytowane 15 Lutego 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.02.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Catti, dzięki za linki:) ja byłam już w tym sklepie, bo właśnie na jednej z inspiracji znalazłam lampy tej firmy tylko że czarne http://foto.lampynowodvorski.pl/600/4840.jpg one mają średnicę 33,5 cm ,są też siwe szukałam o średnicy 40-45 cm ale na razie nie znalazłam nic ciekawego... a taka o średnicy 50 cm to dla mnie za wielka:( Bez rozkładania 2,3m po rozłożeniu 3,2m Tak tylko dla zoobrazowania , w moim projekcie wlasnie dla stołu prawie jak Twoj 240 planowałam lampy 50 i taki projket zrobila mi projktantka, zobacz ze te 50 cm w takiej formie nie jest za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 16.02.2016 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 W Twoim projekcie wygląda dobrze... ja wieszałam u siebie miski nad stołem żeby zobaczyć jak wyglądają rózne wymiary i dla mnie 50 cm jest za wielkie... może gdyby stół miał inny styl, ale jest jaki jest... Wczoraj zaczęliśmy malowanie salonu:) i wiatrołapu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.02.2016 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Gosik, ja Cie prosze nie pogniewaj sie - ale wszystkie zyrandole co pokazalas ze myslisz nad sofki sa FE . Typowe epoki Gierkowej. Ja sie dziwie ze takie cos jeszcze sie sprzedaje w PL i ze ktokolwiek to kupuje. To nawet nie bedzie pasowac z lampami ktore chcesz nad stolem powiesic - a kazda pokazana przez dziewczyny jest ladna. Nie mozesz powiesic cos niskiego? Jakis - jak to sie mowie - platfon, a do tego stojaca wysoka lampe? A nawet dwie? zapewniam Cie ze swiatla bedzie wystarczajaco. Przez 25 lat zylam bez zadnej lampy u sufitu nad kanapami i uzywalam tylko bocznych i ciemno nie bylo. Tutaj w domu mialam wielka niespodzianke ze je wsadzili. I jak widzisz mam w planie sie ich pozbyc. Mimo ze zytandole mam piekne. Co do karniszy - zadnycn srebrnych. Tylko czarne. Niewazne ze nic tam czarnego nie masz. Karnisz zyje swoim osobnym zyciem. Ja to przerobilam, jak sie moj M w bloku uparl miec srebrne. Totalnie nie pasowalo nawet do szarych scian, zaslon itd. Szybko wymienilam na czarne. Gdybys miala super nowoczesne mieszkanie z wieloma chromowymi, srebrnymi dodatkami - bylo by ok, ale nie u Ciebie. Ale nie bij OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.02.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Boziu.... dziewczyny, jakie piękne rzeczy pokazujecie Wszystko bajkowe..... Gosia no..... mania ma rację..... a Tomkowa super inspiruje U siebie też bym najchętniej dużo rzeczy zmieniła.... no ale chłop..... same wiecie.... wymaga urobienia .... a to z kolei czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 17.02.2016 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Mania, nie będę Ciebie bić i gniewać też nie mam na co:), bo w żadnej z tych lamp nie zakochałam się od pierwszego wejrzenia...Przy poprzednim ustawieniu w części wypoczynkowej nie miałam lampy sufitowej tylko kinkiety boczne, bo tak chciałam i tak zostały poprowadzone kable przy przebudowie jeszcze przed tynkowaniem. Teraz przy zmianie ustawienia logiczna jest zmiana oświetlenia i bardzo chętnie zrobiłabym na suficie tylko punktówki tak jak w przedpokoju czy na górze, ale nie mam tyle szczęścia co Ty i mam sufit betonowy, więc musiałabym robić sufit podwieszany, żeby poprowadzić kable, a nie chcę obniżać obecnego... i tym sposobem dochodzimy do punktu wyjścia, czyli mamy kabel po żyrandolu nad poprzednim stołem i coś tam trzeba powiesić, żeby świeciło... nie materiałowa bo mam ten sam problem co Ty w kuchni, więc jaką proponujesz????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.02.2016 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 wrocilam sie i spojrzalam na fotki pokoju, przedtem nie zwracalam uwagi na swietlenie Gosik - platfon! zwykly platfon. Jesli masz problem z muchami szukaj takiego zeby mial plastykowy/akrylowy.szklany klosz. Mucha narobi na kazdym, ale latwiej umyc. ktoras z dziewczyn wkleila Ci jeden wez no wroc spojrz. Skor tam nie mialas nic nad glowa i tak chcialas i bylas przyzwyczajona to po co Gierka teraz wieszac? (a Gierek takich nie wieszal u sieble tylko lud prosty). Nie wiem jakie macie lampy w Polsce, szukaj platfonu. Owszem, mam dobrze ze moge wpusic punktowki bo tego obnizonego kwadracika bym tez nie chciala, ale mialam przedtem platfony, pamietasz? ten co nadal w kuchni wisi , sa tam 3 zarowki i daje duzo swiatla. Mysle ze platfon latwiej bedzie znalezc niz zyrandol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 20.02.2016 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Plafonów Ci u nas niby dostatek... mniejsze, większe, okrągłe, kwadratowe, mniej i bardziej ozdobne.... np: średnica 45 cmhttp://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/59/89/47/92/5989479296 50 cmhttp://lampyesklep.pl/zdjecia/zdjecia/c29366yk_4.jpg42 cmhttp://www.lumidecor.pl/allegro/2015-07/foto/48062-3_1.jpg 46 cmhttp://1.allegroimg.pl/s400/04/59/91/59/21/5991592129http://3.allegroimg.pl/s400/15/59/74/16/34/5974163411http://image.ceneo.pl/data/products/21926400/f-globo-lighting-azalea-46630-5d.jpghttp://image.ceneo.pl/data/products/14793039/f-reality-london-63040106.jpg tylko jak trzeba coś wybrać to nie ma co:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Gosik bo tak jak z kobieta i jej szafa - szafa pelna ciuchow a nie ma sie w co ubrac Teraz jest dobrze, teraz trafilas w 10tke. teraz bedzie latwiej wybrac no i kazda z nich bedzie lepsza od Gierka. Nie pamietam czy pisalas ktora masz zamiar kupic pierwsza - czy ta nad sofke czy te nad stol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.02.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Przynoszę bardzo ładną lampę, teraz w 10-procentowej promocji, TUTAJ Nie jest z materiału, więc odpadłby problem "much" zostałby wyeliminowany (obejrzałam wszystkie swoje lampy i nie dostrzegłam najmniejszych śladów tych owadów ) Gdyby okazała się za krótka, to z wymianą kabla na dłuższy też żaden kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 21.02.2016 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) ... Nie pamietam czy pisalas ktora masz zamiar kupic pierwsza - czy ta nad sofke czy te nad stol? Najlepiej wszystkie razem, żeby zamknąć temat oświetlenia i zająć się następnym;) Przynoszę bardzo ładną lampę, teraz w 10-procentowej promocji, TUTAJ ... Dzięki Tomkowa:) lampa fajna tylko, czy pasuje do mojego "babcinego" stołu:confused:, bo na wszystkich inspiracjach z tymi dużymi lampami stoły są proste i krzesła też w zupełnie innym stylu niż moje... a mój stół jest jaki jest i jeszcze długo taki będzie, więc jakby nie patrzeć ogranicza trochę możliwości... co prawda przy obecnym ustawieniu (dużo lepszym niż poprzednie:yes:) jest z tyłu ale i tak wydaje mi się, że lampy powinny łączyć w sobie nowoczesność z odrobiną klasyki i wracamy do punktu wyjścia czyli chyba będzie http://lampydomowe.pl/images/mini/e293db077a24fd606165fceee90df886.jpg ...obejrzałam wszystkie swoje lampy i nie dostrzegłam najmniejszych śladów tych owadów ... O tej porze roku moje też są czyste:) problem zaczyna się w maju, gdy zrobi się ciepło i trwa tak do połowy października... potem rozkręcam wszystkie moje Edytowane 21 Lutego 2016 przez gopax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 21.02.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Gosiu, witam się podglądam od czasu do czasu Twój wątek... Nawet nie wiem, czy pisać, abyś się nie obraziła, ale: Co dziewczyny podpowiedzą, coś z fajna lampą, Ty i tak wracasz do tych "gierkowych":lol2: Te zaproponowane przez Tomkową są całkiem całkiem. Nie w stole jest problem, on akurat jest ok i pewnie wpisze sie w każdy styl. Zmieniłabym krzesła - rozumiem, że to też rewolucja portfelowa i lepszym wyjściem byłoby uszycie sukieneczek na te krzesła. Co do plafonów, to oprócz pierwszego i ostatniego - dyskusyjny także, reszta nadaje się tylko do łazienki albo garderoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 21.02.2016 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 ave! "ZUMA LINE" też "gierkowska" :confused: przecież to pierwsza propozycja dziewczyn:) Plafon to propozycja Mani a Ty jakie oświetlenie proponujesz do części wypoczynkowej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts