Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metamorfoza naszego szaraczka

gopax

Recommended Posts

ta Twoja ostatnia propozycja to zuma line? Trudno - lampa jako taka ładna, nie licząc znanej metki ;)))tylko nie o firmę tu chodzi - bo ten kształt w Twoich wnętrzach moim zdaniem tworzy klimat sztampowy i bardzo zachowawczy. Dałabym coś bardziej szalonego, może wypatrzonego nawet na starociach etc ( w części wypoczynkowej - plafon trudno dostać oryginalny - to fakt, wiem, bo moja siostra ma niskie mieszkanie i szuka plafonu

i o ile Manię uwielbiam:D, to plafony do mnie nie przemawiają) a nad stołem byłabym za "zwisłymi" lampami.

A poza tym, to i tak Twoje wnętrze i to Ty masz się w nim dobrze czuć.

jeśli cos wpadnie mi w oko, oczywiście podrzucę

PS a musisz mieć zwisy w części wypoczynkowej? Lampy stojące byłyby bardziej klimatyczne?

Edytowane przez ave!

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O stojacych lampach tez pisalam :p

Platfon podalam jako luzna propozycje zamiast Girka (Gosik ta ostatnia to niestety tez gierek).

Platfon mialam na mysli takie jak ja mam - ze wyglada jak zyrandol, otwary od dolu, ale przy suficie.

Gosik - a moze tak - bo bylby fajny komplet a i tak musisz i nad stol i nad sofke kupic. Jesliby cenowo wyszlo OK i jesli bys nie trafila na nic konkretnego - nad stol zwisajace jak dziewczyny mowia a nad sofke taka sama tylko upitolic kabel i ja powiesc przy suficie , bedzie jak platfon bo bez kabla ale przy suficie i bedzie taka sama jak reszta.

Tamte zamkniete platfony to fakt bardziej do lazienki/korytarza. Szukaj cos otwartego . Albo wszystkie te same.

Z tego powodu zmienialam wszystkie u siebie bo mnie wnerwialy rozne lampy. A dzisiaj nastepna rozwalka - przez te wlasnie lampy.

Zuma line Cafe to przepiękna lampa, którą zaproponowałam, bo planowałam ją u siebie nad stołem, widziałam, macałam i wiem, że jest porządnie wykonana, ładnie wygląda i do tego w świetnej cenie :) Wrzucę ją jeszcze raz, dla przypomnienia ;) I cały czas do niej namawiam :yes:

zumaline.jpg

Do tego proponowałam, nad część wypoczynkową, lampę Sobrietę, która zamocowana na maksymalnie krótkich linkach może udawać plafon :) Ona wygląda jak z materiału, ale marszczony bok jest wykonany z tworzywa, który w wyglądzie i dotyku łudzącą przypominającą tkaninę. Z czyszczeniem nie będzie żadnego problemu :) W tej chwili jest chyba obniżona cena, TU. Mogę się założyć o dobre wino, że w takiej cenie nie znajdziesz lampy tej jakości, urody i wielkości (65 cm) w takiej cenie :)

sobrieta.jpg

Za 800 zł miałabyś bardzo ładny zestaw oświetlenia :)

edit: gopax, żebyś miała wyobrażenie, jak wygląda lampa 65-centymetrowa pod sufitem (bo spodziewam się, że stwierdzisz, że za duża ;) ) pokażę Ci, jak ona wygląda u mnie. Pokój ma 4 metry szerokości, a ona wisi po środku

taśmy.jpg

Edytowane przez Tomkowa

Tomkowa, bardzo ładne te lampy, obie, a ta plisowana w roli plafonu genialna

Mam pytanie, ale nie wiem jak to opisać. Chodzi mi o to, że te lampy od dołu mają zasłonięte żarówki, prawda?

edit: już widzę, że tak :-)

gopax, zestaw naprawdę idealny, spełnia wszystkie Twoje wymagania, cena niestety na jednorazowy zakup dla mnie byłaby nie do przełknięcia, ale jak już wiadomo co sie chce kupić, to polowalabym na okazje, może ktoś sprzeda, bo zmienai wystrój, moze jakaś wyprzedaż, zmiana dekoracji w sklepie :yes:

Coś się upoluje :-)

Edytowane przez mamik

Mamik, cieszę się, że się podobają :) Tak, zarówno Zuma Cafe, jak i Sobrieta mają od dołu maskownicę, która przesłania żarówki i dzięki temu światło jest ładnie rozproszone i nie razi w oczy :) To jest materiał naciągnięty na metalowy okrąg, który mocuje się bardzo prosto do boków, na których są malutkie haczyki :)

Obecnie w całym domu nie mam ani jednego typowego żyrandola. Tam gdzie to było możliwe zrobiłam punktówki, bo tak było mi wygodnie:)

Lampa do nastrojowego światłą też będzie... na razie jest na komodzie i może będzie stojąca gdzieś z boku tylko jeszcze nie wiem gdzie, żeby nie przeszkadzała i nie odbijała się w TV mojemu męzowi...może za narożnikiem???? pożyjemy z nowym ustawieniem to samo wyjdzie gdzie i jaka będzie najlepsza...

Czasami jednak potrzebuję jasnego światła w salonie, więc jak już mam ten kabel w suficie to chcę go wykorzystać. Sęk w tym,że sama nie wiem czego chcę, więc wklejam to co oferuje rynek bardziej po to, żeby przymierzyć, porównać i ustalić czego na 100% nie chcę i w końcu znaleźć to coś idealnego, o czym będę mogła powiedzieć: "Tego właśnie szukałam":)

Gopax, Sobrieta jest na trzy żarówki. U mnie są wkręcone dwie, bo z trzema było zdecydowanie za jasno :) Ty masz większy salon, więc spokojnie wystarczyłaby taka ilość światła. Jeżeli lubisz komplety, to Sobrieta jest też w wymiarze 40 cm, w tym samym sklepie, TU. Jest na pojedynczym kablu, na jedną żarówkę i bez maskownicy od dołu. Tworzywo, z którego jest wykonana, jest znakomite i na wszelkie zabrudzenia wystarczyłaby wilgotna ściereczka :)

sobrieta1.jpg

Zgadzam się z dziewczynami, że te propozycje, które wrzucasz nie są najszczęśliwsze ;) Rynek oświetlenia jest przeogromny, ale Ciebie wyraźnie ciągnie do specyficznego stylu ;)

Gopax, Sobrieta jest na trzy żarówki. U mnie są wkręcone dwie, bo z trzema było zdecydowanie za jasno :) Ty masz większy salon, więc spokojnie wystarczyłaby taka ilość światła. Jeżeli lubisz komplety, to Sobrieta jest też w wymiarze 40 cm, w tym samym sklepie, TU. Jest na pojedynczym kablu, na jedną żarówkę i bez maskownicy od dołu. Tworzywo, z którego jest wykonana, jest znakomite i na wszelkie zabrudzenia wystarczyłaby wilgotna ściereczka :)

[ATTACH=CONFIG]347611[/ATTACH]

Nie, bez maskownicy nie, maskownica jest niezbędna, bez niej to już nie to samo, chyba, że da się ją jakoś dorobić

Gopax - czyli masz trochę czasu na szukanie okazji :yes:

Wcześniej napisałam...

to "chyba" to już tak na 90%... ok 8 marca mają płacić "trzynastkę" :lol2:

Ale zwróciłaś uwagę w opisie, że ona ma 4 żarówki ? Pisałaś wcześniej o włącznikach i możliwościach zapalania światła, więc fajnie by było tak je podłączyć, żeby móc zapalać połowę lub wszystkie :)

edit: gopax, żebyś miała wyobrażenie, jak wygląda lampa 65-centymetrowa pod sufitem (bo spodziewam się, że stwierdzisz, że za duża ;) ) pokażę Ci, jak ona wygląda u mnie. Pokój ma 4 metry szerokości, a ona wisi po środku

]

u mnie wisi odrobinę niżej chyba niz u Ani i wygląda to tak, wcale nie jest za duża:yes:

efa2ebd0fcf45057d71662f3c6ff53f0.jpg

Nie, bez maskownicy nie, maskownica jest niezbędna, bez niej to już nie to samo, chyba, że da się ją jakoś dorobić

Gopax - czyli masz trochę czasu na szukanie okazji :yes:

Dorobić jest bardzo trudno, a może nawet jest to niemożliwe ze względu na konstrukcję lampy.

TU duża Sobrieta w jeszcze lepszej cenie :)

... Ciebie wyraźnie ciągnie do specyficznego stylu ;)

Coś w tym jest:) bo ja w ogóle jestem specyficzna i nieszablonowa... i nie zawsze podoba mi się to co większości:)... a z kolei to co mi się podoba, nie zawsze jest na miarę moich możliwości:( ...

stylowy_salon_z_kominkiem_portalowym_pikowana_sofa_glamour.jpg

http://img.shmbk.pl/rimgsph/132883_1bd06064-cde2-4c3c-b53f-fdb80caca874_max_900_1200_-salon-styl-klasyczny.jpg

http://intellio.pl/assets/photos/realizacje/92-klasyczny-salon-wypoczynkowy-projekt-wnetrz-thumb.jpg

Edytowane przez gopax

Coś w tym jest:) bo ja w ogóle jestem specyficzna i nieszablonowa... i nie zawsze podoba mi się to co większości:)... a z kolei to co mi się podoba, nie zawsze jest na miarę moich możliwości:( ...

[ATTACH=CONFIG]347690[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347692[/ATTACH]

nie ma załącznika a chyba to cos ładnego miało być :-)