aisa222 16.03.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Gosia daj namiar na gościa od materiałów / tapicerki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 16.03.2016 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Mój materiał kupiłam na allegro TU ale jeszcze nie mam nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 16.03.2016 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Jest coraz bardziej OK - nie mówię, że w moim stylu - ale to nie mój dom:yes: - zmieniłabym mimo wszystko na solidniejsze donice nawet te które radziła Catti - potrzeba tu siły w tym salonie... - a mniejsze kwiatki na pewno mogą znależć równie im sprzyjające miejsce:cool: i jasny bezowy lub kremowy dywan - większy niż ten, który jest teraz i jesli nie zmiana tapicerki krzeseł, to chociaż sukienki.... Doniczki są już z tej samej bajki ale jasne lakierowane, bo do tego żyrandola takie mi bardziej pasują... [ATTACH=CONFIG]350096[/ATTACH]mogłyby być jeszcze ceramiczne ale są za cięzkie i miałabym problem z przenoszeniem tego dużego kwiata do kąpieli, więc wybrałam to co bardziej praktyczne:) W poprzedniej epoce dominowały drobne kwiaty, które stawiało się na kwietnikach wieloramiennych (też miałam w domu taki od podłogi do sufitu na 9 doniczek;)) Teraz takiego kwietnika bym już nie postawiła, ale nadal lubię kwiaty więc mam je w salonie i zostaną tutaj nawet jeśli nie wszystkim się to podoba:D Jasny dywan ładnie wygląda ale w pokoju gościnnym do którego wchodzi się raz na ruski rok, albo u kogoś kto nie ma co robić i z nudów albo z jakiejś innej pasji, której ja nie ogarniam czyści go co najmniej raz w tygodniu... Ja przerobiłam już jasny shaggy (pisałam o tym wcześniej) i na 1000% w tym stuleciu w moim salonie nie będzie już jasnego dywanu... "Sukienki" na krzesłach kojarzą mi się z weselem w lokalu, więc nie zrobię takiego czegoś w swoim domu... może kiedyś wymienię całe krzesła ale to już nie w tym roku, bo żyrandol nadwyrężył budżet remontowy i z zakupami na razie koniec, bo musi coś zostać na imprezę a pensja w budżetówce nie jest z gumy:(... no chyba, że trafię dywan, który mi wpadnie w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 16.03.2016 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Doniczki są już z tej samej bajki ale jasne lakierowane, bo do tego żyrandola takie mi bardziej pasują... ale nadal lubię kwiaty więc mam je w salonie i zostaną tutaj nawet jeśli nie wszystkim się to podoba:D na 1000% w tym stuleciu w moim salonie nie będzie już jasnego dywanu... "Sukienki" na krzesłach kojarzą mi się z weselem w lokalu, więc nie zrobię takiego czegoś w swoim domu... ) Ba, ale to to Ty prosisz o pomoc i mam wrażenie, że każdą z założenia odrzucasz Jeśli przyjmujesz opinie pod warunkiem, że "i tak będą tradycyjne brązy i małe kwiatki etc etc" to nasze rady.... będzie pewnie i tak lepiej ale zachowawczo. To tak jak kiedyś Mania powiedziała o szpilkach nie zawsze wygodnie, ale za to efekt... Pa:) już nie będę się odzywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 16.03.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Mój materiał kupiłam na allegro TU ale jeszcze nie mam nowego Dzięki Gosia.... chodzi mi o sprawdzonego sprzedawcę, żeby w razie draki wymienił na taki jak trzeba .... tylko jeszcze męża przekonac do zakupu i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 16.03.2016 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Owszem w szpilkach ładniej ale nie chodzisz w nich 24 godziny na dobę, prędzej czy później zdejmujesz szpilki i zakładasz kapcie...Podobnie jest z domem... ważne jest żeby było ładnie dla oka, ale dom jest przede wszystkim do mieszkania a nie tylko na wystawę, wiec musi być też wygodnie, żeby domownicy czuli się swobodnie.. Odkąd zaczęłam temat zmiany... propozycji było całkiem sporo i często jedne były przeciwieństwem innych... niektóre odrzuciłam od razu, nad innymi się zastanawiałam a jeszcze inne zastosowałam... zmiany w salonie widać gołym okiem i chyba każdy kto zabrał głos znajdzie coś co podrzucił mi na fotce lub w sugestiach... a to że wolę beże i brązy a nie szarości czy zimną biel, które są teraz modne to właśnie moja wewnętrzna przekora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 16.03.2016 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 .... tylko jeszcze męża przekonac do zakupu i już ...a jeśli to nie tajemnica to cochcesz tapicerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 16.03.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 pewnie, że nie ..... krzesła przecie..... bo coś mi sie widzi, że w najbliższym czasie będzie malowanko całego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 17.03.2016 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzisiaj w końcu dostałam materiał po wymianie... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=350216&d=1458239280 Jeśli nie będzie żadnego kataklizmu, to jutro narożnik będzie miał już ładniejsze "plecy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.03.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 No tym razem strzał w dychę W takim razie wypada mi tylko czekać na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.03.2016 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 no trafione tym razem Gosik a Ciebie nikt nie namawial na szarosci, kazdy wie ze lubisz beze i brazy to czekamy na obitke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 18.03.2016 00:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 no trafione tym razem Gosik a Ciebie nikt nie namawial na szarosci, kazdy wie ze lubisz beze i brazy to czekamy na obitke Mania, owszem Ty mnie nie namawiałaś, ale ktoś inny sugerował zmianę tapicerki, żeby było "mniej brązowo"... Za obijanie wezmę się dopiero jutro po pracy i mam nadzieję,że mi się uda, chociaż wiem, że nie dorównam Tobie w perfekcji przydałaby mi się pomoc, bo mam jeszcze kufer do zrobienia a czasu niewiele do świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.03.2016 03:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Gosik, kazdy szukal pomyslu i rady i kazdy chcial dobrze, nawet jak pomysl Ci nie podszedl A taka skromna juz nie badz - bo to co wyprawiasz z meblami to uklon w Twoja strone Praktyka czyni mistrza - a ja sie mistrzem nie czuje (ale sklamalam ......zart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.03.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Gosiu, jaki wymiar dywanu byłby najlepszy? Przynoszę bardzo fajny, w dobrej cenie, w rozmiarze 160x230 TUTAJ szczegóły Jeżeli rozmiar byłby dobry, to wydaje mi się, że pasowałby świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 18.03.2016 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Tomkowa, dzięki za dywan:) jak go zobaczyłam od razu wydawało mi się, że już go gdzieś widziałam... i jak sprawdziłam mam go zapisanego w folderze "MOJE DYWANY" bo kiedyś wpadł mi w oko:)... tylko teraz nie jestem pewna czy nie będzie za mały, bo ten co jest na zdjęciu ma wymiary 220 x 150 a powiedziałyście, ze dywan powinien być zdecydowanie większy... mój shaggy miał wymiary 250 x 180 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=350373&d=1458318507 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.03.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) O, jak się cieszę, że trafiłam Gosiu, popatrzyłam jeszcze raz na Twoje fotki i uważam, że ten dywan z Komfortu byłby idealny Jest większy o 10 cm z każdej strony od tego, który teraz leży. Na fotce pokazującej przejście do stołu widać, że najładniej będzie, gdy dywan będzie leżał równo z sofą. Więc po drugiej stronie podsuniesz go 10 cm pod narożnik i będzie to, co potrzeba Namawiam!! edit: jest jeszcze taki: 200x280, cena jeszcze lepsza TUTAJ Też by było ładnie Edytowane 18 Marca 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 19.03.2016 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Kupiony materiał jest już na swoim miejscu:) Było tak: http://e-fotek.pl/images/66572949448402112393.jpg http://e-fotek.pl/images/69433598163849442828.jpg http://e-fotek.pl/images/77825709892824424560.jpg ...a od kilku godzin jest tak: http://e-fotek.pl/images/72376460556770496033.jpg http://e-fotek.pl/images/40797123355305700422.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.03.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Gosik !!! cudownie! normalnie profeska! Zastanawialam sie jak sobie poradzisz z bokami a tu prosze - Gosik sprytna i odwalila kawal super roboty! Nikt by nie pomyslal ze tylu nie bylo BRAWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.03.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Jak zwykle pełen profesjonalizm i wszystko tak ręcznie szyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.03.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiedziałam, że to zrobisz profesjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts