Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metamorfoza naszego szaraczka

gopax

Recommended Posts

Dzięki, ale do profesjonalnego wykonania to temu daleko... zrobiłam ile mogłam żeby było lepiej, ale zdecydowanie wolę robić coś od zera nić poprawiać po fachowcach:yes:

Dzisiaj było łatwiej... kilka desek, kawałek gąbki, trochę kleju, kawałek materiału i do tego jakieś 600 zszywek.... a wyszło takie coś:

http://e-fotek.pl/images/16324247653951003944.jpg

http://e-fotek.pl/images/90117748079766619554.jpg

http://e-fotek.pl/images/52979976588041607882.jpg

zamiast takiego czegoś:)

http://e-fotek.pl/images/50553627285478373400.jpg

Edytowane przez gopax

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kupiłam , bo wpadł mi w oko i wydaje mi się, że będzie bardziej praktyczny od jednolitego brązu;) a czy dokonałam dobrego wyboru to się okaże z czasem...

W tamtym sklepie z tego typu materiału nie było szarości, widziałam rudy i ciemniejszy brąz, ale to mały sklepik, musiałabyś poszukać w jakimś większym sklepie i zobaczyć, dotknąć, czy ci się nada na krzesła....

W internecie znalazłam TU mój materiał w super cenie, bo ja w sklepie płaciłam 2 razy więcej:mad:

http://givson.lh.pl/allegro/monaco/sofa.jpg

i mają tam jeszcze takie kolory

http://givson.lh.pl/allegro/monaco/kolory.jpg

Tkanina nazywa się MONACO:)

Gopax, metamorfoza super, kanapa REWELACJA, niesamowite, co potrafisz zrobić, chylę czoła przed umiejętnościami, teraz tylko dywan :-)

bardzo fajny materiał wynalazlaś na siedzisko, te czarne i biale nitki fajnie przełamują beże, nie żałuj zakupu u tapicera, miałaś od razu, a tam za przesyłkę byś jeszcze doplaciła, czekałabyś nie wiadomo ile, a tak masz gotowe :-)

...nie żałuj zakupu u tapicera, miałaś od razu, a tam za przesyłkę byś jeszcze doplaciła, czekałabyś nie wiadomo ile, a tak masz gotowe :-)

Te 2m, które kupiłam na pufę jakoś przeżyję... ale ja płaciłam 38 zł/mb a na allegro jest po 15,99 zł i kurier 17 zł (do 50 m)... nie trzeba być wielkim matematykiem, żeby policzyć różnicę gdyby kupowało się tego więcej..:mad:

Fakt, że gdybym nie pojechała w piątek do tego sklepu to nie wpadłabym na pomysł, żeby takiego materiału szukać i to chyba jedyny plus tej sytuacji, bo przesyłka to kwestia 2-3 dni.

Gosik idziesz jak burza :yes:

co nastepne w planie? oprocz dywanu, jakis DIY?

Mania, jak to jest burza to tornado na określenie Ciebie jest za mało:lol2:

Nowe DIY może i chodzi mi po głowie ale środków brak i przede wszystkim czasu, bo chyba zapomniałaś, że ja pracuję zawodowo i co gorsze przywożę robotę do domu:( a do tego wiosna za oknem i trzeba się wziąć za podwórko i ogródek... krety zrujnowały mi trawniki przed domem:mad: więc muszę coś zrobić aby poszły sobie gdzieś indziej a potem zrobić porządek dosiać trawkę itp. typowo porządkowe, bez nakładów finansowych, nie licząc nasion do ogródka:)

No i przydałoby się odświeżające malowanie w kuchni i przedpokoju, ale nie wiem, czy zdążę przed przyjęciem:confused:

Gosia, to ja od początku.... (tydzień mnie nie było a tu taaaakie nowości :D)

żyrandol przepiękny, świetnie się wkomponował, jest elegancki i super wygląda :yes:

materiał na kanapie jest identyczny, to ma chłop szczęście, że się za pierwszym razem nie dogadaliście :lol2:

myślę, że gdyby był zbliżony odcieniem, a nie taki jak ten, to nie wyglądałoby tak świetnie, a teraz nie ma róznicy... no super!!!

czyli wyszło na dobre :D

no i kolejny raz gratuluję, że ty tak sama i tą kanapę i pufkę.... zdolniacha :yes::yes::yes:

materiał na pufę genialny!

uwielbiam takie sploty, miałam już niejedną tapetę w takim właśnie klimacie jutowego worka

choć szczerze mówiąc myślałam, że zostawisz dół w brązie :)

no to teraz jeszcze dywan i gotowe :)

mam nadzieję, że jesteś zadowolona, bo jakby nie było to były trochę "salonowe rewolucje" :rotfl:

:hug:

...no i kolejny raz gratuluję, że ty tak sama i tą kanapę i pufkę.... zdolniacha :yes::yes::yes:

:rolleyes: Byłam pilną uczennicą na ZPT-ach:lol2:

...materiał na pufę genialny!

uwielbiam takie sploty, miałam już niejedną tapetę w takim właśnie klimacie jutowego worka

choć szczerze mówiąc myślałam, że zostawisz dół w brązie :)

Ja nawet byłam tego pewna i jak pojechałam po zszywki to poszłam do materiałów po ciemnobrązową dermę:)... ale dermy nie było w takim kolorze jak chciałam i wtedy wpadł mi w oko ten materiał, więc wzięłam go na całość.

... no to teraz jeszcze dywan i gotowe :)...

No właśnie wracamy do punktu wyjścia... bo przecież wszystko zaczęło się od dywanu i wtedy nawet nie pomyślałam, że rozpęta się z tego taka rewolucja:rotfl:

mam nadzieję, że jesteś zadowolona, bo jakby nie było to były trochę "salonowe rewolucje"

Ja jestem bardzo zadowolona:D, pozostali domownicy też już przywykli do przemeblowania, chociaz byli bardziej sceptycznie nastawieni do zmian niż ja:lol2: a i naszym gościom zmiany też się podobają:)

Materiał ma szerokość 1,4m.

Nie bardzo wiem jak jest mocowany ten element w oparciu, ale trzeba go liczyć podwójnie i do tego coś na podłożenie siedziska od spodu... więc na jednej szerokości będą 2 siedziska i oparcie lub 2 oparcia i siedzisko... moim zdaniem na 12 krzeseł wystarczy 5m, ale ja krzeseł nie robiłam, więc głowy nie dam;)

Materiał ma szerokość 1,4m.

Nie bardzo wiem jak jest mocowany ten element w oparciu, ale trzeba go liczyć podwójnie i do tego coś na podłożenie siedziska od spodu... więc na jednej szerokości będą 2 siedziska i oparcie lub 2 oparcia i siedzisko... moim zdaniem na 12 krzeseł wystarczy 5m, ale ja krzeseł nie robiłam, więc głowy nie dam;)

No właśnie.... ja też nie wiem jak mocowane jest to nieszczęsne oparcie ale materiał jest z przodu i z tyłu.... siedzisko to tylko tyle, żeby podwinąć.... od spodu jest jakiś inny materiał .... do ponownego zamontowania..... krzesełek mam 16 :D