aisa222 11.01.2017 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Czytam i przeglądam.... przeglądam i czytam... ale nie piszę, bo w sumie to ja raczej z tych co podglądają... ale dziś to muszę napisać Boszzzzzee.... skąd ja to znam hihi Trzymam kciuki..... no kto jak kto ale Tobie na pewno się uda zrealizować wszystko po Twojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.01.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 projekt oczywiście generalnie mi się podoba widac po podziale szafek, że masz umysł ścisły , ja bym chyba próbowała zastosować standardowe szerokości, tak "na wszelki wypadek", żeby np standardowe wkłady do szuflad weszły, albo żeby się nie okazało, że jakiś front albo uchwyt nie pasuje, a tu proszę - można inaczej jedną rzecz bym chyba rozważyła - czy nie wyglądałyby lepiej trzy wiszące szafki - wydaje mi się, że wyglądałoby ładniej, a otwieranie mniejszych drzwiczek też jest wygodniejsze. czy bok wysokiej zabudowy chcesz zrobić w kolorze górnych szafek? Na jednej z Twoich inspiracji tak było i tam mi się podobało nie wiem, co bym mówiła widząc to na żywo czy wszystkie szafki bedą miały na gorze szuflady, czy to tak zlokalizowany uchwyt do otwierania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Wysoka zabudowa cała będzie w kolorze drewnianym tak jak dolne szafki.Oczywiście górne mogłyby być 3 ale wtedy mielibyśmy 1 x 80 + 1 x 40 , górne szafki są płytkie i 40 u mnie średnio się sprawdza, więc stwierdziłam, że bardziej praktyczne będą 2 szafki po 60 cmCo do szafek dolnych to chcę zrobić w każdej szafce szuflady, bo znika mi słupek szufladowy 40, i brakowałoby mi takich niskich szuflad równy rozkład dolnych szafek też jest podyktowany praktycznym podejściem, bo skoro na całości będzie węższy blat to i szafki będą płytsze, więc tam mój słupek nie zmieściłby się na głębokość, a wąskie i płytkie szufladki są kompletnie niepraktyczne... o nietypowe wymiary się nie boję, bo skoro są cięte na wymiar to można zrobić ile się chce z dokładnością do 1 mm, a liczyć chyba umiem w moim zawodzie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.01.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) jest dokładnie i symetrycznie, tylko mi to ,3 czy jakoś tak, zgrzyta Zapomniałam zapytać - jakie szuflady tracisz? bedziesz malować fronty te, które masz teraz? Edytowane 11 Stycznia 2017 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 ...czy nie wyglądałyby lepiej trzy wiszące szafki - wydaje mi się, że wyglądałoby ładniej, a otwieranie mniejszych drzwiczek też jest wygodniejsze. skoro mam tam 120cm na szafki wiszące to 120: 3 = 40, czyli mamy do wyboru albo 3 szafeczki po 40 cm albo 2 x 60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 A tracę szuflady te co widać tu http://s1.fotowrzut.pl/S53K5EAAZZ/3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.01.2017 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 ja nie o tym "trzy", mi chodzi o 54,3 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.01.2017 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) czyli skracasz ciąg szafek koło kuchenki? To może pod oknem jednak zabudowa głęboka? ile potrzebujesz miejsca koło stołu i na przejście do spiżarni? Jeśli robisz plytszą zabudowę, to ja bym tylko tą ostatnią narożną wywaliła, a jak wywalasz szuflady, to zabudowa pod oknem głęboka, wg mnie oczywiście Edytowane 11 Stycznia 2017 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Fronty będą nowe, ale będę musiała pomalować korpusy, żeby nie świeciły rudym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 ja nie o tym "trzy", mi chodzi o 54,3 :D płyta ma grubość 1,8, czyli jeśli weźmiemy "wymiarową szafkę 40" to w środku będziemy mieli 36,4 a jak weźmiemy "niewymiarową 54,3 to w srodku będzie 50,7 i tu i tam wymiar jest z przecinkiem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.01.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 No dobra, ale cztery szafki mają wymiar 54, jedna 54,3??? no mój matematyczny umysł krzyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 nie skracam zabudowy koło kuchenki, bo ona jest dla mnie najważniejsza, wypróbowana i koniecznie potrzebna:) ale za tymi szufladkami 40 jest jeszcze takie coś skośne (u mnie zbieracz kurzu, bo nic tam nie wejdzie poza gąbkami do naczyń i paczką serwetek), więc zamiast tego będzie tam słupek szuflad, który teraz jest koło lodówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 No dobra, ale cztery szafki mają wymiar 54, jedna 54,3??? no mój matematyczny umysł krzyczy A umiesz podzielić równo 3 mm na 5 szafek:confused:, bo ja nie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.01.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Aaa, rozumiem czyli po zmianie jedna strona kuchni będzie ze starymi frontami, a druga z nowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 dlatego 3 dodatkowe mm są na srodku a nie gdzie inndziej, ale gołym okiem tego nie zobaczysz na żywo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.01.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 A umiesz podzielić równo 3 mm na 5 szafek:confused:, bo ja nie:( no w zasadzie umiem, na kartce znaczy się ale ja bym te 3mm "zostawiła" w kącie przypomnial mi się jeden film, z Judit Foster, miała genialnego syna, kilkulatka i pani w szkole pyta: powiedz mi, które cyfry dzielą się przez dwa? Na co młody - wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Po drugiej stronie też zrobię nowe fronty tylko jeszcze tego nie narysowałam, bo siedzę i odrabiam zadanie domowe na jutro a w ramach przerywnika coś tam odpisze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Tylko jest tu delikatna nieścisłość matematyczna... jeśli już chcemy coś podzielić to liczby a nie cyfry;), bo Cyfra jest to pojedynczy znak graficzny, „literka arytmetyczna”, za pomocą której zapisuje się liczby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.01.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 To może pytała o liczby, nie pamietam dokładnie, ale wydawało mi się, ze chodzi właśnie o cyfry, czyli od 0 do 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 11.01.2017 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 no w zasadzie umiem, na kartce znaczy się jeśli podzielimy 3mm na 5 to otrzymamy 0,6 mm co z dokładnością do 1 mm (z taką dokładnością możemy dociąć płyte) daje właśnie 1 mm a jak weźmiemy 5 frontów i 1 mm szerszych to w sumie otrzymamy o 2 mm więcej i to bedzie za dużo, bo np drzwiczki będą o siebie ocierały, bez tych 3 mm będzie za duża szpara ale ja bym te 3mm "zostawiła" w kącie tylko drobny szczegół jest taki, że po bokach mogą być duże szafki z podwójnymi drzwiami i wtedy lepiej będzie jeśli jeśli będą równe (łatwiej będzie się składać) a inny wymiar (tyle co zostaje) na środku przy szufladach to nie pomyli się z drzwiami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts